İçeriğe Yönlendir

BMW 118 mi Mercedes A180 mi desem ?

Mesut Eyibil

Recommended Posts

Mesut Eyibil

Merhaba Arkadaşlar, 

uzun süre en az 5 yıl binmek için kısmet ise birazda yatırımlık (tabi araç piyasası böyle giderse) başlıkta belirttiğim araçlardan birini almayı planlıyorum. Oğlumun üzerinden ötv indiriminden faydalanabiliyorum kısmet olur ise. daha önce konusunu açmıştım şubat 2020 de Kia stonic araç aldık kullanıyorum, oğlanın raporu martta yenilenince oranda yüksek çıkınca yeni araç arayışına girdim. işin kötü tarafı ilk seçenek mercedes a180 ama piyasada hiç araç yok bayilerin çoğu sipariş bile almıyor alanlar ise Ekim sonu teslim diyor. BMW içinde aynı durum var şuan araç yok ama araç gelir ise temmuz sonu gibi verilir dedi bir bayi. 

Ötv indiriminden 303 bin tl ye kadar araba alınabiliyor, benim kafamdaki rakam 280-285 civarı bir araç almak.

şimdi sizlerden tavsiye istediğim konular ise şöyle, aklımda birkaç soru işareti var,

araçların bana göre artıları ve eksilerini sıraladım ve görseli ekledim, uzun soluklu hangi araç daha fazla kar getirir ve beni daha az üzere, daha önce 8 ay kadar bmw 1 serisine bindiğim için birde mercedes deneyimi yaşamak istiyorum ama okadar fazlada beklemek istemiyorum. 2 çocuk olması dolayısı ile bu 2 sinide almayıp şimdiki aracım gibi büyük bir araç mı alsam die de aklımdan çok geçiyor ama onlarda premium değil, raporumuz sürekli bir rapor olmadığı için İnşallah 2 sene sonra rapor oranı düşerse bu durumdan tekrar faydalanma ihtimalim ortadan kalkacağı için almışken bunlardan birini alayım diyorum. 

size göre ne yapmalıyım. aynı durumda siz olsanız ne yapardınız ?     aşağıya araç görsellerini bırakıyorum. değerli görüşleriniz için teşekkürler.

Mercedes a180 için;

+aracın 4 yıl sınırsız garantisi var,

+266 bin tl başlangıç fiyatıyla daha ucuz

+teknolojik özellikleri bakımından çok hoş iç mekanı var, 

+konfor ve rahatlık bakımından bmw den üstün, 

-opsiyon listesi çok pahalı

-dış tasarım bmw kadar beğenmiyorum

-çok uzun teslim süresi var

-temmuzda direk %5 zam geleceği bilgisini verdi bayi ekime kadar da bir okadar gelebileceğini söylüyor,

-bakım ve parça masrafları + kasko fiyat farkıda markadan dolayı yüksek gelir

BMW 118i için;

+dış tasarım daha güzel

+önden çekiş olduğu için daha az yakıt tüketimi ve arka bagaj daha geniş

+yakın teslim tarihi ve opsiyonlar daha uygun

+bazı standar özellikleri mercedesten daha fazla (ambians aydınlatma, elektrikli koltuklar,geri 50m kadar hafızaya alması)

-daha pahalı arada 23bin tl fark var 

-eksi sistem kadran kullanıyor, tamamen dijital değil (2018 de yenilenmiş mercedes bile standart dijital gösterge ekranı varken bmw 2020 de yenilenmesine rağmen analog kadran barındırıyor)

-iç görüntüsü yenilikçi değil eski kasa ile çok farkı yok ve karanlık siyah görünüyor

-2 yıl garantisi olması

CDMP6S.jpg

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

İçten Mercedes Dıştan Bimmer. İçerisi donanım teknoloji bana göre daha önemli olduğu için Mercü. 

Yorum bağlantısı
Furkan Sumer
(düzenlendi)

1 Serisini yapmis adamlar..

Otopark.com verelim.

tarihinde Furkan Sumer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil
Dogan Arsiray yazdı:

tabi ki mercedes. öbürünün böbreğine kurban.

Evren Erakçora yazdı:

Tiguan, Kuga , Tucson nasıl olur?

Volkswagen sevmiyorum genel anlamda, turkiyedeki tutumları ve başka konulardan dolayı, ford çağın gerisinde bana göre hala araçlarda hertaraf tuş kaynıyor gösterge ekranları,koltuklar vs eski kalitesiz, tucson dışı gayet güzel ama hundai grubu teknolojik olarak hala çağın gerisinde, eski tip kadran fln kullanıyor, o yüzden sevmim :) bu 2 araçtan kayarsam ilk değerlendireceklerim 2008-3008-seat arona yada ateca ile skoda kodiaq ile karoq birde wag grubundan trog ile q2 olur

Sinan Akgöl yazdı:

İçten Mercedes Dıştan Bimmer. İçerisi donanım teknoloji bana göre daha önemli olduğu için Mercü. 

Bende öyle düşünüyorum ama yok işte araç yok yok yok :)

Furkan Sumer yazdı:

1 Serisini yapmis adamlar..

Bu videoyu 2 kez fln izledim çok çok gereksiz detaylar verdikleri için sıkıyor insanı bu araç incelemeleri, tr de insanları ne ingilendiriyor onlardan bahsetseler çok daha iyi olur aslında. Fiyat,yakıt tüketimi,aracın görünüşü,bagaj hacimleri toplasan 5dk sürecek video oluyor 25 dk. Bide hatunu eklemiş bişeyden anlamıyor etmiyor anca ses çıkarıyor :)

Sani Gerşon yazdı:

Yeni A çok çirkin. Haftasonu yolda yeni 1 gördüm, çok beğendim dışarıdan.

Bence bmw ile mercedes anlaşıp dış tasarım bmw iç tasarım mercede yapsın süper arabalar çıkar 😃

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

3008 derim bende. 2 çocuk ile c sınıfı heçbek araç bile yeterli gelmiyor. Ya da kodiag. Değer kaybı bunlarda da olmayacaktır. Ve suv günümüzün trendi. Hanımlar aileler hep suv araçlara doğru kaymakta. 

Yorum bağlantısı
Serkan Maden

İkisinide tecrübe etmedim ama 1 serisi benim gözüme daha çok hitap ediyor. Değer kayıp kazanç açısından çok fark olmaz bence. 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Öncelikle 0 km alacaksanız boş halllerini bulmanız çok zor. Her iki markada gelen araçlar genelde bir donanım seviyesi ile geliyorlar.

Bulabilirseniz ben de udm den yana oyumu kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Arkadaşım geçen hafta ÖTV indirimli 167 bine Tuscon aldı. Ben çok beğendim. Tercih edilebilir. Peugeot 2008, 3008 dahil bir çok araca da bakmıştı ama hiçbiri yoktu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

Öncelikle 0 km alacaksanız boş halllerini bulmanız çok zor. Her iki markada gelen araçlar genelde bir donanım seviyesi ile geliyorlar.

Geçen sene Mercedes A serisi sedan  bakarken satıcı  arkadaş dediğiniz gibi baz versiyonunda şimdi kampanya var dedi . Ama bizde yok dedi. Araştırıp döneyim dedi. 

Bizde çıktık. 10 dakka sürmedi telefon çaldı. Hiç bir yerde yok. Belki vardır diye bir tanıdık araştırdı . Yok oğlu yok.  

şimdi sizlerden tavsiye istediğim konular ise şöyle, aklımda birkaç soru işareti var,

BMW 2 yada GLA  ne durumda çok mu yüksek fiyatları?

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Geçen sene Mercedes A serisi sedan  bakarken satıcı  arkadaş dediğiniz gibi baz versiyonunda şimdi kampanya var dedi . Ama bizde yok dedi. Araştırıp döneyim dedi. 
Bizde çıktık. 10 dakka sürmedi telefon çaldı. Hiç bir yerde yok. Belki vardır diye bir tanıdık araştırdı . Yok oğlu yok.  

Benim tek aklıma gelen şu şirketler için sattıkları filo seriler vardır. Önlar genelde boş gelir. Bir tanıdık bulup filo satışından önce sizin almanız.

Yada gudicik diye biri var adını şu an anımsayanadım. Mercesdes Türkiye forumunda olması lazım. Mercedes Almanya ile ilişkileri çok iyi desem bilemedim. Arada kavga da ediyor. Ama etkili biri gördüğüm kadarı ile. Giriş fiyattan almak için onunla irtibata geçerdim ben olsam.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil
Serdar Göktaş yazdı:

3008 derim bende. 2 çocuk ile c sınıfı heçbek araç bile yeterli gelmiyor. Ya da kodiag. Değer kaybı bunlarda da olmayacaktır. Ve suv günümüzün trendi. Hanımlar aileler hep suv araçlara doğru kaymakta. 

Ben uzun zamandır küçük araçlar kullanıyorum 2.çocukla beraber 3 yıldır küçük araba kullandık sıkıntı pek çekmedik öyle sürekli biyerlere giden birileri değiliz sanırım ondan kaynaklı, şimdiki aracımda b-suv ama otomobbilin yükseltilmiş hali 🙂 ben daha çok 5sene sonra bir eve girme durumu düşündüğüm için en az kayıpla satıp ev alacak hemde ozamana kadar keyifle bineceğim bir araç istiyorum açıkcası

Furkan Avcı yazdı:

A serisi de önden çekişli ;)

Her 2 side önden çekişli aynen

Alpay Sumer yazdı:

Konuyu detayli okuyamadim ama yeni A3 baktiniz mi? 

Yeni a3ler henüz detaylı bilgisi yok birkaç video izledim fena değil aslında ama şuan bile başlangıç seviyeleri 300bin bandıydayken yeni a3 tahminim 340 gibi başlar oda beni aşar

Serkan Maden yazdı:

İkisinide tecrübe etmedim ama 1 serisi benim gözüme daha çok hitap ediyor. Değer kayıp kazanç açısından çok fark olmaz bence. 

2sininde artıları eksileri var bmw önden çekişli hale gelince arka bagaj hacmi beni şaşırttı açıkcası 480 ltlere kadar çıkıyor sanırım

Hacı Şenyurt yazdı:

sipariş verilir ise mercedes de istediğimiz şekilde getirtiyolar ama teslim ekim gibi, bmw ise ondada aynı şekilde siparişe göre ekletebiliyorlarmış

Dogan Arsiray yazdı:

2008  filan alınsa?

2008Lere baya baktım inceledim çok sükse yapsada eski ünü ve kalitesininde yine bir mercedes ve bmw hissini vermeyeceğini düşünüyorum ama bu 2 araçtan cayarsam tekrar değerlendireceğim

Eyüp Çetin yazdı:

Arkadaşım geçen hafta ÖTV indirimli 167 bine Tuscon aldı. Ben çok beğendim. Tercih edilebilir. Peugeot 2008, 3008 dahil bir çok araca da bakmıştı ama hiçbiri yoktu.

tucson eski kadran fln var sistemleri de eski makyaj geçirip yeni sistemler getirse güncellense dıştan çok heybetli gerçekten

Cavit Çırakoğlu yazdı:

aynen öyle araç istiyorsun araç yok ondan sonra 2.el nie patladı al sana 2.elin patlamasına sebep, galarilere bakıyorsun birçok sıfır araç satıyorlar bunlar nersen buluyor bu araçları, mercedeste sırada bekleyen yüzlerce insan olduğunu söyledi bir bayi sıraya bile almadı bizi.

Bmw 2 sevmiyorum gla da çok pahalı

Hacı Şenyurt yazdı:

Benim tek aklıma gelen şu şirketler için sattıkları filo seriler vardır. Önlar genelde boş gelir. Bir tanıdık bulup filo satışından önce sizin almanız.

Yada gudicik diye biri var adını şu an anımsayanadım. Mercesdes Türkiye forumunda olması lazım. Mercedes Almanya ile ilişkileri çok iyi desem bilemedim. Arada kavga da ediyor. Ama etkili biri gördüğüm kadarı ile. Giriş fiyattan almak için onunla irtibata geçerdim ben olsam.

Şu bahsettiğiniz kişi kims bizede bir destek çıksa süper olur valla araç satmamak için herşeyi yapıyorlar mercedes

Yorum bağlantısı
Fatih Akbaş
Şu bahsettiğiniz kişi kims bizede bir destek çıksa süper olur valla araç satmamak için herşeyi yapıyorlar mercedes

Gudicdik mbcluptr nin kurucusuda slc yüzünden baya büyük girdiler mb Türkiye ile yardımcı olacağını çok sanmıyorum ve sıfır mercedeslerin bakım pahalılığından çok şikayet ediliyor garanti bozulmasın muhabbeti onuda incelemenizi tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Gudicdik mbcluptr nin kurucusuda slc yüzünden baya büyük girdiler mb Türkiye ile yardımcı olacağını çok sanmıyorum ve sıfır mercedeslerin bakım pahalılığından çok şikayet ediliyor garanti bozulmasın muhabbeti onuda incelemenizi tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Doğru Fatih bey birde bu acil sos arama İçin girmişlerdi birbirlerini mbtürkiye ile onu hatırlıyorum. Ancak Almanya ile arası en son iyi idi. 1 senedir takip etmiyorum. Ben İnsignia yı almadan 1 yıl kadar önce c180 kompresör bakarken araştırırken tesadüfen guddicik ve mbclubtr yi görmüştüm. Biraz araştırınca da adamı takdir ettim açıkçası. Yine de fikrini sormak lazım. Daha da iyi cevaplar çıkabilir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...