Çağlar Bayur 15 Ağustos 2020 Paylaş 15 Ağustos 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Kira maddesini anlamadım. kiralama fimaları turizm teşvik vs. adı altında ferrariyi ucuza alıp, 2. elde satarlar. onlar için olabilir Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 İKİNCİ EL TAŞIT ALIM-SATIMINDA YENİ DÖNEM!1. Yetki belgesi alımı için son gün: 31.08.20202. Bir takvim yılında 3'ten fazla alım-satım yapılması ticari faaliyet sayılacak,4. Aynı şahsın hem kendi adına hemde vekaleten yaptığı alım-satımlar sayılacak,5. Yetki belgesi olmayan işyeri açma-çalıştırma ruhsatı alamayacak,6. Yetki belgesi geçerlilik süresi olan 5 yıl iptal edildi, yenileme gerekmiyor sürekli geçerli olacak,7. Araç ilanlarında yetki belgesi numarası, ad-soyad/ünvan gibi bilgiler zorunlu olacak,8. İlan siteleri yetki belgesi olmayan işletmeleri ilan girişi yapamayacak,9. Ticari faaliyette bulunmayan vatandaşların ilanları için bir kısıtlama bulunmuyor,10. İlan siteleri için kurallar 01.01.2021 den itibaren geçerli olacak,11. Ekspertiz raporu satıştan önceki 3 gün içinde alınacak, yoksa alınmamış varsayılacak,12. İkinci el alım-satımlardaki nakit ödemelerde güvenli ödeme sistemi zorunlu olacak. (Hali hazırda Takasbankın Taşıt Takas mobil uygulaması ve Ziraat Bankası gibi kamu bankalarında bu sistem uygulanmaktadır. Alan ve Satan sisteme birlikte girmeli yada bankaya birlikte gitmeliler)13. Daha önce yetki belgesi verilen ve işyeri şartlarını mevzuata uygun hale getirmeleri için 30.06.2021 tarihine kadar süre verilen işletmeler bu süreye kadar şartları sağlamazsa belgeleri iptal edilecek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Yetki belgesi alma şartları neler? Alalım? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Yetki belgesi alma şartları neler? Alalım? Evet bunu da söylesinler Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 https://ietts.gtb.gov.tr/Home/DisplayPDFDetaylar burada... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Evet bunu da söylesinler sen alamassın Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Kemal Korkmaz yazdı: https://ietts.gtb.gov.tr/Home/DisplayPDF Detaylar burada... Burda galericiler için şahıs yada kurumsal kimse ilgili yönetmelik var. Bireysel Ali Veli için bir şey yazmıyor. Çağlar Bayur yazdı: sen alamassın Ben isim değil bu zaten bı arkadaş için soruyorum. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Kemal Korkmaz yazdı: https://ietts.gtb.gov.tr/Home/DisplayPDF Detaylar burada... Yalan söylemeyeceğime, kimseyi dolandırmaya çalışmayacağıma, hiç bir aracın kusurlarını gizlemeyeceğime, vs. vs.. yenim şartı da getirilsin Ayrıca yalan yere yemin kefareti de geçersiz kılınsın.. Daha dün bir araca baktım.. Galerici ısrarla ilk sahibinden olduğunu söylüyor ama 6. sahibinden aşmış.. Benim için yada bazıları için sahiplik geçmişi önemlidir. Göz göre göre yalan söylüyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Bireysel Ali Veli için bir şey yazmıyor. işte o arkadaş artık alsat yapamayacak yasal olarak. ancak bizde yasa çıkar ama cezası yoktur o başka Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Çağlar Bayur yazdı: işte o arkadaş artık alsat yapamayacak yasal olarak. ancak bizde yasa çıkar ama cezası yoktur o başka Onla alakalı bir şey yazmamış ki. Birde 8 yaş ve 180 bin km üstüne ekspertiz ve garanti zorunluğu yok gibi algıladım. Yani ekspertizin de bağlayıcılığı yok 8 yaş üstüne 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Onla alakalı bir şey yazmamış ki. Birde 8 yaş ve 180 bin km üstüne ekspertiz ve garanti zorunluğu yok gibi algıladım. Yani ekspertizin de bağlayıcılığı yok 8 yaş üstüne yazmaz zira alım satım yapamaycak . bu galericilerin yönetmeliği, diğer arkadaş maliye yönünden zaten artık 3 ten fazla satış yapamayacak dolayısı ile eksperetiz vs. zorunluluğu da yok o arkadaşta Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Zevk için aldığım 4 arabam var. Paraya sıkıştim elden cikarcam. Yada şanssız biriyim her aldığım araba bozuk çıkıyor satip kurtuluyim 4. Arabada noter 3 canını kaybettin mi dicek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Zevk için aldığım 4 arabam var. Paraya sıkıştim elden cikarcam. Yada şanssız biriyim her aldığım araba bozuk çıkıyor satip kurtuluyim 4. Arabada noter 3 canını kaybettin mi dicek kazancın vergisini ödenirse sorun olmaz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Serbest piyasanin ağzına yüzüne vurdular. 2. Elde İşin bu hale gelmesi galericiler yüzünden. Devlet de bunu saptırıp bisiler yapıyor. İyi oluyor hepimize. Piyasayı vergi ile tehdit etmeye devam. Çağlar Bayur yazdı: kazancın vergisini ödenirse sorun olmaz Galericiler emlakçılar gibi 10 a alınani 1 gösterip vergi kaçıranlar gibi mi. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Vergilendirmede de hata var. 3 ay önce piyasa rayicine almışım 3 ay geçmiş piyasa yükselmiş piyasa rayicine satmışım. Neden vergi ödeyim. Enflasyonun döviz oynaklığının olduğu yerde araçlar yerinde saymaz ki. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Tokmak devletin de tokmakci belli değil. Bu araç alım satım işlerinin düzenlenmesi esnafı korumak için. Korusun da ama müşteriyi kucağına koymadan korusun Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Tokmak devletin de tokmakci belli değil. Bu araç alım satım işlerinin düzenlenmesi esnafı korumak için. Korusun da ama müşteriyi kucağına koymadan korusunEsnaftan vatandaşı kim koruyacak? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Vergilendirmede de hata var. 3 ay önce piyasa rayicine almışım 3 ay geçmiş piyasa yükselmiş piyasa rayicine satmışım. Neden vergi ödeyim. Enflasyonun döviz oynaklığının olduğu yerde araçlar yerinde saymaz ki. Enflasyon muhasebesi denen bir sistem getirildi. Yılllaar sonra gelmişti bu. Eğitimlerini almıştık. Geçmişte yüksek enflasyon döneminde, düzenli fatura kesip, düzenli vergi ödeyen kişi 5-6 yılda batabilir seviyedeydi. Enflasyon muhasebesi var artık. Ancak çalışması için üst üste üç yıl %10 un üstünde olmalı diye hatırlıyorum. Aksi durumda enflasyondan oluşan değer artışları ticari kazanç kabul edilip vergilendirilir. Esnaftan vatandaşı kim koruyacak?İkinci el otomobiller enflasyon sepetinde var mı. Varsa oranı kaç ? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 Yumurta kasa tabiri arabaları yumurtadan katsalar sepete yeter Mert Yeldan yazdı: Esnaftan vatandaşı kim koruyacak? Napak bireysel silahlanmami ? devlet bize bahmiyir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 bu işin tabelasını çıkarırlar.. olması gereken mart kişisel beyannamesinde vergisini vermektir. tek bile olsa. Yorum bağlantısı
Recommended Posts