Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Merhaba arkadaşlar. Aracımı satıp sıfır araç almak istiyorum fakat fiyatlar ve işletme maliyeti düşündürüyor. Bugün aracım 1.6 otomobil ve -yıllık 730 lira vergi ödüyorum. -bakımlarını kendim malzeme alıp yaptırıyorum ve standart bakımı 300, ekstra parça ile 500 lira ediyor. -muayenesini iki yılda bir 420 caddy alsam; -yıllık mtv 2100 -garanti olsun, iyi niyet olsun derken servis bakımı 1000-1500 diye düşünüyorum -muayene yıllık 420 lira -otoyol, köprü, otopark ücretleri daha pahalı -araç fiyatı yeni olduğu için kasko da daha fazla çalabilir. -aracın eksi yönü ise yollarda otomobilden 10km daha düşük hız sınırı olması -artı yani içi çok geniş. Tam bir aile aracı tüm bunlara bakınca bana yıllık 2600 lira sadece vergi, bakım, muayene için ektra cebimden para çıkacak. Kaldı ki vergi 6 yıl sonra düşecek. Benim ise aracım seneye 11 yaşına girecek ve vergi daha da düşecek. Ayrıca kasko, yol, otopark gibi ücretleri hesaplamadım. bana mantıklı gelmedi. Değer mi diye düşünyorum ama mantıklı açıklama bulamıyorum. 220 bin verip full otomatik caddy alıp sokağa da koymak istemiyorum. Sizce araç yenileme bu maliyetlere değer mi? Kendi aracım da 100 bin civarı para ediyor bu arada 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 kalbinizden geçen caddy ama mantığınız şimdiki araçla devam diyor,hesap kitap ortada "Bütçe"de sıkıntı yoksa kalbinizin sesini dinleyin...hayırlısı olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Niye ticari araç bakıyorsunuz onu anlamadım. Sırf geniş diye ise bu sebeple ticari araç almazdım. Çok kullandım fiorino,connect her yıl muayene ile hız sınırı sinir bozucu. üstüne birde yüksek mtv. Geniş SW veya Sedan sıfır araçlara bütçe yetmiyorsa, 1-2 yaşında binek otomobil bakardım yerinizde olsam. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 Emin Önal yazdı: Niye ticari araç bakıyorsunuz onu anlamadım. Sırf geniş diye ise bu sebeple ticari araç almazdım. Çok kullandım fiorino,connect her yıl muayene ile hız sınırı sinir bozucu. üstüne birde yüksek mtv. Geniş SW veya Sedan sıfır araçlara bütçe yetmiyorsa, 1-2 yaşında binek otomobil bakardım yerinizde olsam. Amacım araç büyütmek ve sıfıra yakın almak. İkinci el eski araç artık almak istemiyorum. Yani 1-2 yaşından büyük araç almak istemiyorum. Ortalık çakal dolu. Kaporta km mekanik anlamda Kazık yeme ihtimali yüksek. Hiç uğraşmak istemiyorum artık. C segment hb bi aracım var. Bundan sonra alacağım araç büyük olmalı. D segment için baktığımda 1-2 yaşındaki araç fiyatları 300’den aşağı değil. Suvlar da aynı. Yine c segment almanın anlamı yok. Mecbur doblo tarzı bakıyorum maalesef 1 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Amacım araç büyütmek ve sıfıra yakın almak. İkinci el eski araç artık almak istemiyorum. Yani 1-2 yaşından büyük araç almak istemiyorum. Ortalık çakal dolu. Kaporta km mekanik anlamda Kazık yeme ihtimali yüksek. Hiç uğraşmak istemiyorum artık. C segment hb bi aracım var. Bundan sonra alacağım araç büyük olmalı. D segment için baktığımda 1-2 yaşındaki araç fiyatları 300’den aşağı değil. Suvlar da aynı. Yine c segment almanın anlamı yok. Mecbur doblo tarzı bakıyorum maalesef Anlıyorum sizi. Temiz ikinci el bulmak uzun ve meşakatli bir iş haklısınız ama ben yinede, Sıfır Doblo'dansa atıyorum 2008 Audi'ye binmek her yönden daha iyi derim. Deneyin ama o yoldan geçmiş biri olarak (binek-ticari-binek) tavsiye etmiyorum Karar sizin.. 22 Ağustos 2020 tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Ben olsam ticari araç almam ,4 yaşına kadar 2.el temiz servis bakımlı araç dolu. Zaten D sınıfı araç sürücüleri 4 5 sene yetkili servise götürüyor araçlarını pek sorun edilecek durum olmuyor. Ben daha 2 ay önce aldım Renault talisman 225 bin TL verdim 100 bin km deki araca. Çokta korkmamak lazım. Piyasada çakal çok belki ama dürüst satıcı bence daha çok. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 (düzenlendi) Ahmet Türedi yazdı: Ben olsam ticari araç almam ,4 yaşına kadar 2.el temiz servis bakımlı araç dolu. Zaten D sınıfı araç sürücüleri 4 5 sene yetkili servise götürüyor araçlarını pek sorun edilecek durum olmuyor. Ben daha 2 ay önce aldım Renault talisman 225 bin TL verdim 100 bin km deki araca. Çokta korkmamak lazım. Piyasada çakal çok belki ama dürüst satıcı bence daha çok. İşte 225-250 bandına çıkınca “ya o fiyata sıfırını alacağım, aileme yetecek araç alırım diyorum” işte. Dürüstünü bulmak lazım şans da önemli. 2015 mazda 6 baktım. Hani piyasası yok denen araç. Onun bile 5 yaşındaki aracı 240-270 bin tl arası. Nasıl olacak o iş araç full tek paket gerçi Emin Önal yazdı: Anlıyorum sizi. Temiz ikinci el bulmak uzun ve meşakatli bir iş haklısınız ama ben yinede, Sıfır Doblo'dansa atıyorum 2008 Audi'ye binmek her yönden daha iyi derim. Deneyin ama o yoldan geçmiş biri olarak (binek-ticari-binek) tavsiye etmiyorum Karar sizin.. O mantıklı 2 kere hareket ettim. İki eski aracımda da hoşuma gitmeyen sorunlar oldu. O yüzden o yola girmek istemiyorum yoksa elbette audi daha iyi. bu arada benim aracın mekanik hiçbir sorunu yok. Kusursuz. Tabi kaporta 10 yıl sonra yaşlanmaya başlıyor. Japon ne de olsa. 22 Ağustos 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Ticari araçları seviyorum(eski aracım connect'ti) değiştirme nedenim ve bundan sonra uzaktan sevmemdeki 3 etken heryıl muayeneye gitmek, yüksek mtv ödemeleri ve fiyatlarının aşırı artması. İllede alıcaksam ve maliyetleri önemli değilse Caddy veya yeni Connect alırdım. Caddy deki 2.0 102 ps motor zaten başlı başına bir saçmalık, 150-160 bg olsa dersin enazından seri araç ondan dolayı fazla mtv ödemeye değer. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 neden 3008, C4 Picasso gibi araclar degil de Doblo mesela? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 Furkan Sumer yazdı: neden 3008, C4 Picasso gibi araclar degil de Doblo mesela? Yenileri çok pahalı. Doblo değil caddy Uğur Kamil yazdı: Ticari araçları seviyorum(eski aracım connect'ti) değiştirme nedenim ve bundan sonra uzaktan sevmemdeki 3 etken heryıl muayeneye gitmek, yüksek mtv ödemeleri ve fiyatlarının aşırı artması. İllede alıcaksam ve maliyetleri önemli değilse Caddy veya yeni Connect alırdım. Caddy deki 2.0 102 ps motor zaten başlı başına bir saçmalık, 150-160 bg olsa dersin enazından seri araç ondan dolayı fazla mtv ödemeye değer. yeni otomobil mtv’si aynı. 2.0 caddy turbosu düdük kadar. VW zaten aracın hızını da 165 ile sınırlandırmış. Hız yapmayın diyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Ben yapmazdım böyle bir şey. Sonuçta o bir kamyonet. Koca kapılar, aşırı yüksek. İkinci el Suv alırdım. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Aklınızda kalacağına kapınızın önünde dursun. Zaman hızla akıp gidiyor ve aynı yaşlara bir daha gelmiyoruz. Sıfır sıfırdır derim ben. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Suv yada MPV sınıfı alırım Caddy tamam güzel araç ama sonuçta bir kamyonet. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 Sefa Çelik yazdı: 1 dakika durma, panjurda VW amblemi varsa gerisi teferruat. 1 sene önce o araç 90-100 bandındaydı. Benim için vw amblemi önemli değil. vw harici araçlar çöp, vw süper demiyorum ama evet doğru, ülkedeki en iyi değer kazanan marka Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 o kadar para verilip makaslı araca binmek de koyar be abi, doblo'nun yenisi ne zaman geliyor acaba? onda bağımsız arka, dizelleri de daha iyi ya da psa'nın mpv'leri var, hiç ticari gibi durmuyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Aklınızda kalacağına kapınızın önünde dursun. Zaman hızla akıp gidiyor ve aynı yaşlara bir daha gelmiyoruz. Sıfır sıfırdır derim ben. Hocam aklımda kalan tek şey sıfır araç. Hacmi büyük, mpv’ye en yakın ama mpv’nin 2/3 fiyatına bu var. 2008, 3008 araçlar aman aman büyük değil. 5008, c5 airxross da 350-400 fiyatları var ki zaten yok bayide. Kasımda gelip gelmeyeceği belli değil. bu arada sıfır caddy bayide yok. Kasımda ne kadar geleceği belli değil. Exculusive otomatik modeli liste fiyatı 210 bin. Galerilerde sıfır fiyatı 220-230 bin. Kasımda caddy gelirse fiyat belki de 250 bin olacak kim bilir. hem sürüş güvenliği, hem hız sınırları, hem de sıfır alayım diye mecburiyetten aldığım kamyonetin yıllık işletme masrafı hoşuma gitmedi. Ama bir yandan aracımın yaşı da ilerliyor artık. 2 küçük çocukla ve eşyalarıyla zorlanıyoruz. Biraz fazla yükümüz oluyor 22 Ağustos 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: crv 1.6 diesel? Dün hakan ustaya uğradım abi. Japonlar kaporta işinde zayıf. Crv çok hoşuma giden bi araç. Temiz bi 2011-2012 bulsam 2.0 lpg’li alacaktım. Ama abi 10 yaşındaki araca 200 bin vermek koyuyor. 1.6 dizellerin 2 yaşındakileri 350’den başlıyor. 3 yaşındakiler 290’dan başlıyor. 200 bin demek yarı ev parası demek. Kapıya koyacağım araca yarı ev parası vermek de içime sinmiyor. Şu an otoparklı bir yerde oturmuyorum 22 Ağustos 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 1~2 yaşında D segment bir araç tercih edin derim. Daha geniş olsun derseniz ford galaxy, smax biçilmiş kaftan olur. Otomobil rahatlığını makaslı araçta bulamazsınız. 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 berlingo partner combo olur bence. 10 bin km dir kullanıyorum. artıları eksilerinden çok bence. 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 iki arkadaşımda asx ve crv var. Ortak özelliği bagajdan ve tekerleklerden yol sesi çok geliyor ve uzun yolda otomobil kadar rahat değiller. Çağlar Bayur yazdı: crv 1.6 diesel? Tansu Kalafatoğlu yazdı: Japonlar kaporta işinde zayıf. Crv çok hoşuma giden bi araç. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dün hakan ustaya uğradım abi. Japonlar kaporta işinde zayıf. Crv çok hoşuma giden bi araç. Temiz bi 2011-2012 bulsam 2.0 lpg’li alacaktım. Ama abi 10 yaşındaki araca 200 bin vermek koyuyor. 1.6 dizellerin 2 yaşındakileri 350’den başlıyor. 3 yaşındakiler 290’dan başlıyor. 200 bin demek yarı ev parası demek. Kapıya koyacağım araca yarı ev parası vermek de içime sinmiyor. Şu an otoparklı bir yerde oturmuyorum ne ara olmuş onlar o kadar , kamyonete devam o halde 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Ağustos 2020 Paylaş 22 Ağustos 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dün hakan ustaya uğradım abi. Japonlar kaporta işinde zayıf. Crv çok hoşuma giden bi araç. Temiz bi 2011-2012 bulsam 2.0 lpg’li alacaktım. Ama abi 10 yaşındaki araca 200 bin vermek koyuyor. 1.6 dizellerin 2 yaşındakileri 350’den başlıyor. 3 yaşındakiler 290’dan başlıyor. 200 bin demek yarı ev parası demek. Kapıya koyacağım araca yarı ev parası vermek de içime sinmiyor. Şu an otoparklı bir yerde oturmuyorum 10 yasında 200bın TL mi? Abarttılar iyice. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: 1~2 yaşında D segment bir araç tercih edin derim. Daha geniş olsun derseniz ford galaxy, smax biçilmiş kaftan olur. Otomobil rahatlığını makaslı araçta bulamazsınız. 300-350 den başlıyor abi. Smax ve galaxy’ler ciddi kullanılıyor. Km’ler yüksek. Fordun son zamanlardaki kötü motorları da hoşuma gitmiyor hocam. Arkasında da durmuyor. 200 bine otomatik dizel cmax birkaç yaşında bulabilirim. Ona bakayım. Crv’nin o geniş rahat koltukları nasıl yoruyor ki Dogan Arsiray yazdı: berlingo partner combo olur bence. 10 bin km dir kullanıyorum. artıları eksilerinden çok bence. Onlar daha donanımlı ama tipleri çok bozuk. Caddy yine önden tipli. Artıları ne? Evren Erakçora yazdı: 10 yasında 200bın TL mi? Abarttılar iyice. 2011-2012 son makyajlı 3.nesil crv otomatikler 180-220 arası gerçekten 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts