İçeriğe Yönlendir

Moral Bozan Ustalar

Deniz Kocaoğlu

Recommended Posts

Deniz Kocaoğlu

Değerli Forum Üyeleri! Merhaba

Yakın zamanda 2005 2.0 Tdci Mondeo Stw 265000 km'de değişensiz bir araç satın aldım. Ekspertiz yaptırdım birkaç ustaya da gösterdim ve  araçta herhangi bir sorun olmamasına rağmen ustaların hepsi şunu söylüyor: Bu aracı alarak belayı satın almışsın, İleride çok masraf açar, sat kurtul gibi bir sürü şey... Aracı çok beğenmeme rağmen moralim çok bozuldu. Bu araç ile alakalı  düşünceleriniz nedir acaba? saygılar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Evet arıza çıkardığında o kötü yorum yapan ustalarla çözüm bulamayacağınız bir araç.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Benim çevremdeki insanlar sıfır aldığım araca bunu söylüyor 6 senedir şükür Allah a masrafsız biniyorum :)

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Deniz Kocaoğlu yazdı:

Bu aracı alarak belayı satın almışsın, İleride çok masraf açar, sat kurtul gibi bir sürü şey.

satınca ne alınırsa masraf açmazmış peki tavsiyeleri nedir satın almak için?

Yorum bağlantısı
Deniz Kocaoğlu

Güle güle binin. Çok enterasan bir durum Metin Hocam. Araç ile alakalı kronik bir arıza ismi söyleyemediler. Sadece sat kurtul diyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

Toyoto

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Güle güle binin. Çok enterasan bir durum Metin Hocam. Araç ile alakalı kronik bir arıza ismi söyleyemediler. Sadece sat kurtul diyorlar.
Yaşı itibari ile masraflar olabilir 15 yaşında araç. İçinize sindiyse araç keyifli kullanımlar olsun kazasız belasız :)
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kocaoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Çağlar Hocam bugün bir tanesine sordum. Sorun çıkarmayan ne tavsiye edersiniz diye: usta focus 1 önerdi:)) Piyasada tutulan ve parçası ucuz olan araçlar daha iyi olurmuş. 

Metin Akbal yazdı:

Yaşı itibari ile masraflar olabilir 15 yaşında araç. İçinize sindiyse araç keyifli kullanımlar olsun kazasız belasız :)

Bazı masraflarını göze alarak aldım aracı fakat sürekli bir arıza durumu mu olduğu konusunda kafam karıştı. Biz çok beğendik aracı ama sağlıklı bir usta ile görüşmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Deniz Kocaoğlu yazdı:

usta focus 1 önerdi:))

iyi önermiş te, segment? motor gücü? iç hacim ? bunlar ne olacak?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

O arabanın olsa olsa kaporta aksamı ile ilgili sorun olabilir , tavan sacı bagaj kapağı vs gerekirse eğer. Tedariği biraz zaman alır ama başka sorun olmaz . Desteksiz atılmış bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Sanayide işinin ehli adam bulmak gerçekten zor. Ekonomik sebeplerden mi yoksa başka bir nedenden mi bilmiyorum insanların profilleride düşmeye.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Bende 2002 benzinli mondeo vardı onada aynısını dediler bunun arızası bitmez bir an önce elinden çıkar gibi laflar araca birbuçuk sene bindim toplamda 500 lira masraf ettim 

Ustalar tamirini beceremedikleri arabayı satmanı söyşerler içine sindiyse bin gitsin kimsenin lafına bakma

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Ben focus 1 aldığımda da benzer şeyler söylemişlerdi..Sattım pejo aldım daha ağır konuştular..Ama hiç pişman olmadım iki aracımdan da..

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Yakın zamanda 2005 2.0 Tdci Mondeo Stw 265000 km'de değişensiz bir araç satın aldım. Ekspertiz yaptırdım birkaç ustaya da gösterdim ve  araçta herhangi bir sorun olmamasına rağmen ustaların hepsi şunu söylüyor: Bu aracı alarak belayı satın almışsın, İleride çok masraf açar, sat kurtul gibi bir sürü şey... Aracı çok beğenmeme rağmen moralim çok bozuldu. Bu araç ile alakalı  düşünceleriniz nedir acaba? saygılar

o tip ustalar herkes şahin doğan toros kartal kullansın istiyorlar [emoji2]
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kocaoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

iyi önermiş te, segment? motor gücü? iç hacim ? bunlar ne olacak?

Kullanımı çok keyifli ve ihtiyaç duyduğum bir genişlikte.

Metin Taşcı yazdı:

bugun ankarada çok güzel bi usta bulduğumu düşünüyorum, sizde gidip deneyimleyebilirsiniz.

haftaya bakıma sokcaktım,  bakıma sokunca ön düzeni komple yaptıramayı düşünüyordum.
sanayideyken forumun tavsiye ettiği ustanın yanına uğradım. önce 15 dk tur attı, sonra lifte cıkartıp herşeyine baktı, herşeyi tek tek kontrol etti, şanzıman yağ akıtmış, havanlandırmasından geliyor, kesin fazla yağ var dedi, söktü ve yarım litre kadar fazla şanzıman yağ çıktı :)

arda ford tarık usta yazarsanız çıkar.

Teşekkür ederim araştıracağım. Sadece bir ses geliyor ve debriyaja basınca kesiliyor. Prizdirek rulmanı, volant veya debriyaj rulmanı diyen hatta hiç bir şey yok diyen ustalar var. Ama bu konu ile ilgili görüşlerinizi daha sonra alacaktım.

Yorum bağlantısı
Deniz Kocaoğlu
Cem Işık yazdı:

O arabanın olsa olsa kaporta aksamı ile ilgili sorun olabilir , tavan sacı bagaj kapağı vs gerekirse eğer. Tedariği biraz zaman alır ama başka sorun olmaz . Desteksiz atılmış bence

Ben de öyle düşünüyorum.Yurt dışında yaşayan bir akrabam uzun bir süre bu araçla Türkiye'ye  geldi. İnanılmaz güzel bir araçtı. Onunla da konuştum, yedek parça ile ilgili sorun yaşarsam temin edebileceğini söyledi.

Ersen şahin yazdı:

Bende 2002 benzinli mondeo vardı onada aynısını dediler bunun arızası bitmez bir an önce elinden çıkar gibi laflar araca birbuçuk sene bindim toplamda 500 lira masraf ettim 

Ustalar tamirini beceremedikleri arabayı satmanı söyşerler içine sindiyse bin gitsin kimsenin lafına bakma

O zaman doğru bir usta ile yola devam:))

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Deniz Kocaoğlu yazdı:

O zaman doğru bir usta ile yola devam:))

Aynen öyle şu anda imkanım olsa yine mondeo alırım  mondeonun yeri başka benim için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu araba bizim bildiğimiz mondeo değil mi ya.. 

Satıp kurtulacak neyi varmış.

Bir çoğumuz kullandık, hala da kullanıyoruz işte. Mis gibi araba. 

Ha sorun yaşayacağınız şeyi söyleyeyim. 

Sw imiş bu, arkasını çarpmayın, bagaj ve arka çamurlukları bulmakta zorlanabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

kendi ürettikleri arabayı alsan bile ''yav gardaşım'' girizgahıyla moral bozmaya programlı güruhtan herhalde sizinkiler de 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Sorun bakalım kendilerine sorunsuz araç hangisiymiş? Aldığınız mondeonun ne gibi belaları vamış? O belalarla 265000 km ye nasıl gelmiş?

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Derler,  maymun da girmiş derler , şeytanda girmiş derler :)

işin ehli bir usta bulup güzel bir bakım sonra misss.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Aynı ustalar ben gidince bu lastik yanakları bu arabaya ince diyor (Başka diyecek lafları yok çünkü). Ama lastikler orjinal fabrikanın söylediği ölçü :D 

Yani ustaları fazla şey etmeyin. Parçası da bulunur. Ankara'da ustası da var çok.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

Benim çevremdeki insanlar sıfır aldığım araca bunu söylüyor 6 senedir şükür Allah a masrafsız biniyorum :)

facebook da dolaşan bir yazı vardı. hayatınızdaki insanların yüzde 80 i sizin başarısızlığa uğradığınızı görmek ister diye. çünkü kendi başarısızlıklarını meşrulaştırmış olurlar diyordu.

Deniz Kocaoğlu yazdı:

gayet güzel araba bence.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...