İçeriğe Yönlendir

E-Ticaret ile Alamadığım Lastik

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

e ticaret sitesinden "Lastk" AVM diye bir dükkandan mercedes ML araç için 4 adet kışlık lastik sipariş ettim sezon henüz gelmeden. az önce, 3. gün aradılar mal yokmuş gönderemiyoruz dediler. siz iptal edin deyince olmaz dedim tabi... ticaret ciddiyet işidir bence. bulun biryerden dedim çünkü bana lazım. ben bir araştırayım dedi kadın. bir kere mal olmasa hiç onaylamazsın siparişi, neyse kendileri 2 dk sonra iptal etmiş. nasıl araştırdıysa o hız ile... niyet belli de...neyse.

bu firmadan lastik almayın aldırmayın. çünkü boşuna beklersiniz. toplamda 100 tl fazla olsun referansi iyi bir yereden alın geçin gitsin.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Malesef bu tarz islere bende sinir oluyorum. Jeep e lastik alirken de basima geldi. 11.11 gununu bekledik okadar puan indirim topladik 2 gun sonra iptal ettiler ve o indirimler de tabiki iade edilemedi. 

Haftabasinda HB den 2 tane kamp sandalyesi aldim rakam uygun diye, onu da iptal etti satici. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bende n11 den aldım bir satıcıdan hiç sıkıntı olmadı, lastikçilerden uyguna geldi hemde en büyük lastikçi 4 taksit yapıyorken 9 taksite aldım farksız. 

Nereden nasıl satıldığından önemlisi ticari ahlaktır. Elinde olmayan ürünü satıp bu rakama bulursam yollarım bulamazsam iptal ederim mantığı oldukça iş zor. 

Geçen bir satıcıdan ürün aldım dediğiniz gibi siz iptal edin dedi, neden? Mağaza puanı düşmesin diye ve olumsuz izlenim olmasın diye böyle yapıyorlar. Eğer karşıdaki yanaşmazsa iptal ediyorlar. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Bence yinede iyi bir davranış en azından siparişi iptal edip paranızı iade etmişler.

Ben şubat ayında erken rezervasyonla tatil.com dan otel adım malum pandemi nedeni ile iptal sigortalı tatilimi iptal ettirdim ama artık ne tatil.com a ulaşabiliyorum nede paramı geri alabiliyorum.Resmen paranın üstüne yattılar.Agustos tatil ayımdı tatil zamanı geçti para elime geçmedi haram zıkkım olsun ne diyim :) tüketici haklarına kadar şikayet ettim ama bir sonuç yok.

Sizde stok kontrolü yanlış olmuştur, insan hatası olabilir ama en azından geri dönüş ve iade bile önemli.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

aynısını amazon.com.tr de yapın bak ne oluyor? amazondan biz de satış yapıyoruz oradan biliyorum. 2 kere ürünü göndermezsen iptal ediyrolar dükkanı zavadak diye :)

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Pandemi sürecinde bı kaç ürün aldım.  İlginçtir ben aldım ürün pat diye zamlandi. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Ben lastikçiden alıyorum. 

Doğru eylem 👍 Lastiği görüp dokunacaksın ben de öyle yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Stok ve fiyat ile ilgili sorunlar sıkıntılar var piyasada. Olmayan ürün ucuz . Olanin fiyatı oynak :)

Kışlık lastik işinde ilginç şeyler olacak bu sene pandemi patlak vermezse yine

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Emre Demir yazdı:

Bir ara 1 lastik parası verip 2 takım lastik gelen üyemiz de vardı :))

bana hiç para vermeden sipariş bile vermediğim 2 adet, birbirinden farklı ebat lastiği göndermişti brisa.  aradım, müdür tekniker vs kimse bilmiyor derken en son zar zor depocuyu buldum, adamlara lastikleri kargoyla geri yolladım. binbir teşekkür etti adam. 10-15 gün sonra bizim depodaki elemanlar abi lastiğiniz geldi dediler. bir baktım o gönderdiğim iki lastiğin büyük boy olan teki yine gelmiş üzerinde bizim etiket, iade edilmiş adamların lastiğine cepten kargo ödedim iyimi. neyse aradım yine biz yollamadık abi deyince depocu,  eeeh deyip dedemin arabaya taktım geçtim valla. 

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Stok ve fiyat ile ilgili sorunlar sıkıntılar var piyasada. Olmayan ürün ucuz . Olanin fiyatı oynak :)

Kışlık lastik işinde ilginç şeyler olacak bu sene pandemi patlak vermezse yine

pandemi olursa da kimse almaz ol lastikleri evde oturunca... şu anda korkunç bir trafik var şehirlerde. dün ankara esenboğa havaalanına gitmek durumunda kaldım, yok böyle bir trafik. sanırsın boğazköprüsü girişi gibiydi ankara çevre yolu. sadece akıcıydı dur kalk yoktu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar derki, oturup çay içebilecek biriyle alış veriş yapmak çok keyiflidir.. 

Ancak, olmuyor tabi her zaman.. 

Dogan Arsiray yazdı:

aynısını amazon.com.tr de yapın bak ne oluyor? 

İki günde geliyor kargoları hem de aras ile.. 

Anlaşmaları sağlam demekki. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çağlar derki, oturup çay içebilecek biriyle alış veriş yapmak çok keyiflidir.. 

Ancak, olmuyor tabi her zaman.. 

artık oluyor internette bu fiyat, bu fiyata verebilirseniz veya ne kadara verirsiniz deyip bayiden iki adet continental lastik aldım İnternet fiyatına hatta daha uyguna... çayıda ihmal etmedik.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Ozyurek yazdı:

İki günde geliyor kargoları hem de aras ile.. 

Anlaşmaları sağlam demekki. 

Bana hep UPS kargo ile geliyor satıcısı Amazon olanlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maalesef ülkemizde "dropshipping" ile satış arttı. Yani adamlar hiç bir stok tutmadan, stok kontrolü yapmadan ilana koyuyor, satılırsa temin edip gönderiyor. Temin edemezse iptal ediyor, kimseye bir şey olmuyor. N11'de bunu önlemenin yolu yok. Satıcı dilediği gibi siparişi iptal edebiliyor. Keza gittigidiyor da öyle. Hepsiburada ve amazon'da işler bi tık daha sıkı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Aklı başında kime sorsak; olmayan malın satılamayacağını söyler. Ama gel görki, durum böyle. Satıcı neredeyse, 'almayasaydın kardeşim' durumuna getiriyor.

hb hariç diğer sitelerde almadan önce 'ürün stokta var mı?' diye soruyorum. Çare midir? bilinmez.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

lastigin fiyatinin ne kadar olabilecegini sordum; iki sene oncesinin lastigi. varmi diye sormadim dogrusu. olmayan urun neden yazsin orada degilmi?. hata ettim tabi.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Ahmet Ekici yazdı:

hb hariç diğer sitelerde almadan önce 'ürün stokta var mı?' diye soruyorum. Çare midir? bilinmez.

Bu gibi bir kaç denememde, satıcılar cevap vermeden önce fiyatı arttırdılar. Boşuna günaha girdim. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Dogan Arsiray yazdı:

aynısını amazon.com.tr de yapın bak ne oluyor? amazondan biz de satış yapıyoruz oradan biliyorum. 2 kere ürünü göndermezsen iptal ediyrolar dükkanı zavadak diye :)

Amazon çok ciddi yapıyor işini. Ürün alacaksam öncelikle onu tercih ediyorum. Yoksa diğer firmalar. Kargonun ben yerine bir başkasına teslimine bile defalarca aradılar teyit ettiler sonra teslim ettiler. 

Kargo firması değil bu arada arayan Amazon arıyor kuryeye bilgi veriyor sonra 

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

İnternette bazı sitelerde fiyat müthiş ucuz oluyor. Fakat stok adedi:1 yazıyor. Sanki sitenin kuruluş amacı lastik satmaktan ziyade reklam almak diye düşünmeden edemiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
Recep Selim Kaya yazdı:

Bu gibi bir kaç denememde, satıcılar cevap vermeden önce fiyatı arttırdılar.

Stok durumu sormak da sizdeki gibi başka bir art niyeti doğuruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Bülent Tarakçı yazdı:

İnternette bazı sitelerde fiyat müthiş ucuz oluyor. Fakat stok adedi:1 yazıyor. Sanki sitenin kuruluş amacı lastik satmaktan ziyade reklam almak diye düşünmeden edemiyorum. 

Aramalarda ilk sıraya girmesi için yapıyorlar. Stok olmadığı halde 100 liralık malı 30 liradan etiketliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...