İçeriğe Yönlendir

Ev Alırken Yardımcı Olabilir Misiniz?

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Kırklareliden ev almayı düşünüyoruz. Hayaller hep bahçeli müstakil bir evdi ama şartlar el vermedi :)

Ailede 3 kişiyiz. Ben, eşim ve çocuk. İleride ikinci bir çocuk düşünmüyoruz. Yılda ortalamaya vurursak 1-1,5 ay yatılı misafiriz var.

6 ilan arasında kaldım. Özelliklerini de yazacağım.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Fikirlerinizi almak istedim.

1- https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-1.000-taksitle____hamidiye-yeni-toki-de-2-plus1-resmi-devirli-hemen-849831010/detay/

Benim favorim bu. Sıfır olması, kredi tutarının çok düşük olması avantaj. Dezavantajı ise giriş kat olması. Soğuk olabilir. Bir de 2+1 olması, yatılı gelen misafirler için sorun teşkil eder mi düşündürüyor.

2- https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-kirklareli-toki-satilik-daire-814330713/detay/

Bu daire ise 2. favorim. 3+1 olması, fiyatının uygun olması, en üst kat olması avantaj. Dezavantajı ise mutfak dolapları ve tezgahın değişmesi gerekiyor. 1 numaradaki Toki binası 0 iken bu bina 10 yıllık. Bir de davlumbazın baca deliğinden kuşlar girmiş yuva yapmış, mutfakta her yer kuş pisliği. Yumurtlamışlar falan. Kuş yuvasını bozmak da olmaz. Bu manzarayı gören hanım da istemiyor tabi burayı.

3- https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-3-plus1-temiz-sahibinden-satilik-daire-811889833/detay/

Bu dairenin avantajları ise içinin yenilenmiş olması ve 3+1 olması. Dezavantajı ise 5. kat olmasına rağmen asansör yok, bir de bina 20-25 yıllık.

4- https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-istasyon-mahallesinde-satilik-2-plus1-daire-864102195/detay/

Bu daire de hoşuma giden dairelerden. Avantajı en üst kat. Dezavantaj 11-15 yaşında bina ve 2+1.

5- https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-satilik-plus1-luks-daire-857675888/detay/

Bu dairenin avantajı ise binanın 0 olması. Dezavantajı ise giriş kat olması, 2+1 olması ve biraz da şehir dışında kalması.

6- https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-gulfa-demir-konaklarnda-satilik-2-plus1,kiracili-uygun-fiyatli-daire-855521713/detay/

Bu dairenin avantajı, binanın 3 yıllık oluşu. Dezavantajı ise giriş kat oluşu, salonun küçüklüğü ve 2+1 olması.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

tavsiyem mutlaka alabildiğin en yeni binayı + ara kat olanına zorla şansını

olmuyorsa en yeni bina giriş kat

son çare eski bina (ev 180 m2 olsa bile eski bina son çare benim fikrim)

2+1 yeterli olacaktır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

İlanlara bakamadım ama fikrimi beyan edeyim. 2+1 ve Ali'nin dediği gibi en yeni. Ben 2 sene önce bilerek dükkan üstü aldım 2+1 gayet memnunum. Yeni binalarda özellikle söylenildiği gibi kesinlikle soğuk problemi olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Lokasyon çok önemli. Sanki en sondaki bana iyi geldi. Bahçe kullanımı mümkün olabilir belki balkon kapısını açılır kapanır yaparsanız. Yani bisiklet koymaya şuna buna.

istasyon mahallesinin de sanırım yeri fena değil.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ben olsam 5 numara. İşçiliği fena durmuyor. Şehir merkezinden uzak olması benim için ideal. Ve giriş katı olsa bile yüksek zemin duruyor. Önünde gördüğüm kadarı ile çocuk oyun parkı var. Benim fikrim böyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

En üst katı avantaj olarak yazmışsınız ama çatı akma derdi olursa çözümü bezdirebilir . Ben en üst kat eve pek sıcak bakmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

80 bin olan ilk dairenin kira geliri ne kadar olur acaba :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Hemen taşınma durumunuz var ise kiracı ve sözleşme durumlarına da dikkat etmek gerekli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Mert Gulkokan yazdı:

80 binle bitmiyor
120 ay boyunca ayda 1000 tl ödemesi var

Kirası karşılarmı diye merak etmiştim işte.. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sami Demirpaz yazdı:

Kirası karşılarmı diye merak etmiştim işte.. 

elimde kirasını karşılayan güzel bir daire var içinde kiracısyla beraber

hemen devrini yapabiliriz :d

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Fatih Evcin yazdı:

İlanlara bakamadım ama fikrimi beyan edeyim. 2+1 ve Ali'nin dediği gibi en yeni. Ben 2 sene önce bilerek dükkan üstü aldım 2+1 gayet memnunum. Yeni binalarda özellikle söylenildiği gibi kesinlikle soğuk problemi olmuyor.

Ya şu an oturduğumuz bina da yeni sayılır 4-5 yıllık ama biz ısınamadık maalesef giriş kat olduğu için. Bizim  altımız da sığınak.

Mehmet Göktürk yazdı:

Lokasyon çok önemli. Sanki en sondaki bana iyi geldi. Bahçe kullanımı mümkün olabilir belki balkon kapısını açılır kapanır yaparsanız. Yani bisiklet koymaya şuna buna.

istasyon mahallesinin de sanırım yeri fena değil.

Evet hocam İstasyon mahallesi şehrin en nezih bölgesi.

Arda Bülent Güzel yazdı:

Ben olsam 5 numara. İşçiliği fena durmuyor. Şehir merkezinden uzak olması benim için ideal. Ve giriş katı olsa bile yüksek zemin duruyor. Önünde gördüğüm kadarı ile çocuk oyun parkı var. Benim fikrim böyle.

Evet zemin yüksek. Fakat alt katta yanan bi soba, kombi vs olmayınca maalesef girişler ısınmıyor.

Cem Işık yazdı:

En üst katı avantaj olarak yazmışsınız ama çatı akma derdi olursa çözümü bezdirebilir . Ben en üst kat eve pek sıcak bakmıyorum.

Evet dediğiniz doğru. Fakat diğer ilanlar giriş kat olunca, onlara nazaran avantaj olarak yazdım. Altta oturan olacağı için daha kolay ısınacağını düşünerek o yönden avantajlı baktım.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Metrekaresi fazla küçük olayan 3+1 daireleri zorlayın derim. Çünkü hem yatılı misafir için hemde süpürge vb malzemeleri koymak için 3. bir oda iyi olacaktır.

Benim evim 100 m2 2+1 ve yüksek zemin (altta depo var). Dezavantajı 2+1 olduğu için  3. bir oda ihtiyacımız oluyor. Ayrıca altta depo olduğu için kışın doğalgaz sarfiyatı fazla oluyor ve zeminin buz gibi olması da cabası.

Bazı daireler var 3+1 ama odalar çok küçük ve kullanışlı olmuyor. 

Benim tavsiyem bütçenizi zorlamayacak 3+1 ve arakat bir daire almanızdır.   

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Evren Erakçora yazdı:

Arabadan ucuz evler

pek gösterişli değiller çünkü

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
üst kata kötü bir komşu daha çok bezdiriyor emin olun
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

3.le 4u beğendim, ama ikiside son kat

Güney cephe hangisiyle onu tercih ederdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yatılı misafirler bir aile olarak geliyorsa 2+1 ve salondan yatağa dönüşen koltuk yeterli. Lakin iki aile gelirse (biz Antalya Korkuteli deniz yazın tatile gelen uğruyor genelde iki aile oluyor) 3+1 aşağısı kesmez. İmkân dahilinde en büyük ve kullanışlı evi almak lazım bana göre de, sürekli ev alınmıyor ve yeni evde sıkıntı çıkarabiliyor.

2+1 alan arkadaş aynı sitede 3+1 kovalıyor, iki tarafın ailesi birlikte gelince sıkıntı oluyor çünkü.

2 sıfır eve kiracı girdik İstanbul'da, ikisinde de tesisat sıkıntıları oldu inşaat işi çıktı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Herkesin kriterleri tercihleri ve öncelikleri farklıdır.
Ben şahsen. Bina 100 katlı olsa 99’u veya 2 yi alırım ama zemin ve 100. katı almam.

İki kat dahi olsa asansörlü isterim çünkü yükün olur hastan olur. Merdiven eziyet olur.

Önceliklerini belirle.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Giriş katı ayaklar soğuğu daha çok çeker, son kat alttan ısınır ama çatı derdi ihtimal dahilinde. Ben son katta oturuyorum uygun aldım iyi bir petek dönüşümü ve termostat ile en az ben doğalgaz harcıyorum. Diğer daireler 700 öderken ben 490 ya da 540 ödedim diye hatırlıyorum. Kırklareli soğuk olur 3.5 sene Edirne de kaldım :)

Giriş kat mı en üst kat mı ikisi arasında asansörlü en üst kat derim. Yatılı misafir uzun süre kalıyor 3+1 şart. Birde sıfır bina yerine 10 yılı asmamış kullanılmış daire alırım çünkü eski sahibi bir çok şeyini (cam balkon mutfak duşakabin) yaptırmış oluyor. Sıfır eve girmeye cebinde fazladan 20 30 bin olsun. Kombi cam balkon dusakabin doğalgaz su elektrik saatleri vs vs vs.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Ben bugün ev alsam yine en üst kat alırım. Tamam yazın diğer evlere göre bir tık daha sıcak ama tepenizde tepinen birisi yok karışan yok. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Giriş katından ziyade en üst katı tercih ederim ara kat şansı yoksa. Giriş kat çok yol geçen hanı gibi oluyor. Ses oluyor. Apartman giriş kapısı vuruyor insanlar apartmana girdikçe v.s

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bodrum ve çatı katı altından kaçının. Su ile problem yaşama ihtimali her zaman vardır. Sıcak soğuk olayı da en çok çatı altlarını etkiler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Acelesi yoksa biraz daha bekle.

Müteahhit gözüyle

Bu seçenekler arasında en mantıklısı bana göre 5.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Güneşe göre konumu da son derece önemli tabi yaşanılan şehrin sıcaklığı da önemli zor bir süreçtir kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Konumda önemli uzun yıllar Kırklareli'de yaşadım, İstasyon ve Cumhuriyet mahallesi fena değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...