İçeriğe Yönlendir

Farklı Lastik Ebatları Ağır Kusur


Ertuğ Salman

Recommended Posts

Ertuğ Salman

Aracımda aynı aks üzerinde farklı ebat lastikler olduğu için ağır kusur verip geçirmediler. Bunun farkında değildim ve muayeneden sonra lastiklerin yerlerini değiştirdim. Ön lastikler 175/65/14 arka lastikler de 185/65/14 oldu yani aynı aks üzerindeki lastik ebatları aynı olmuş oldu. Önümüzdeki hafta muayene tekrarı var. Bu şekilde geçirirler mi ? Lütfen yardım edin. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Tüvtürk sitesinden alıntıdır:


“Lastiklerde nelere bakılır?

Lastik üzerinde yapılmakta olan kontrollerde diş derinlikleri, hasar olup olmadığı, jant ile uyumuna bakılır. Aynı aks üzerinde bulunan (ön lastiklerin birbiri ile aynı olması veya arka lastiklerin birbiri ile aynı olması) lastiklerin birbiri ile aynı olması şartı aranır. Yönlü lastiklerde dönüş yönleri de kontrol edilmektedir.”


Bu durumda geçmesi lazım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

O şekilde geçer. Mesela yeni otomobillerde BMW Mercedes gibi arka lastikler ön lastiklerden daha geniş. Sıkıntı yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

ön arka şeklinde değilde yan yana olarak lastik ebatlarına bakıyorlar , ön arka farklı ebat olabilir ama yan yana olan lastıklerde olmaz mesela arkaların birisi 185 ise diğeri 175 olmaz muayeneden geçmez

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...