Kuntay Yiğit 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Herkese selamlar. 1.6 ecoboost 90 bin kilometredeki aracımın 2019 ekim ayında sandık motor taktirarak motorunu sıfırladım. Şimdiler de yazın gelmesiyle birlikte özellikle dağ bayır gibi zorlu yollara çıkınca hararetin 110 derecelere yakın seviyelere kadar yükseldiğini gördüm. Bir yerde okumuştum şanzıman yağını değiştirmek motor ısısını düşürüyor şeklinde. Konuya dair tavsiyeniz ne olacaktır? Şanzıman yağı olarak ne koymak gerekir? Öncesinde birkaç litre yağ ile ön yıkama yapmam gerekir mı şanzımanı? Bilgisi olan arkadaşların yorumları çok kıymetli benim için. Bir kez daha hararet sorunuyla karşılaşıp masraf altına girmek istemiyorum.Şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Motorun düzgün yapıldığına emin misiniz? Hararetin çıkmaması lazım bence. 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Öncelikle o şekilde kullanmaya devam etmeyin. Motor yaptırmadan önce hararet var mıydı? Yeni motor yaptırmışsınız öncelikle motoru yapan ustaya götürün bence bu sorun için, şanzıman yağı motor sıcaklığı ilişkisinden ziyade termostat mı açmıyor soğutma mı yetersiz o bir anlaşılsın. Ecoboostlarda soğutma hortumları ve yedek su kabı hatalıydı, ben de Focus'ta değiştirmiştim hepsini, oralara bi bakın derim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Şu siteden grafiklere baktım. En yüksek yükte dahi 96 derece öçmüşler. 110 derece çok fazla. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 termostatı söküp denermisiniz bi? 1 Yorum bağlantısı
Kuntay Yiğit 11 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2020 Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Yorumları okuyunca hemen ustayı aradım. Aracı zaten otokoç servisinde yaptırmıştım. Düz yolda yapıp yapmadığını sordu usta. Düz yolda herhangi bir sorun olmadığını belirttim. Ecoboostlarin 103-105 derecede termostat açtığını söyledi. Kafama takiliyorsa servise gidip bilgisayara bağlamamı söyledi. Müsait zamanda inşallah gidip baktıracağım. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 90 bindeki araç motor yeniliyor. Aman yarabbim ford gerçekten motor konusunda son yıllarda çok kötü olmaya başladı. Çok şikayet var maalesef 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Temmuz 2020 Paylaş 11 Temmuz 2020 Sandık motor değişiminin sebebi nedir bu arada. Bilmeden yazdım gerçi ama.. Yorum bağlantısı
Kuntay Yiğit 11 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 90 bindeki araç motor yeniliyor. Aman yarabbim ford gerçekten motor konusunda son yıllarda çok kötü olmaya başladı. Çok şikayet var maalesef 83 binde yedi motoru. Emin olun durumu Ford Türkiye genel müdürlüğüne kadar taşıdım ve servisim fahiş bir ücretle tamir edeceğini mağdur olduğumu söyledim. Emin olun zerre kadar yardımcı olmadılar. Ben aracı ikinci el aldığım parası kadar para ödeyip motoru sıdeğiştirdim. Aradan 4 ay geçince Ford servisi tüm 2011 1.6 ecoboostlari çağırıp hararet yapmasın diye tüm motor soğutma sistemini su kabini hortumlarını vesairesini değiştirdi. Pes dedirten nokta da burası zaten. Genel müdürlüğü aradığımda avrupada bu motor araçların geri çağrıldığını hararet sorunu olduğu için motorda yenileme yapıldığını belirtmeme rağmen Türkiye ford genel müdürlüğü oralı olmadı. 4 ay sonra avrupada yapılan değişimleri yaptı. Yazıklar olsun forda Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sandık motor değişiminin sebebi nedir bu arada. Bilmeden yazdım gerçi ama.. Klasik sebep : hortum patladı. Bütün ecoboost mondeolarin hararet yapmalarindaki neredeyse tek sebep motor soğutma hortumunun patlaması. Emin olun sensör mensor hiç-bir şey yok. Adamlar silecek suyu sensoru koymuş araca hararet sensöru veya su kutusu sensöru koymamış. Su kutusunda su bitince ne hararet gösteriyor ne başka bir şey. Eğer dikkatliyse çıkan dumanı görürsün benim gibi görmezsen de araç stop edince motor kaputundan çıkan dumanı görünce anlarsın. 1 1 Yorum bağlantısı
Kuntay Yiğit 11 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2020 En son 60bin küsür kilometredeyken girmiş servise.80 binde ben aldım. Yani tüm bakımları serviste yapılmamış 1 Yorum bağlantısı
Kuntay Yiğit 19 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2020 Evren Erakçora yazdı: Yetkili bakımlı olsa belki. Tüm bakımları serviste de yapılmış olsaydı yine de değişen bir şey olmazdı. Ford müşteri memnuniyeti açısından sınıfta kalır. Bir cacık olmaz bu Koç kuruluşundan. Müşterileri adamların umrunda değil. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts