Oğuz Marankoz 26 Ağustos 2020 Paylaş 26 Ağustos 2020 selamun aleyküm arkadaşlar. aracım 2008 focus 2 otomatik lpg li. 157 bin km. geçen gün otobanda düz yolda 160 ı geçemedim lpg belki buraya kdar gidiyor deyip benzinde denedim gene aynı sonuç. düzce ye doğru yaklaşırken hafif bir yokuş aşağı giderken anca 190 gördü. bu araçların hızı max bu mudur yoksa benim araçta sıkıntı olma ihtimali nedir. aracı ocak ayında aldım 154 binde tiriger değiştirdim bakımlarım da tam. aynı araç sahibi arkadaşlardan yardım beklerim. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 26 Ağustos 2020 Paylaş 26 Ağustos 2020 Bende 2006 otomatik var. 180 km ye kadar denedim, sonra kızım geldi aklıma. Daha da giderdi herhalde. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 26 Ağustos 2020 Paylaş 26 Ağustos 2020 2006 düz lpgli tüp benzin fark etmiyor. 200 ü soluksuz görüyor sonrasına daha basamadım gitmez gibi zaten kesiliyor bi anda. Uzun kmler olsa düz belki çıkardı. Yorum bağlantısı
Enes Ayan 26 Ağustos 2020 Paylaş 26 Ağustos 2020 Bende 2005 115 lik var benim aracımda 165 civarına çıkabiliyor. Ben genelde 110 falan giderim hep kullanış tarzına göre motorda bir sağırlasma olayı olmuş olabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 27 Ağustos 2020 Paylaş 27 Ağustos 2020 2007 düz vites focusum varken test amaçlı bastığımda 205 km/h yaptım. Daha yukarı çıkmamıştı. Genelde hızlı kullanmam ama aracimin gücünü bilmek için yapmıştım. Su an 2013 modeli var ve bununla da 220 gördüm. Yorum bağlantısı
Oğuz Marankoz 27 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2020 benim araç otomatik arkadaşlar. düz viteslerde yazdığınız hızlar mümkün. otomatik vitesler 4 ileri. dizel otomatikler 7 ileri bildiğim kadarıyla. normalde ben de sakin araç kullanan biriyim otobanda aracın güücünü denemiştim ama 160 ta kalınca aklıma kurt düştü. en iyisi araca motor basın. testi yaptırmak. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ağustos 2020 Paylaş 27 Ağustos 2020 Düz de 170 180 arası zorlanmadan çıkar üstü yol eğimi rüzgar ve yük gibi etmenler ile 200 e kadar belki. Ayrıca 4 de değilde 3 de 6000 küsur devirdeki hızı son gerçek hızıdır. 4 de devir ceviremiyor Yorum bağlantısı
Oğuzhan Aslan 27 Ağustos 2020 Paylaş 27 Ağustos 2020 Benzinliyi bilemiyorum ama dizel çok rahat 210 - 215'e çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 27 Ağustos 2020 Paylaş 27 Ağustos 2020 Rampa aşağı arkanıza rüzgarı alırsanız 230’da vurur (90’lık TDCİ ile 225 gördüm Ankara Otoyol Cankurtaran’dan aşağı 😊) Bunlar tasvip edilesi hareketler değil tabi, kimseye önermiyoruz. Ancak burada ifade edilen süratlere stok Focus’larla ulaşmanız üzgünüm ki mümkün değil. Stok bir Focus 2’nin fabrikasyon son hızı 193 km/h dir. Peki yalan mı söyleniyor, tabi ki değil. Takometre yanılma payı (%7), rüzgar, eğim, yük, lastik basıncı gibi şartların hepsi uygun olursa 230 da görülür 240 da. Sonra 190’a düz yolda zar zor çıkan sanıyor ki benim arabam gitmiyor. Hayır endişe etmeyiniz efendim, 225 gören rüzgarı arkasına alıp rampa aşağı kaptırdı. Siz yapın sizin ki de 225 görür. Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 28 Ağustos 2020 Paylaş 28 Ağustos 2020 Lastik kötü ise, balans ayarı iyi değilse 160ı bile geçemeyebilirsiniz. Birde kullanım tarzına bağlı olarak kurum bağlamış olabilir, açılması lazım Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 28 Ağustos 2020 Paylaş 28 Ağustos 2020 Oğuz Marankoz yazdı: selamun aleyküm arkadaşlar. aracım 2008 focus 2 otomatik lpg li. 157 bin km. geçen gün otobanda düz yolda 160 ı geçemedim lpg belki buraya kdar gidiyor deyip benzinde denedim gene aynı sonuç. düzce ye doğru yaklaşırken hafif bir yokuş aşağı giderken anca 190 gördü. bu araçların hızı max bu mudur yoksa benim araçta sıkıntı olma ihtimali nedir. aracı ocak ayında aldım 154 binde tiriger değiştirdim bakımlarım da tam. aynı araç sahibi arkadaşlardan yardım beklerim. Düşük devirlerde ve düşük hızlarda vehatta yoğun trafikde çok durkalkda kullanılmış araç emsalleri gibi yüksek hızlara çabucak çıkamazlar(hiçbir arızası olmadığını varsayarsak tabi.).Aracı performanslı hale getirmek biraz sabır istiyor.Ben 1.4 motor 90 hp yol tutuşu güzel opel marka bir araç almıştım.Fabrika verisi 180 olmasına rağmen rampa aşağı 160 zor görüyordu.Aracı sattığımda düzde 190 km hızlara çıkar hale gelmişti.Bu 190 lara gelenekadarda göbeğimi çatlattı. Altda yazanlar kendi şahsi görüşüm kesinlikle tavsiye değildir.Çok ağır neticeleri doğurma olasılığı çok yüksektir. Birde rodaj var tabi.Çoğu araba kullanıcısı rodaj yapmıyordur.Teknolojinin geliştiğini düşünüp bu işlemi atlıyorlar.Arabalarla motorlar farklı.Motorda rodaj işlemi 2000 km den sonra birkereliğine 1.vitesden 6.vitese kadar redline,devir kesiciye sokuyoruz.Herbir vitesde devir kesiciye giriyor.Ben bu işlemi 3 gün ard arda bir kere toplamda 3 kere yaptım.Son denememde her vitesde devir kesicide 5 sn tuttum.Şuan fişek gibi.(Riski mutlaka vardır.Kullanım kitapçığında böyle yapın demiyor) Rodaj bittikden sonra sabahakadar redline soksanda fayda etmiyor.Vaktinde yapıması gereken birşey.Hepsi vaktinde ve zamanında yapımalı. K Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 28 Ağustos 2020 Paylaş 28 Ağustos 2020 tekerlek açılarında en ufak yamukluk son hızınızı etkiler.. ehil bir rot ustasının görmesi lazım... Yorum bağlantısı
Recommended Posts