İçeriğe Yönlendir

Renault 9 Broadway 93

Ali Gürbüz

Recommended Posts

Ali Gürbüz

Anrifiriz değişimi ile ilgili devirdaim altında kaçak ve motorda teklemeler başladı . Marş anında gecikmeler yaşamaya başladım. Daha sonra soğutma sisteminde fokurdama ve basinc görünce conta yaktigimizi anladik. Hararet yapmadi arac ama contanın eski olması ve çürümüş olabileceği ihtimalinde bulunduk.

Bujileri cikardigimda 1. Silindirdeki buji ucunun paslı olduğunu gördüm. (Bujiler 2 haftalık).Üst kapak söküldü ve contanın 1. Silindir kenarindan erimiş olduğu belli oldu.
Üst kapak her ihtimale karsin taşlandı .subap vakum kontrolu yapildi.yeni conta takıldı. Karbüratör temizlendi. Subab ayari yapildi.Devirdaim değiştirildi Yağ filtreleler degisti vs . 1100 tl harcadik.
Aracin ilk marsi duzeldi. Teklemeler minumuma düştü.
1 hafta devamlı kontrol edilecek.erken teşhisle hararetten ve daha fazla masraftan kurtardık.

7a835c1e2e1260c2e2f9cdb382dad235.jpg3c7f908b1516ea4235a0d12c74c55800.jpgf6029f8631bc018eb93813cf80f5225b.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz
Geçmiş olsun, nazarı çıkmış

Teşekkürler . Çıksın bakalim umarim daha cikmaz.[emoji3]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gürbüz yazdı:

Anrifiriz değişimi ile ilgili devirdaim altında kaçak ve motorda teklemeler başladı . Marş anında gecikmeler yaşamaya başladım. Daha sonra soğutma sisteminde fokurdama ve basinc görünce conta yaktigimizi anladik. Hararet yapmadi arac ama contanın eski olması ve çürümüş olabileceği ihtimalinde bulunduk.

Geçmiş olsun :(

Nazar ettik heralde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz
Geçmiş olsun abi, inşallah nazarımız değmemiştir. [emoji20]
Sagol ebrar'cım. Yok be bu forumun nazarı değmez. Allah can sağlığı versin.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Gürbüz yazdı:
Ebrar Tüfek yazdı:
Geçmiş olsun abi, inşallah nazarımız değmemiştir. emoji20.png

Sagol ebrar'cım. Yok be bu forumun nazarı değmez. Allah can sağlığı versin.

Amin, allah kaza bela göstermesin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

Geçmiş olsun [emoji20]
Nazar ettik heralde. 
Aman bosver. Bazen ufak tefek arızalar büyük şeylerin önüne geciyor.
Kendimi mi avutuyorum acaba[emoji3][emoji3]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gürbüz yazdı:

Aman bosver. Bazen ufak tefek arızalar büyük şeylerin önüne geciyor.
Kendimi mi avutuyorum acabaemoji3.pngemoji3.png

Araba 110 bin km olduğu kesinmi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gürbüz yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Araba 110 bin km olduğu kesinmi. 

Evet kesin.

Ali bey, üst kapak okadar kirli geldiki tekrar sormak istedim. Burdan bakınca yağ epey balkçık olmuş gibi görünüyor. Açılmışken temizledilermi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

Ali bey, üst kapak okadar kirli geldiki tekrar sormak istedim. Burdan bakınca yağ epey balkçık olmuş gibi görünüyor. Açılmışken temizledilermi. 
Aynen bulasik makinesi gibi bir makinede temizlendi. Bunun sebebi aracin 10-13 yildan fazladır yatmasi. Çalışan ve yagı sık degisen motorda bu balçık oluşmuyor.
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Sani Gerşon yazdı:

komple şanzıman 900 TL, biz yağı değişemiyoz o fiyata (Mondeo dan bahsediyorum, laf etmeyin) yağı değişeceğine şanzımanı değiş her değişimde :)

Maaşallah :nazar:  benimde anılarım canlandı, biz 92 model sıfır Doğan L almıştık, 1991 de ( o zaman eylülden sonraki arabalar bir üst model oluyordu :D ) amcamda da broadway vardı, babamla hep konuşurlardı o az yakıyor bu çok kaçıyor vs. vs. , hey gidi günler.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Aynen bulasik makinesi gibi bir makinede temizlendi. Bunun sebebi aracin 10-13 yildan fazladır yatmasi. Çalışan ve yagı sık degisen motorda bu balçık oluşmuyor.

Conta yanma sebebi de o yatma. Tekleme hâlâ eser miktarda varsa iyi değil. Kompresyon basınçlarına bakıldı mı?
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

Conta yanma sebebi de o yatma. Tekleme hâlâ eser miktarda varsa iyi değil. Kompresyon basınçlarına bakıldı mı?
Abi bakmadik. 3000 km kullanip silindir kapagini tekrar tork layacagiz.tekrar supap ayari.
O zaman bakacagim.

komple şanzıman 900 TL, biz yağı değişemiyoz o fiyata (Mondeo dan bahsediyorum, laf etmeyin) yağı değişeceğine şanzımanı değiş her değişimde [emoji4]

Maaşallah :nazar:  benimde anılarım canlandı, biz 92 model sıfır Doğan L almıştık, 1991 de ( o zaman eylülden sonraki arabalar bir üst model oluyordu [emoji3] ) amcamda da broadway vardı, babamla hep konuşurlardı o az yakıyor bu çok kaçıyor vs. vs. , hey gidi günler.....
Cok tesekkur ederim. Şanzumanın saglam oldugunu bilsen para degil.
Ama bozuk cikma ihtimali cok yuksek[emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Gürbüz

Accordu alınca 2 arac tek sofor oldum tatilde.
Hataydan istanbula getirdim gece. Akşam uçakla hatay'a geri döneceğim.

Istanbul -antalya
Antalya- hatay
Hatay istanbul.
3000 km cok sukur tık demeden üzmeden kesintisiz yolculuk yaptık .
En güzelide yol aldıkça aracın performansi açılıyor . 4 kisi full bagaj hicbir rampada beni yormadi. En kotu 1 vites dusurup her rampayi 90-100 km sabit tırmandım.

8693920fae489017f1319ad966757b15.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hararet dusuk kalmis. Sanirim termostat yok ya da sorunlu.
Güle güle kullanılsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz
Hararet dusuk kalmis. Sanirim termostat yok ya da sorunlu.
Güle güle kullanılsın.
Termostat yeni ve orj 86 °.
Sehirler arasi Sabit 90-100 hizda ibre orda sabitleniyor. Sehir icine girince ustundeki cizgiye geliyor.cok sicak ve dur kalk olursa cizgiyi az daha gecip 92° fan aciyor .ve sabitliyor .
Orjinal diger broadway ler dr boyle cok baktim. [emoji3]

Tesekkurler
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Gürbüz

7 sene önce farı açmak mercek takmak için ısıtıcı tabanca almıştım. kenarda duruyordu. Tamponları tabancayla ısıtıp eski rengine getirmeye çalıştım. Bayağı başarılı oldu. Birde pasta cila yaptik amatörce. Geçen haftasonu epey yordu beni.478c99653340b624acb01cedf80cfbd1.jpga70dd63170649e774b2a5a646833e57b.jpg

Bu da tamponun eski hâli 3961571198db457868720120f7b98185.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Gidiyolar Land a soruyorlar satlık mı diye. Bunun Landdan aşağı kalır yanı mı var?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz
Gidiyolar Land a soruyorlar satlık mı diye. Bunun Landdan aşağı kalır yanı mı var?
Abi land ı her sorduğumuzda fiyat artıyor zaten. En son 160 pin di[emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Gürbüz yazdı:

Abi land ı her sorduğumuzda fiyat artıyor zaten. En son 160 pin diemoji3.png

😁 Insanlar markaya para ödeme merakından ne zaman var geçecek 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

😁 Insanlar markaya para ödeme merakından ne zaman var geçecek 😂

var geçse duramazdın 🙄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
var geçse duramazdın [emoji849]
Sende de aynısı var. Opel de Opel. Takas edelim diyorum yok [emoji16]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...