Hasan Turakine 18 Haziran 2020 Paylaş 18 Haziran 2020 Selam arkadaşlar; Aracım Fiesta 2012 Dizel TDCi Titanium X Klimayı açıp soğuk konuma alıyorum. Gayet başarılı bir şekilde soğutuyor. Ancak ortalama 20 dakika kadar sonra bir anda sıcak üflemeye geçiyor. Klimayı kapatıp biraz bekledikten sonra yine soğuk üflüyor ancak zaman geçince yine bir anda sıcak üflemeye başlıyor. Sanayide elektrik ustası baktı ancak benlik bir şey yok dedi. Sizce sorun nedir bu klimada ve kime baktırmam gerekir? Teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Hasan Turakine 18 Haziran 2020 Yazar Paylaş 18 Haziran 2020 Teşekkür ederim hocam bu dediklerinizi deneyeceğim. Metin Taşcı yazdı: Polen filitresinin yanında hava ısı sensörü var onun soketini bi kontrol edebilir misiniz ekleme: sokette sıkıntı yok ise yağsız kontrak spreyi ile sensörü temizleyip deneyebilirsiniz (cevirerek cıkıyor). yine olmazsa parcacılardan alıp deneyebilirsiniz, olmazsa iade edersiniz. bu parça. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2020 Paylaş 18 Haziran 2020 Hasan Turakine yazdı: Klimayı kapatıp biraz bekledikten sonra yine soğuk üflüyor aşırı buzlanma yaparsa kompresör durur. fazla klima gazı varsa yapabilir, kabin için evaparetör buzu çözülmüyorsa yapabilir Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 18 Haziran 2020 Paylaş 18 Haziran 2020 Arkadaşımın fiestası da 20 derecelerde bir süre sonra sıcak üflemeye başlıyor, yalnız en düşük sıcaklığa (lo) alınca normal çalışıyor. Bu arızanın sebebi ne olabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Kar 18 Haziran 2020 Paylaş 18 Haziran 2020 Mustafa Yanar yazdı: Arkadaşımın fiestası da 20 derecelerde bir süre sonra sıcak üflemeye başlıyor, yalnız en düşük sıcaklığa (lo) alınca normal çalışıyor. Bu arızanın sebebi ne olabilir. İcerideki hava 20 derecenin altına indiğinde dengelemek için hafifçe soğukluk derecesini azaltıyor. Dijital klimanın amaci da bu olsa gerek. Tabi direk sıcak bir üflemeden bahsetmiyorum, hafifçe ılık gelebilir en baştakine göre. Mustafa Yanar yazdı: Arkadaşımın fiestası da 20 derecelerde bir süre sonra sıcak üflemeye başlıyor, yalnız en düşük sıcaklığa (lo) alınca normal çalışıyor. Bu arızanın sebebi ne olabilir. Ayrıca fan ayarını da otomatiğe alırsanız sıcak üflemeyeceğini tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Resul Koçyiğit 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 2014 fiesta aracımda 2 haftadır bende aynı sorunu yaşıyorum. 15-20 dk normal çalışan klima sonrasında sıcak üflemeye başlıyor. Lo moda alınca soğuk veriyor sadece. Sorunu çözen veya tavsiyesi olan varsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 Resul Koçyiğit yazdı: 2014 fiesta aracımda 2 haftadır bende aynı sorunu yaşıyorum. 15-20 dk normal çalışan klima sonrasında sıcak üflemeye başlıyor. Lo moda alınca soğuk veriyor sadece. Sorunu çözen veya tavsiyesi olan varsa sevinirim. iç hava ölçer sensörü temizletin deneyin Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 İç sıcaklık sensörü birden devreden çıkıp ECU ya aşırı soğuk bilgisi gidiyor olabilir (-40 gibi absürt değerler olur genelde sensör açık devre olunca) içerisini soğuk algılayan ECU da sıcak hava veriyor olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts