Serbay Korsal 19 Haziran 2020 Paylaş 19 Haziran 2020 175 bin km de 1.5 dCi Renault Clio. Agir hasarli. Değişen parça sorguladigimda bunlar cikti. Burda kafama en çok takilan nokta "Motor Traversi On" parcasinin değişmiş olmasidir. Arabanin şaselerinde airbagte filan hicbir oynama yok orjinal. Böyle bir araba alinir mi? Geri satarken sikinti cekermiyim? Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 İyice baktır motora şanzımana ve yğrüyeb aksama, ağır hasarlı araba alıyorsan piysadan oldukç aşağı fiyata alman lazım. Uygum fiyata iyi arabaya binmek istiyorsan güvenilir usta varsa detaylı bir inceleme sonucu neden olmasın Yslnız değişen parçalara bakınca bu araç alttan sağlam bir hasar almış, yürüyen bir araçta en önemli parçalardır önden arkaya değişen parçalar var ben olsam bulaşmazdım. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Böyle bir araba piyasanın çok altında olsa bile alınmaz. Satarken tabikide sıkıntı çekebilirsiniz. Ben bu tarz araçları direk elerim bakmam bile. He tabi kör topalında bir alıcısı olmak zorunda. Arabanın şasede oynama olmadıgını exper mi söyledi ? Satan arkadaşmı ? Bu arabada şasenin orijinal olabilcegini sanmıyorum. Travers şase ile aynı saglamlıktadır. Travers degişcek kadar bir hasar alınca şasenin saglam olması imkansız gibi hasarlı fotografları mevcutmu aracın ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 İki kamyon arasında kalmış sanırım. Aracın tüm yürüyeni değişmiş. Travers yerine taşıyıcı kısmına bakmanızı öneririm. Bu kadar değişen parçası olan aracın airbag açmamış olması da pek mümkün değil. 1 Yorum bağlantısı
Serbay Korsal 20 Haziran 2020 Yazar Paylaş 20 Haziran 2020 Onur Bulut yazdı: Böyle bir araba piyasanın çok altında olsa bile alınmaz. Satarken tabikide sıkıntı çekebilirsiniz. Ben bu tarz araçları direk elerim bakmam bile. He tabi kör topalında bir alıcısı olmak zorunda. Arabanın şasede oynama olmadıgını exper mi söyledi ? Satan arkadaşmı ? Bu arabada şasenin orijinal olabilcegini sanmıyorum. Travers şase ile aynı saglamlıktadır. Travers degişcek kadar bir hasar alınca şasenin saglam olması imkansız gibi hasarlı fotografları mevcutmu aracın ? Şase nin ve airbagin orjinal olduğunu satan arkadaş söyledi. Arabayi araştirirken bunu buldum. Bugün yasak bitince ustaya goturecektim. Galiba götürmeye gerek kalmadi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 ön travers eğildiyse hasar vardır muhtemel, zaten arabada şase yokta şasemsi uzantı var motoru tutan, onlar eğildi düzeltildiyse güvenlik bekleme o araçtan, buna göre alırım ufaktan kullanırım sakin sakin dersen karar senin, bana göre böyle bir araç direk perttir, prese yollanır geri dönüşüme gider, abd stayla... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Benim eski bora'da traversi "abi bu egri" diye yetkili servis değişmişti. Vurmadık bir yere yamuk değil dedim değiştirdiler hem de sigortadan. Kusur da aracın sola çekmesiydi. Sonra ortaya çıktı ki lastikler fabrikasyon hatalıymış. Ama değişmiş değişmiştir dedik. Travers değişebilen bir parça, araba bir yerlerden uçup bir yer küt diye düştüyse travers bozulabilir. Cüneyt arkın styla.. 2 Yorum bağlantısı
Serbay Korsal 20 Haziran 2020 Yazar Paylaş 20 Haziran 2020 Şişirilmiş agir hasarli diye bi söylem var ya bu arabada öyle olma ihtimali var mi? Şasede ve airbagta oynama yok diyor alacagim kişi. Hasari şişirmek için parcalari değişti göstermiş olabilirler mi? Sorgulamada yaziyorsa bu parcalar kesin değişmişmidir? Kismetse 2. Arabami alacağım. İlk arabamda dilim biraz yandi. Pekte anlamiyorum ondan dolayi sacma sorular soruyorsam şimdiden kusuruma bakmayin. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Değişen parça listesine baktığımda sanki 70~80 cm lik bir kanaldan atlayarak geçmiş yada bir tepe üzerinden havalanıp yere dengesiz iniş yapmış ön teker, arka teker çamurluk vs değişmiş. Almayı aklımdan geçirmem ama doğanın 32 ettiği bir dönemde ons bineceğime ağır hasarlı bu araç ondan evladır. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Serbay Korsal yazdı: Şişirilmiş agir hasarli diye bi söylem var ya bu arabada öyle olma ihtimali var mi? Şasede ve airbagta oynama yok diyor alacagim kişi. Hasari şişirmek için parcalari değişti göstermiş olabilirler mi? Sorgulamada yaziyorsa bu parcalar kesin değişmişmidir? Kismetse 2. Arabami alacağım. İlk arabamda dilim biraz yandi. Pekte anlamiyorum ondan dolayi sacma sorular soruyorsam şimdiden kusuruma bakmayin. Hasarı şişirmek için parçalar degişti gösterilemez. Sigorta şirketleri degişcek parçayı bile dogrult deyip maliyetten kaçıyor. Ortalık şişirme kayıtla dolu yersen hesabı yapıyorlar inanmayın. Yorum bağlantısı
Serbay Korsal 20 Haziran 2020 Yazar Paylaş 20 Haziran 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Değişen parça listesine baktığımda sanki 70~80 cm lik bir kanaldan atlayarak geçmiş yada bir tepe üzerinden havalanıp yere dengesiz iniş yapmış ön teker, arka teker çamurluk vs değişmiş. Almayı aklımdan geçirmem ama doğanın 32 ettiği bir dönemde ons bineceğime ağır hasarlı bu araç ondan evladır. 2000 model cliolara 40 vermektense 2008 model bu clioya 42 vermek cazip geliyor ama bu durumu bilmeden once 42di. Kabul ederse tekrar pazarlik atacagim 38 40 gibi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Serbay Korsal yazdı: Şişirilmiş agir hasarli diye bi söylem var ya bu arabada öyle olma ihtimali var mi? Şasede ve airbagta oynama yok diyor alacagim kişi. Hasari şişirmek için parcalari değişti göstermiş olabilirler mi? Sorgulamada yaziyorsa bu parcalar kesin değişmişmidir? Kismetse 2. Arabami alacağım. İlk arabamda dilim biraz yandi. Pekte anlamiyorum ondan dolayi sacma sorular soruyorsam şimdiden kusuruma bakmayin. Almayın.İlk arabadan diliniz yanmış, bu ikinci araç ve pek anlamam diyorsunuz. Sakın almayın. Bu kadar hasar alan bir aracın başınıza ne dertler açabileceğini bilemezsiniz. Bu işlerden anlamıyorsanız sorunları da çözemeyebilirsiniz. Bütçenize uygun biraz daha eski ama sorunsuz biraraba bulun. Bütçeniz ve kriterleriniz nedir, yazın tavsiyeler verelim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Benim eski bora'da traversi "abi bu egri" diye yetkili servis değişmişti. Vurmadık bir yere yamuk değil dedim değiştirdiler hem de sigortadan. Kusur da aracın sola çekmesiydi. Sonra ortaya çıktı ki lastikler fabrikasyon hatalıymış. Ama değişmiş değişmiştir dedik. Travers değişebilen bir parça, araba bir yerlerden uçup bir yer küt diye düştüyse travers bozulabilir. Cüneyt arkın styla.. dediğim gibi, dediğin de doğru ama iyi bakmak lazım, uçmuş inmiş travers gitmişse sadece o zaman alınır, ama dikkat stayla Yorum bağlantısı
Serbay Korsal 20 Haziran 2020 Yazar Paylaş 20 Haziran 2020 Önder Özcan yazdı: Almayın.İlk arabadan diliniz yanmış, bu ikinci araç ve pek anlamam diyorsunuz. Sakın almayın. Bu kadar hasar alan bir aracın başınıza ne dertler açabileceğini bilemezsiniz. Bu işlerden anlamıyorsanız sorunları da çözemeyebilirsiniz. Bütçenize uygun biraz daha eski ama sorunsuz biraraba bulun. Bütçeniz ve kriterleriniz nedir, yazın tavsiyeler verelim. Öncelikle tavsiyeleriniz icin cok teşekkürler. Hatchback olacak. Arabayi ağırlıklı olarak eşim kullandığı icin sedan istemiyoruz. Bagaja çocuk arabasi sığmasi gerek ondan dolayi dizel olmali. Limitim maksimum 44 cikar. Önceliğimiz Fiesta ve clio. Osmaniyede yaşadığım icin diğer markalar tamirde sikinti oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Alırken de ucuz satarken de. Güvendiğiniz bir usta tamam diyorsa motor aksamı bakımlı ise kaza fotoları mevcutsa bence alınabilir. Fiyat ona göre sonuçta. Yorum bağlantısı
Serbay Korsal 20 Haziran 2020 Yazar Paylaş 20 Haziran 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Alırken de ucuz satarken de. Güvendiğiniz bir usta tamam diyorsa motor aksamı bakımlı ise kaza fotoları mevcutsa bence alınabilir. Fiyat ona göre sonuçta. Hocam siz araci geri satarken bu parcadan dolayi sikinti cektiniz mi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Serbay Korsal yazdı: Hocam siz araci geri satarken bu parcadan dolayi sikinti cektiniz mi tabii ki hayır. kaynaklı bir durum yok ki. değişir değişir. kaldırıma çıksan bile travers yamulabilir. O nedenle aracı almayacak olan almasın defolsun gitsin. Ben değişimden boyadan çekinmem. Borada kapı değişmişti.bir göçük nedeniyle. başka da bir hasarı yoktu. Ben mac donalds da buluşalım dedim içerdeyim. Adamlar arabayı incelemişler içeri girmeden. Tamam hocam alıyoruz hayırlı olsun dediler. Taa manisadan gelmişlerdi. Hatta başka araç varsa arkadaşlarınızda haberimiz olsun dediler. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Mehmet Göktürk yazdı: tabii ki hayır. kaynaklı bir durum yok ki. değişir değişir. kaldırıma çıksan bile travers yamulabilir. O nedenle aracı almayacak olan almasın defolsun gitsin. Ben değişimden boyadan çekinmem. Borada kapı değişmişti.bir göçük nedeniyle. başka da bir hasarı yoktu. Ben mac donalds da buluşalım dedim içerdeyim. Adamlar arabayı incelemişler içeri girmeden. Tamam hocam alıyoruz hayırlı olsun dediler. Taa manisadan gelmişlerdi. Hatta başka araç varsa arkadaşlarınızda haberimiz olsun dediler. Aracın özenli kullanılıp kullanılmadığına ve sahibine bakınca çoğu zaman anlaşılıyor. ekspertize pek gerek kalmıyor. Bazen de istisnalar olabiliyor. 5 yıl önce jazz bulmuştum. Adamın eşi kullanıyormuş, adam da epey varlıklıydı. Araçta hasar kaydı da yoktu. Ben güvendim pazar günü olduğu için kapora verdim. Honda serviste çalışan arkadaşa şasiden sorgulama yapınca aracın epey bir vukuatı çıkmıştı, hepsini honda serviste yaptırmış. Almaktan vazgeçmiştim. Sahibi de hasarları bilmediğimi iddia etmişti ama faturalarda onun adı vardı. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Bu da yeni cikti.. Yok su degismis yok bu boyanmis.. Fabrika lastigi degismis derler yakinda.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Burada benim kafama şu takıldı... Bu parça listesindeki parçalar değişti mi. ? Yoksa pert olmasına sebep mi oldu.. Bence sebep bunlar. çünkü işçilik ödenmemiş. Parça listesi çıkmış ve pert olmuş. Sanayide kim bilir nasıl toplandı bu araç.. Ben Şiddetle uzak dururdum.. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Burada benim kafama şu takıldı... Bu parça listesindeki parçalar değişti mi. ? Yoksa pert olmasına sebep mi oldu.. Bence sebep bunlar. çünkü işçilik ödenmemiş. Parça listesi çıkmış ve pert olmuş. Sanayide kim bilir nasıl toplandı bu araç.. Ben Şiddetle uzak dururdum.. Enteresan bir şekilde parçaların arasında görünüyor kaporta işçiliği, boya işçiliği vs. Yorum bağlantısı
Erdi Öcal 31 Ekim 2021 Paylaş 31 Ekim 2021 scirocco aracımın altına sokakta çocukların top oynarken kale olarak kullandıkları taş değdi, taşı ortaladım tampona değmeyecek yükseklikteydi, ancak bu travers tampondan 1 cm daha aşağıda duruyormuş, traverse taş değdi. demirin ucunda çok ufak bir çatlak vardı, geçen aracı lifte kaldırdığımızda çatlağın büyüdüğünü gördüm. Şimdi ben bu parçayı değiştireceğim, kaynak filan uyduruk işlemleri sevmiyorum. Aracım da alınmayacak araçlar listesine girecek :))) 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ekim 2021 Paylaş 31 Ekim 2021 Erdi Öcal yazdı: scirocco aracımın altına sokakta çocukların top oynarken kale olarak kullandıkları taş değdi, taşı ortaladım tampona değmeyecek yükseklikteydi, ancak bu travers tampondan 1 cm daha aşağıda duruyormuş, traverse taş değdi. demirin ucunda çok ufak bir çatlak vardı, geçen aracı lifte kaldırdığımızda çatlağın büyüdüğünü gördüm. Şimdi ben bu parçayı değiştireceğim, kaynak filan uyduruk işlemleri sevmiyorum. Aracım da alınmayacak araçlar listesine girecek :))) Tek parça değişmesi başka, kaput taşıyıcı vs vs ile değişmesi başka. Alttan hasar alıp havayastığı açar araç ama kaporta orjinaldir. Nereye nasıl baktığınızla ilgili. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim 2021 Paylaş 31 Ekim 2021 Benim eski bora sola çekiyordu. Traversleri değiştiler düzelmedi. Sonra lastiklerden olduğu ortaya çıktı. özür dilediler yeni traversle sattım bir sıkıntı olmadı. Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Ekim 2021 Paylaş 31 Ekim 2021 Erdi Öcal yazdı: scirocco aracımın altına sokakta çocukların top oynarken kale olarak kullandıkları taş değdi, taşı ortaladım tampona değmeyecek yükseklikteydi, ancak bu travers tampondan 1 cm daha aşağıda duruyormuş, traverse taş değdi. demirin ucunda çok ufak bir çatlak vardı, geçen aracı lifte kaldırdığımızda çatlağın büyüdüğünü gördüm. Şimdi ben bu parçayı değiştireceğim, kaynak filan uyduruk işlemleri sevmiyorum. Aracım da alınmayacak araçlar listesine girecek :))) Neden alınmasın ki artısı var traversi yepyeni 😊 Yorum bağlantısı
Recommended Posts