İçeriğe Yönlendir

Focus 3 Kontak Termiği Arızası

Ramazan Afyon

Recommended Posts

Ramazan Afyon

Merhaba arkadadlar.Focus 3 2017 otomatik aracim var.Aracin kontak tetmiginde ariza vardi.Degistirildi.Fakat simdide aracin marsa basiyorum calismiyor.Vites topuzundaki mandala basiyorum calisiyor.Servis cozemedi.Aracim 2 haftadir serviste.Varmi fikri olan.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Vites topuzundaki mandal nedir? Vites değişim mandalı mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

acaba asıl arıza vites mekanizmasında olabilir mi? mesela vites kolu P de olmaz ise marş basmaz? siz vites kolu ile oynayınca marş basıyorsa?

Yorum bağlantısı
Ramazan Afyon

Evet

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Vites topuzundaki mandal nedir? Vites değişim mandalı mı?

Çağlar Bayur yazdı:

acaba asıl arıza vites mekanizmasında olabilir mi? mesela vites kolu P de olmaz ise marş basmaz? siz vites kolu ile oynayınca marş basıyorsa?

P de mars aliyor.D ye alinca stop ediyor arac

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

ilginç bir arıza, ben fiestada kontağı sökmüştüm termiğin yönünü yanlış takmışım kumanda çalışmıyordu, termiği çıkarıp en geriye ve kontağıda en geriye alıp taktım düzeldi. 

yani termiği yerine takmadan önce kontak anahtarıyla en geriye ayarlayıp deneyin

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mustafa Ayvalı

Merhaba arkadaşlar aynı sorun bende mevcut araç 2015 dizel otomatik focus kontak termiği değişti. Araba çalışıyor vites mandalına basar basmaz araba stop ediyor r n d s viteslerde araç ekranda vitesi p moduna alın diyor . Aracı p ye alınca tekrar çalışıyor. Çok ilginç bir arıza şuan arkadaş nasıl çözdü bu işi çok merak ediyorum. Servise götürmedim henüz zaten aracı hareket ettiremiyorum. Lakin servisler yolunacak kaz aramaktadır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...