İçeriğe Yönlendir

Fiesta - Motor Yağ Seviyesi ve Z Rotu


Ali Akgül

Recommended Posts

Ali Akgül

Arkadaslar merhaba. 2015 model 1.25 benzinli fiesta aracimi özel serviste bakima soktum. Usta aracin 4 litre motor yağı aldiğini soyledi ve 4 litre yagin tamamini bosaltti. Daha sonra kontrol ettigimde ise yagin yag cubugu ust cizgisinin bir miktar uzerinde oldugunu gordum bu durum sikinti yaratir mi, bir miktar çektirsem mi? Ayrica z rotlarinin degismesi gerektigini de soyledi ve degistirdi benim de pek arastirma yapmaya firsatim olmadi. Ama orjinali alüminyum ve baya kalinken yeni taktigi ince ve demir gibi 2 tanesi 80 TL. Usta orjinale gerek yok dedi ama icime sinmedi. Bu parca çok basinca,darbeye maruz kalan, ince baglanti kismi kirilabilecek ya da yolda birakacak kritik bir parca midir? Tesekkur ederim..

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

2013-2017 model benzinli Fiestalar için yağ kapasitesi 4.1 lt gösteriyor.

 

Her bakımda 200-300 ml yağ artarken son bakımda bakım sonrası artan yağı sorduğumda bu araçlar 4 lt alıyor demişlerdi. Ki dizel fiestalar benzinliden 0,2-0,3 lt daha az yağ alıyor. Yağ seviyesi max çizgisinin çok üstündeydi, serum hortumu ve büyük bir şırınga ile yağ çubuğu kısmından fazla yağı almıştım. Min-Max seviyesinde olması sağlıklı olandır.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Z rotunun bozulan parçaları eklemli uç kısımlarıdır, olacağı erken eskimesi başka birşey değil. eskiyince tıkırtı yapar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...