İçeriğe Yönlendir

Rektefiye Sonrası Uzun Yol

Sühan Bozdağ

Recommended Posts

Sühan Bozdağ

Herkese merhaba. arabanın silindir kapak contası, supapları, kol yatakları, triger kayışı, lpg beyni değişti, ayarları yapıldı. Usta 500 km yap gel, saplamaları kontrol edip yeniden sıkalım dedi.  Ancak gidiş geliş yaklaşık 800 km yol yapmam gerekiyor. performans iyi ,motor saat gibi çalışıyor. 800 km yapıp kontrole öyle gitmem doğru olur mu sizce, herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ
Mert Yeldan yazdı:

Yağ su eksiltme var mı?

50 km yaptım şimdilik yağ ve su eksiltmiyor.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
50 km yaptım şimdilik yağ ve su eksiltmiyor.

Bence bi 5 dk da olsa uğrayın ustaya motor sesinden belli eder zaten.
Yüklenmeyin motora da bi 1000-2000 km
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kürşad Özpamuk

Yağ değişimi de yapılacaktır 500 km sonra ihmal etmeyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Ben scorpioyu Antalyada yaptırdığımda eve baya performanslı dönmüştüm.Usta sakin git demedi benimde aklıma gelmedi. @Levent Ayhan yeni motor yapılmış arabaya basılırmı hiç dedi ! ama herşey için çok geçti.150 km yol yapmıştım :) 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Ben scorpioyu Antalyada yaptırdığımda eve baya performanslı dönmüştüm.Usta sakin git demedi benimde aklıma gelmedi. @Levent Ayhan yeni motor yapılmış arabaya basılırmı hiç dedi ! ama herşey için çok geçti.150 km yol yapmıştım :) 

Motoru zorlamadan gitme şansım olmadığı için arabayla yola çıkmaktan vazgeçtim.  Marmaris rampaları ve Sakar geçidi gözümü korkuttu.  Bu kadar masraf etmişken maceraya gerek olmadığına karar verdim ama arkadaşın arabasıyla sakar geçidinin dik rampalarını çıkarken vızır vızır yanımızdan geçen tüplü ve öfkeli şahinleri görünce canım sıkıldı biraz... 

tarihinde Sühan Bozdağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Bence doğru yapmışsınız, ikinci rodaj gibi düşünüp riskli kullanımdan kaçınmak iyi olacaktır. Her şey yolundaysa son kontrolden sonra taze motorun keyfini çıkarırsınız.

2 gün önce Sakar'ı tırmanırken 38 derece sıcaklıkta bağıra bağıra yanımda yokuşu çıkan Murat 131 i görünce ben de aynı şeyi düşünmüştüm. Millette iyi cesaret var, arabaya da nazarım değecekti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Sühan Bozdağ yazdı:

Motoru zorlamadan gitme şansım olmadığı için arabayla yola çıkmaktan vazgeçtim.  Marmaris rampaları ve Sakar geçidi gözümü korkuttu.  Bu kadar masraf etmişken maceraya gerek olmadığına karar verdim ama arkadaşın arabasıyla sakar geçidinin dik rampalarını çıkarken vızır vızır yanımızdan geçen tüplü ve öfkeli şahinleri görünce canım sıkıldı biraz... 

Temkinli olmakda fayda var.İyi yapmışsınız.Tofaşlar tüplü ve öfkeli  :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben olsam giderdim. 800 km bişey değilki. Arabanın sorunlu olduğu zaten ilk 14 kmde belli ederdi kendini. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

Hicbisey olmaz gidin. Bende psikolojiktir motorda onemli bisey değişince uzun yol denerim bi mersin yapar gelirim eskisi kadar guzel gidecek mi gidiyor mu psikolojisi 😀😀

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ
Ali Darbaz yazdı:

Ben olsam giderdim. 800 km bişey değilki. Arabanın sorunlu olduğu zaten ilk 14 kmde belli ederdi kendini. 

Okay Kaygusuz yazdı:

Hicbisey olmaz gidin. Bende psikolojiktir motorda onemli bisey değişince uzun yol denerim bi mersin yapar gelirim eskisi kadar guzel gidecek mi gidiyor mu psikolojisi 😀😀

Çok geç artık... araba bahçede yatıyor, ben de yolu uzatıp İstanbul'a kadar geldim. Trafiği görünce de iyiki getirmemişim dedim. 

14 km iyiymiş. :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sühan Bozdağ yazdı:

Çok geç artık... araba bahçede yatıyor, ben de yolu uzatıp İstanbul'a kadar geldim. Trafiği görünce de iyiki getirmemişim dedim. 

14 km iyiymiş. :)

Rekorum 50 metre. Ustanın yanlış yaptığı arabayı 50 metrede anladım. Geri döndüm yaptırdım :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...