Musa Telci 8 Temmuz 2020 Paylaş 8 Temmuz 2020 merhaba arkadaşlar. iki gün önce aracımın iki adet kapı ve bagaj uzaktan kumandası da bozuldu. programladım oda olmadı. anahtarcıya gittim. ikisininde çipinin arızalı olduğunu söyledi. tekini yapmak için 140TL istedi. mecburen tamam dedim yaptırdım. ikicisine yaptırmadım çok pahalı geldi. ben aliexpressten alış veriş yapan biriyim. hiç aklıma gelmedi. bi bakayım dedim. devresi sade 30TL arkadaşlar. 140 TL lik iş 30TL gelince bir 15TL daha masrafınız olur en fazla. ptt kargo falan. neyse sorun şu ki tam ÇİP frekansını bilmem gerekiyor. bizim kapı bagaj kumandasının frekansını bilen arkadaşım var mı ? çipler 433MHZ ve 315MHZ olarak satılıyor. immobilizer çipi isterseniz oda var. 4D60 veya İD60 olarak biri karbon diğeri cam tüp içinde iki immolizer çip modeli var. mk1 ler cam tüp içinde 4D60 yani. çipler pilden enerji almıyor. yani anahtarın içini boşaltsanız bile araba çalışır. o ayrı bir mekanizma. muhtemelen kontaktan manyetik olarak besleniyor. yani şu apartman girişlerinde kullandığımız manyetikler gibi. sorun kapı bağaj anahtarı frekansında. acaba focus mk1 2004 hatcback arabamın kapı bagaj açma verici alıcı frekansı nedir. tahminim 433MHZ olduğu. ama emin olmalıyım. Bazı aliexpress satışlarında sanırım 315MHZ ile 433MHZ arasında geçişte yapılabiliyor. hızlıca açma ve sonrada kapamaya basıp seri olarak bagaj açmaya beş kez basınca kumandada frekans geçişi oluyor. anahtarcılar anahtarı bir cihazın içine koyarak hangi frekansta olduğunu görebiliyorlar. emin olunca hemen bir tana sipariş geçeceğim. birde üniversal vericiler var. yani kumndanızı aldığınız bu yeni kumandayla dip dibe getirip eşleştiriyorsunuz. sonra oda aynı işlevi kazanıyor. fiyatlarıda türkiyede bile 60-70tl civarında. bunuda alabilirim karasızım. aliexprestekiler orjinal kumanda verici devresinin birebir aynısı. ikinci seçenekse ayrıca artık kumandayı ilave edeceksiniz. sık bir taşıma kabı var. ama anaktar bölümü orjinali ile aynı değil. DEĞERLİ ARKADAŞLAR KAPI BAGAJ ANAHTARIMIZIN FREKANSINI BİLİYORMUSUNUZ. 315mhz Mİ YOKSA 433mha Mİ ? Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 8 Temmuz 2020 Paylaş 8 Temmuz 2020 (düzenlendi) Anahtar kopyalayabilmeniz için aracınızı çalıştırabilen 2 anahtarınız olmalı. tek anahtarla olmuyor link ve bilgiler var 8 Temmuz 2020 tarihinde Mustafa Çiçek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Telci 9 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2020 (düzenlendi) Anahtar kopyalamayla ilgili sorunum yok. Anahtar (kapı bagaj vericisi) türkiyede çok pahalı. Çinden alacağım. Frekansını soruyorum. Frekansını öğrenip ona göre yurt dışından alıp kendim kodlayacağım. Konu bu. Kodlama değil. https://a.aliexpress.com/_dUtADHo 9 Temmuz 2020 tarihinde Musa Telci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Telci 10 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2020 Seçmeli çift frekanlıların peşine düştüm. Mesela bir modelde hızlıca açma-kapama tuşuna basıp 5 kez bagaj açmaya seri basılırsa 315\433 mhz switch yapıyor. Birde mevcut kumanda ile eleştirilen evrensel kumandalar var. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 12 Temmuz 2020 Paylaş 12 Temmuz 2020 Forumun amacı tek soruya tek cevap yerine, konuyu okuyanlara genel bilgilendirme yapmak olduğunu düşünüyorum. Bu üslupla mesaj atarsanız yardım almanız zorlaşır. 2 Yorum bağlantısı
Musa Telci 1 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2020 Mustafa Çiçek yazdı: Forumun amacı tek soruya tek cevap yerine, konuyu okuyanlara genel bilgilendirme yapmak olduğunu düşünüyorum. Bu üslupla mesaj atarsanız yardım almanız zorlaşır. merhaba; yazılanları tekrar okudum. sanırım düşündüğümü ifade etmeye çalışırken farklı bir üslup olmuş okuyunca bende fark ettim. ifade etmeye çalıştığım öğrenmek istediğimle verilen bilginin farklı olduğuydu. bilgide çeşitlilik olsun demişsiniz. evet haklısınız. ama ben anlaşılmadığımı düşündüm. anlaşılmak için farkı vurgulamak için yazdım. sanki kızgınlık ifadesi gibi algılamışsınız. hayır öyle yazmadım aslında. yani anahtar kodlamayı biliyorum ama farklı bir sorunum var demek istedim. neyse bu gün itibariyle konunun uzmanı oldum. tüm anahtarlarımı kapı kumandalarını kastediyorum kodladım. yurt dışından aliexpress ten devre getirdim. 180tl ya bana yapılan işi 50tl ye hallettim. ancak pek çok kişi bir kaç püf noktası yüzünden bunu yapamayacak. çünkü son anahtar önceki anahtarı siliyor ve bunun bir inceliği var akla gelmiyor. o yüzden yeni başlık açıp nasıl yapıldığını anlatacağım. ayrıca frekans konusu var onuda öğrendim anlatacağım. 1 Yorum bağlantısı
Musa Telci 2 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2020 arkadaşlar konu ile ilgili çözüm tecrübelerimi buradan okuyabilirsiniz. teşekkürler. Musa Telci yazdı: merhaba; yazılanları tekrar okudum. sanırım düşündüğümü ifade etmeye çalışırken farklı bir üslup olmuş okuyunca bende fark ettim. ifade etmeye çalıştığım öğrenmek istediğimle verilen bilginin farklı olduğuydu. bilgide çeşitlilik olsun demişsiniz. evet haklısınız. ama ben anlaşılmadığımı düşündüm. anlaşılmak için farkı vurgulamak için yazdım. sanki kızgınlık ifadesi gibi algılamışsınız. hayır öyle yazmadım aslında. yani anahtar kodlamayı biliyorum ama farklı bir sorunum var demek istedim. neyse bu gün itibariyle konunun uzmanı oldum. tüm anahtarlarımı kapı kumandalarını kastediyorum kodladım. yurt dışından aliexpress ten devre getirdim. 180tl ya bana yapılan işi 50tl ye hallettim. ancak pek çok kişi bir kaç püf noktası yüzünden bunu yapamayacak. çünkü son anahtar önceki anahtarı siliyor ve bunun bir inceliği var akla gelmiyor. o yüzden yeni başlık açıp nasıl yapıldığını anlatacağım. ayrıca frekans konusu var onuda öğrendim anlatacağım. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 2 Ağustos 2020 Paylaş 2 Ağustos 2020 Musa Telci yazdı: merhaba; yazılanları tekrar okudum. sanırım düşündüğümü ifade etmeye çalışırken farklı bir üslup olmuş okuyunca bende fark ettim. ifade etmeye çalıştığım öğrenmek istediğimle verilen bilginin farklı olduğuydu. bilgide çeşitlilik olsun demişsiniz. evet haklısınız. ama ben anlaşılmadığımı düşündüm. anlaşılmak için farkı vurgulamak için yazdım. sanki kızgınlık ifadesi gibi algılamışsınız. hayır öyle yazmadım aslında. yani anahtar kodlamayı biliyorum ama farklı bir sorunum var demek istedim. neyse bu gün itibariyle konunun uzmanı oldum. tüm anahtarlarımı kapı kumandalarını kastediyorum kodladım. yurt dışından aliexpress ten devre getirdim. 180tl ya bana yapılan işi 50tl ye hallettim. ancak pek çok kişi bir kaç püf noktası yüzünden bunu yapamayacak. çünkü son anahtar önceki anahtarı siliyor ve bunun bir inceliği var akla gelmiyor. o yüzden yeni başlık açıp nasıl yapıldığını anlatacağım. ayrıca frekans konusu var onuda öğrendim anlatacağım. Yazı dili yanlış anlaşılmaya çok müsait. Çok memnun oldum orta yolu bulduğumuza. Ayrı konu açmanız çok isabetli olmuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts