Salih Özen 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Hayırlı cumalar. Arkadaşlar 3-4 ay önce şarj dinamosu aküyü beslemiyordu. Elektrikçi konjektör kömürü yanmış dedi değişti. 2 gün önce arabayı çalıştırmaya çalıştım sanki akü zayıfmış gibi zorlandı çalışmadı sonra tekrar denedim elektrik kesti marş almadı. 3-4 saat sonra marşa bastım zorlandı ama çalıştı.Akşam vaktiydi gezindim geldim. Dün sabah tekrar çalıştırmaya çalıştım çalışmadı. Eski üsül yaparak yiteledim çalıştı. O gün bir şey olmadı. Bugün de sabah arabayı çalıştırdım çalıştı sonra bir yere gittim arabayı stop ettim 1 saat filan oldu galiba araba yine çalışmadı. 1metre filan fazla yiteleden arabayı vurdurdum zorlamadan çalıştı. Bu sorun neyden olabilir.Bugün ustya götüreceğim bilen varsa ona göre ustaya hata yapıyorsun diyeceğim. Yorum bağlantısı
Salih Özen 10 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2020 Sinan Akgöl yazdı: Aküyü kontrol ettirdiniz mi ? Hayır bugün gidip ölçtüreceğim. Eğer akü ise varta mı inci mi hangisini önerirsiniz. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Şarj etmiyor olabilir araba. Şarjı ölçtürün. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Salih Özen yazdı: Hayır bugün gidip ölçtüreceğim. Eğer akü ise varta mı inci mi hangisini önerirsiniz. Varta bir kademe daha pahalı olabilir ikisi arasında varta tercih ederdim. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Focusta konjektör değişimi fayda sağlamaz. Komple değiştirmeniz lazım şarj dinamosunu. Araç çalışırken voltaj ölçümü yaptırın. Sonra aküye girişin. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Çağatay Kılınç yazdı: Focusta konjektör değişimi fayda sağlamaz. Komple değiştirmeniz lazım şarj dinamosunu. Araç çalışırken voltaj ölçümü yaptırın. Sonra aküye girişin. Neden fayda sağlamasın ? Gayette sorunsuz çalışır, alternatörlerin çalışma prensibi çok farklı değil. Düzgün işçilik, doğru parça gayet performans verir. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Ben Symbolde konjektör arızası yaşadım önce aküyü değiştirdim işe yaramadı sonrasında konjektör değişti. Değişim sonrası aküyü şarj ettirmiştim sonrasında sorun yaşamadım , aküye baktırmalısınız diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Neden fayda sağlamasın ? Gayette sorunsuz çalışır, alternatörlerin çalışma prensibi çok farklı değil. Düzgün işçilik, doğru parça gayet performans verir. Vala Mehmet bey benim F1 varken çok araştırdım konjektör de değiştim ama kime gittiysem bunlarda komple değişecek dedi ki öyle de düzeldi 🙂 denemekte fayda var belki ben iyi ustalara denk gelmedim Yorum bağlantısı
Salih Özen 10 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2020 (düzenlendi) Çağatay Kılınç yazdı: Focusta konjektör değişimi fayda sağlamaz. Komple değiştirmeniz lazım şarj dinamosunu. Araç çalışırken voltaj ölçümü yaptırın. Sonra aküye girişin. Aynen, o kojentör yüzünden 800 tl gitti. Şarj dinamosu konjektörü değişti ama adam büyük ihtimal yan sanayi takmış. Başka bir usta takmıştı bugün başka ustaya götürdük dinamo çok fazla şarj ediyor dedi oda aküyü öldürmuş dedi. Gittim çıkma bir dinamo aldım. Aldığım yer de mitsubishi dinamo verdi denso beş para etmez dedi.Ustaya sorduk iyi dedi uyum sağlar mı dedim sağlar dedi. Şuan mitsubishi var dur bakim ne olacak. Yani focusunuz varsa direk şarj dinamosu alın benim ağzım yandı sizinkisi yanmasın. Bu şarj dinamosuda uyum sağlamayacak diye korkuyorum. 10 Temmuz 2020 tarihinde Salih Özen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Dinamonun orjinali Magnetti Marelli üretimidir. Denso uyum sağlamıyor bildiğim kadarıyla. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Salih Özen yazdı: Aynen, o kojentör yüzünden 800 tl gitti. Şarj dinamosu konjektörü değişti ama adam büyük ihtimal yan sanayi takmış. Başka bir usta takmıştı bugün başka ustaya götürdük dinamo çok fazla şarj ediyor dedi oda aküyü öldürmuş dedi. Gittim çıkma bir dinamo aldım. Aldığım yer de mitsubishi dinamo verdi denso beş para etmez dedi.Ustaya sorduk iyi dedi uyum sağlar mı dedim sağlar dedi. Şuan mitsubishi var dur bakim ne olacak. Yani focusunuz varsa direk şarj dinamosu alın benim ağzım yandı sizinkisi yanmasın. Bu şarj dinamosuda uyum sağlamayacak diye korkuyorum. Bende de fazla şarj sıkıntısı vardı. Denso taktırdım bazen 14.2 bazen 15 oluyordu. Elektrikçi bunda akıllı şarj var ihtiyaç olunca 15i görürsün demişti. Ara ara da görüyordum. Ancak değişimden sonra farlardaki iç aydınlatmadaki kısılmalar vs gitti hatta motor sesi bile değişti pek sıkıntı kalmamıştı. Koray Demir yazdı: Dinamonun orjinali Magnetti Marelli üretimidir. Denso uyum sağlamıyor bildiğim kadarıyla. Denso taktırmıştım o zaman ben. Hatta magnetti marelli çok ararım . Parçacıların hepsinde densoya montaj ürünü dediler. Yorum bağlantısı
Salih Özen 10 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2020 Çağatay Kılınç yazdı: Bende de fazla şarj sıkıntısı vardı. Denso taktırdım bazen 14.2 bazen 15 oluyordu. Elektrikçi bunda akıllı şarj var ihtiyaç olunca 15i görürsün demişti. Ara ara da görüyordum. Ancak değişimden sonra farlardaki iç aydınlatmadaki kısılmalar vs gitti hatta motor sesi bile değişti pek sıkıntı kalmamıştı. Denso taktırmıştım o zaman ben. Hatta magnetti marelli çok ararım . Parçacıların hepsinde densoya montaj ürünü dediler. Aynen dediğiniz gibi araba rolantide çok titriyordu moralim bozuluyordu ama şimdi titreme kalmadı diye bilirim demek ki şarj dinamosu bu kadar etkiliyor. Bu arada çıkma parça satan adamın dediğine göre focus eskiden mitsubishinin dinamosunu kullanıyordu diyor. Şimdi tüm çıkmacılara bak focusun şarj dinamosu hep denso diyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Neden fayda sağlamasın ? Gayette sorunsuz çalışır, alternatörlerin çalışma prensibi çok farklı değil. Düzgün işçilik, doğru parça gayet performans verir. 2 yıl önce benim ford Cmaxın şarj dinamosu konjoktörü arızalandı aküyü şarj etmiyordu. Usta piyasadaki konjonktürlerin geneli çin malı orjinali bulmak zor demişti değiştirsekte tekrar sıkıntı olabilir demişti en garantisi dinamoyu komple değiştirip sıkıntıdan kurtulduk.En garanti çözüm bu. Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Benim focus1 kasa 2005 modelde üzerinde fabrika montaj denso var Yorum bağlantısı
Recommended Posts