İçeriğe Yönlendir

2006 Focus Selenoid (Turbo Basınç) Valfi Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Oğuzhan Aslan

Recommended Posts

Oğuzhan Aslan

2006 dizel focus aracımda selenoid valfinin arızalı olup olmadığını nasıl anlarım ? Forumda 130'u geçmez çekim düşer demişler ama araçta 170 180 km hızlara çıkabiliyor. Yakıt konusunda ise aracımın yakıtı arttı, klima açıkken üst devirlerde çok hantal, klima ve kompresörünün bakımları yeni yapıldı. Motor ısındıktan sonra yani hararet 95 civarı ve üzerine çıkınca, araç dururken gaz verince devir tekrar 0.9 - 1 seviyelirine düşerken "At kişnemesi" gibi "gar gur" ses geliyor. Bu sesi duymak için dikkatli dinlemek lazım. Ayrıca Osmaniyede yaşıyorum ve hava 40 derece civarında 15 - 20 km yol yapıp durunca bu sesi duyuyorum. Motor ısınmadan bu ses yok. Sizce sorun nedir ?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)
Oğuzhan Aslan yazdı:

"At kişnemesi" gibi

Güzel menzetme :) bende de vardı ama artık gelmiyor nedense.

Şöyle bir video da görmüştüm, benim videodan faklı ses, benimki sadece gazı bırakınca geliyordu.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

1 numaralı videodaki ses bizimkinden de var normal gibi geldi bana. 

2 numaralı araçtaki blow off gibi çalışıyor. Japonlara özendi herhal. 

Benimkinde de ek bir ses var usta dinamo ya filan baktı tirigerden gelebilir dedi. Bu ay sonuna doğru baktıracağım. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Aslan

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Şöyle bir video da görmüştüm, benim videodan faklı ses, benimki sadece gazı bırakınca geliyordu.

1 videoda gazı bırakırken geliyor ses tam tarif ettiğim gibi ama bende o kadar şiddetli ve belirgin değil. Bu videoları izlemiştim 2. videodaki gibi bir ses yok bende.

Mehmet Yeter yazdı:

1 numaralı videodaki ses bizimkinden de var normal gibi geldi bana. 

2 numaralı araçtaki blow off gibi çalışıyor. Japonlara özendi herhal. 

Benimkinde de ek bir ses var usta dinamo ya filan baktı tirigerden gelebilir dedi. Bu ay sonuna doğru baktıracağım. 

Ben trigeri de yeni değiştirdim bu kişneme sesi trigerle alakalı değil. 😂 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Can Coşkun
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

İlk videodaki sesin birebir aynısı benim araçtan da geliyor. Turbo ağzında da bir miktar yağ var benimkinde. Usta normal dedi ama güvenemediğimden turbocunun birine götürdüm, sadece sese göre yorum yaparak revizyon gerekli böyle kullanma motora zarar verirsin, masraf da 600-1500 arası çıkar sökülmeden tam fiyat veremem dedi. Turbo sök tak 150 lira da tamirci alıyormuş. Yani iyi ihtimal 750 kötü ihtimal 1650 lira masraf çıkarmış. Eski turbo tamirine 1500 verene kadar gider 3000e sıfır alırım diye düşündüm. Siz ne yaptınız Ahmet bey, herhangi bir tamir yaptırdınız mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

O zaman ses kesildi ustaya göstermeye gittiğimde birdaha da duymadım yada ben dikkat etmedim, 3 seneyi geçmiş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...