Rıdvan Turan 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Merhaba arkadaşlar aracımın lastik değişim zamanı geldi , forumda baktım lastikle ilgili konu var ama 4 mevsim lastikler ile ilgili bir konu bulamadım bu sebeple konu açtım. 2008 Focus Benzin-LPG , otomatik vites olan aracıma(20 kollu çelik jant var araçta) 205-55-r16 ebatlarında 4 mevsim lastik bakıyorum. ama daha önce hiç lastik almadığım için tecrübelerinize ihtiyacım var. Birçok sitede lastikler var lakin lastiklerin kimileri kullanıldıktan sonra çok ses yapıyormuş, kimileri çok sertleşiyormuş. Bende lastik aldıktan 8 ay veya 1 yıl sonra "Keşke bu lastiği almasaydım" dememek için tecrübelerinize ihtiyacım var. önceliğim uygun fiyat ve performans şeklinde olacak tabi yine tavsiyeleriniz bunu şekillendirecek , Şimdiden Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 (düzenlendi) Hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşmeyen ılıman bölgelerde kışın yaz lastiği ile idare edilebilir. İlla 4 mevsim olsun diyorsanız Goodyear Vector 4 Seasons veya Nokian Weatherproof tavsiye ederim. 28 Eylül 2020 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 4 mevsim lastik mantıklı mı ya gerçekten bilmediğim için soruyorum. Bana sanki ne yazın tam iş görüyor ne de diğer mevsimler gibi geliyor. Şehir mersin galiba direk yaz lastiği de bakılabilir bence. bizim enişte de mersinde geçen aracına mişlen 4 mevsim lastik aldı, deseni falan kış lastiği gibi biraz, anlamadım iyi mi etti kötü mü? 1 Yorum bağlantısı
Özgür Güzen 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Rıdvan Turan yazdı: Merhaba arkadaşlar aracımın lastik değişim zamanı geldi , forumda baktım lastikle ilgili konu var ama 4 mevsim lastikler ile ilgili bir konu bulamadım bu sebeple konu açtım. 2008 Focus Benzin-LPG , otomatik vites olan aracıma(20 kollu çelik jant var araçta) 205-55-r16 ebatlarında 4 mevsim lastik bakıyorum. ama daha önce hiç lastik almadığım için tecrübelerinize ihtiyacım var. Birçok sitede lastikler var lakin lastiklerin kimileri kullanıldıktan sonra çok ses yapıyormuş, kimileri çok sertleşiyormuş. Bende lastik aldıktan 8 ay veya 1 yıl sonra "Keşke bu lastiği almasaydım" dememek için tecrübelerinize ihtiyacım var. önceliğim uygun fiyat ve performans şeklinde olacak tabi yine tavsiyeleriniz bunu şekillendirecek , Şimdiden Teşekkürler. Aracınızla aynı araca sahibim. 1 ay önce Falken As210 dört mevsim lastikleri 1.500 TL ye aldım. Bundan önce de michelin crossclimate kullanan birisi olarak, falkeni epey araştırarak aldım. Sonuç olarak michelin e göre daha sessiz ve yumuşak geldi. Lastik diş deseni de kışlık lastik desenine benziyor, çok fazla karlı olmayan yol şartlarında çok problem yaşayacağımı zannetmiyorum. Fiyat performansa göre değerlendireceksek olursak bana iyi gibi geldi. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 (düzenlendi) Rıdvan Turan yazdı: Nerede yaşadığınıza bağlı. Michelin crossclimate kullandım. Karadeniz bölgesi gibi karı kışı olmayan bir yerde şehir dışı yolculuğunuzda yoksa yeterli gelebilir. Onun dışında 4 mevsim lastik yaz lastiğinden iyi olsada kış lastiğinin yanından geçemiyor. İki parmak karda patinaj yapar durursun. Ali Ozan Yurtsever yazdı: Yağmurla havada müthiş tutuyor. Yazın idare eder ama kış bölgesinde uzak durulmalı. Mersin için ideal olabilir. Özgür Güzen yazdı: michelin crossclimate Benim lastiğin dişlerinde ve tabanında bozulma olmuştu. Sizde yaşadınız mı bu sorunu ? 28 Eylül 2020 tarihinde Mehmet Yıldız 1 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 bir ay önce mıchelin pramıcıy4 aldım aynı abetta 1850 tl. gayet memnunum yumuşak fren mesafesi ıslak ve kuruda güzel. mersin gibi kış şartları ağır olmayan bir il için ideal derim. Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 4 mevsim lastiği diye bir lastik yok aslında. Arz-talep sonucu ortaya çıkan bir ürün. Mersin gibi bir ilde yaz lastiği iş görecektir. Yaz lastikleri sert kauçuk(kış lastiğine göre) ve az diş sayısı ile üretilir. Daha sessizdir. Sırtı düze yakın olduğundan daha konforludur Kış lastikleri yumuşak kauçuk ve çok dişli üretilir. Kışlık botlardaki dişler olarak düşünebilirsiniz. Ses ve titreşim yapar 4 mevsim denilen lastik bu ikisi arasında yumuşaklıkta ve diş derinliğinde üretilir. Amacınız tasarruf etmekse uzun vadede zararlı çıkarsınız. Çünkü ne kışın ne de yazın tam performans alamazsınız. Yazın ses yüksek olur ve konfordan ödün verirsiniz, yakıt tüketimi yazlık lastiğe göre fazla olur. Kışın ise güvenlikten ödün verirsiniz yol tutuşu kışlık kadar olmaz. Yine ayakkabı örneği vereyim. Mevsimlik ayakkabıyı ağustos sıcağında ve ocak soğuğunda giydiğinizi düşünün. 2 Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Kışlık lastik olarak michelin, 3yıldır kullanıyorum. Ne ses sorunu nede tutuş olarak sıkıntı yaşadım. Focus ve audi a3 de kullandım. Bursa ve ankarada kullandım. Yorum bağlantısı
Rıdvan Turan 28 Eylül 2020 Yazar Paylaş 28 Eylül 2020 Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım 4 mevsim lastiğe gerek yokmuş. Evet mersinde yaşıyorum lakin kışın memlekete(adıyaman) gittiğim de sorun yaşamamak adına 4 mevsim lastik düşünmüştüm , lakin adıyaman , maraş , adana , mersin yol güzergahında zorunlu kış lastiği uygulaması yokmuş. Bu sebeple yaz lastiği almaya karar verdim. Foruma şimdi girebildim hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Yorum bağlantısı
Özgür Güzen 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Mehmet Yıldız 1 yazdı: Nerede yaşadığınıza bağlı. Michelin crossclimate kullandım. Karadeniz bölgesi gibi karı kışı olmayan bir yerde şehir dışı yolculuğunuzda yoksa yeterli gelebilir. Onun dışında 4 mevsim lastik yaz lastiğinden iyi olsada kış lastiğinin yanından geçemiyor. İki parmak karda patinaj yapar durursun. Yağmurla havada müthiş tutuyor. Yazın idare eder ama kış bölgesinde uzak durulmalı. Mersin için ideal olabilir. Benim lastiğin dişlerinde ve tabanında bozulma olmuştu. Sizde yaşadınız mı bu sorunu ? Evet yaşadım. O yüzden cross climate almam bir daha. Mehmet Yıldız 1 yazdı: Nerede yaşadığınıza bağlı. Michelin crossclimate kullandım. Karadeniz bölgesi gibi karı kışı olmayan bir yerde şehir dışı yolculuğunuzda yoksa yeterli gelebilir. Onun dışında 4 mevsim lastik yaz lastiğinden iyi olsada kış lastiğinin yanından geçemiyor. İki parmak karda patinaj yapar durursun. Yağmurla havada müthiş tutuyor. Yazın idare eder ama kış bölgesinde uzak durulmalı. Mersin için ideal olabilir. Benim lastiğin dişlerinde ve tabanında bozulma olmuştu. Sizde yaşadınız mı bu sorunu ? 1 Yorum bağlantısı
Özgür Güzen 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 "İki parmak karda patinaj yapar durursun." Bu ifadeye katılmıyorum. Öyle iki parmak karda patinaj yapması mümkün değil. Kaldı ki o lastiklerle kışın çok daha karlı yerlere tırmanmışlığım var. Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Benim aracımdaki michelin crossclimate lerde kopmalar olmuştu. Kışın kartepe ye çıktım sorunsuz fakat lastikler çabuk parçalanıyor bence Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Rıdvan Turan yazdı: Merhaba arkadaşlar aracımın lastik değişim zamanı geldi , forumda baktım lastikle ilgili konu var ama 4 mevsim lastikler ile ilgili bir konu bulamadım bu sebeple konu açtım. 2008 Focus Benzin-LPG , otomatik vites olan aracıma(20 kollu çelik jant var araçta) 205-55-r16 ebatlarında 4 mevsim lastik bakıyorum. ama daha önce hiç lastik almadığım için tecrübelerinize ihtiyacım var. Birçok sitede lastikler var lakin lastiklerin kimileri kullanıldıktan sonra çok ses yapıyormuş, kimileri çok sertleşiyormuş. Bende lastik aldıktan 8 ay veya 1 yıl sonra "Keşke bu lastiği almasaydım" dememek için tecrübelerinize ihtiyacım var. önceliğim uygun fiyat ve performans şeklinde olacak tabi yine tavsiyeleriniz bunu şekillendirecek , Şimdiden Teşekkürler. En doğru olanı yazlık ve kışlık ayrı kullanmanızı tavsiye ederim. En iyi verim ve performans için gerekli. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Falken as210 alınabilir Doblo da kullanıyor kayınpeder, 2 senede dişler atmaya başladı ama çekiş olarak özellikle bahçeye gidince sıkıntı yaşamıyor, yazlıkta iyi. Normal kullanım için bende yazın yaz, kışın kış lastiği diyenlerdenim. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Güzen 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Bu lastik işi kullanım tarzınızla alakalı aslında. Eğer benim gibi senede 6.000-7.000 km yapıyorsanız, kışın çok kar yağdığında arabayı hiç çıkartmam diye düşünürseniz dört mevsim lastik almak cazip olabilir. Ama bütün bir kış sezonu aktif olarak araç kullanılıyorsa ben de kışlık lastik kullanılmasını öneririm. (2.aracımda kışlık lastik kullanıyorum) Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Michelin,continental, bridgestone, goodyear. Bridgestone sert ve sesli.Yanaklar çok güçlü. Goodyear daha yumusak ve sessiz.. Mazda 6 aracımda michelin kullanıyorum 215 50 17 çok memnunum. Octavia aracımda bridgestone 205 55 16 kullanıyorum gürültülü ama çok sağlam lastik. Megane da 205 55 16 goodyear kullanıyorum bridgeston dan daha sessiz ama ömür olarak daha kısa. Yol tutus bridgestone ve goodyear sizi üzmez. Ama kim ne derse desin michelin ayrı bir dünya. Yan ürün markalardan asıl marka gibi performans ve kalite beklenmemeli diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts