İçeriğe Yönlendir

Focus Motor Yağı Seçimi

Selami Şimşek

Recommended Posts

Selami Şimşek

Arkadaşlar hepinize merbalar,aracım focus1 1.6 aracımın motor yağını değiştirmek istiyorum,daha önceleri hep mobil süper 3000 5/30 yağ kullanıyordum.bu kez focus yağ şartnamesini karşılıyan Shell marka 5/30 yağ kullanmak istiyorum,motor yağı degıştirirken farklı marka yağ konulması bir zarar verirmi veya eksiltme gibi bir sorun olurmu?

Yorum bağlantısı
Selami Şimşek
Emre Demir yazdı:

Shell bu aralar iyi reklam yapıyor .

Reklamdan ziyade mobil fe super3000 5/30 yağdan,SHELL HELİX ULTRA PRO AF 5W30 yâg bir tık üstün olduğunu düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Rıdvan Turan
(düzenlendi)

ben en son motul aldım kullanıyorum. Sitede yağ seçici mevcut oradan aracınıza uygun yağı bulabilirsiniz, kaldı ki bir çok madeni yağ firması sitesinde yağ secici mevcut ,  Türkiye ford u koç holding ürettiği için opet yağını alın der ama araçınıza uygun spesifikasyon sahip herhangi bir  yağı kullanabilirsiz. Tabi markadan markaya kalite farkediyor. Aşağıdaki video fikir edinmenize yardımcı  olacaktır.

tarihinde Rıdvan Turan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selami Şimşek yazdı:

Arkadaşlar hepinize merbalar,aracım focus1 1.6 aracımın motor yağını değiştirmek istiyorum,daha önceleri hep mobil süper 3000 5/30 yağ kullanıyordum.bu kez focus yağ şartnamesini karşılıyan Shell marka 5/30 yağ kullanmak istiyorum,motor yağı degıştirirken farklı marka yağ konulması bir zarar verirmi veya eksiltme gibi bir sorun olurmu?

Shell güzel yağlar üretir. Bp (castrol), shell, total-elf gibi yağlar kaliteli yağlardır. Yağ bayilerinden alın ama. Piyasada sahte yağ çok. Shell için istasyondan da alınabilir olması güzel

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Selami Şimşek yazdı:

Aynı özellikte farklı bir yağ konulması zarar vermez. Yalnız geçici bir süre ufakta olsa bir yağ eksiltmesi görülebilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

hiç macera arama liqui moly al farkı gör piyasada satılan tüm kaliteli markaları denedim ama yakıt, motor sesi ,yağ ömrü açısından büyük fark var , hele ki dizel araçlarda büyük fark yaratıyor.

İkinci olarak motul 5/30 efe yi alabilirsiniz oda çok iyidir.

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kullandığınız yağ zaten 2. kalite bir yağ. Mobil 1 asıl alınması gereken yağ.

Benim tavsiyem de Liqui Moly. Mobil ESP den geçiş yaptım var bi değişiklik ama yağdan mı anlamadım [emoji16]

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Kullandığınız yağ zaten 2. kalite bir yağ. Mobil 1 asıl alınması gereken yağ.

Benim tavsiyem de Liqui Moly. Mobil ESP den geçiş yaptım var bi değişiklik ama yağdan mı anlamadım emoji16.png

Bence değil. Shell 1.kalite yağdır. Diğer markaları fazla büyütmemek gerekir diye düşünüyorum. O marka denilen yağlar hammaddelerini petrol üreticilerinden almak zorundalar. Petrolü çıkaran işleyen shell kötüsünü kendine ayıracak değildir heralde :) fazla bi fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bence değil. Shell 1.kalite yağdır. Diğer markaları fazla büyütmemek gerekir diye düşünüyorum. O marka denilen yağlar hammaddelerini petrol üreticilerinden almak zorundalar. Petrolü çıkaran işleyen shell kötüsünü kendine ayıracak değildir heralde [emoji4] fazla bi fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası
Ben Shell 2. kalite demedim ki :) Ilk mesajı tekrar oku sonra benim mesajimi tekrar oku :)
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence değil. Shell 1.kalite yağdır.

Ben dumur oldum şu an 😳

1. kalite yağ nedir, ne demektir ve sınıflandırma kriterleri neye ve hangi standardizasyona göre belirlenmektedir?

2. kalite yağ var mıdır varsa neye göre nitelendirilmektedir ve hangileridir?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Ben Shell 2. kalite demedim ki :) Ilk mesajı tekrar oku sonra benim mesajimi tekrar oku :)

Ha mobil super diyosun. Tamam :) 

Koray Demir yazdı:

Ben dumur oldum şu an 😳

1. kalite yağ nedir, ne demektir ve sınıflandırma kriterleri neye ve hangi standardizasyona göre belirlenmektedir?

Esp varken super daha eski teknoloji yağdır denmek isteniyor sanırım

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Esp varken super daha eski teknoloji yağdır denmek isteniyor sanırım
Aynen doğru :)

10 numara yağ var mesela kaçıncı kalite bilmem [emoji16]
Ben dumur oldum şu an [emoji15]
Şu an kullandığın yağ nedir?
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

Şu an kullandığın yağ nedir?

Yağı ben seçmem ustam Castrol anlaşmalı onu kullanıyoruz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Seçimi sen yapsan ne kullanırdın?
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

10 numara yağ var mesela kaçıncı kalite bilmem 

Kamyoncu yakıtı değil miydi o 😀

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:
Koray Demir yazdı:

Seçimi sen yapsan ne kullanırdın?

Ulaşılabilirliğine göre Mobil veya Castrol olur hiç farketmez. Elf yağlarına (İzmir Menemen den dünyaya yılda 50.000 ton civarı yağ ve antifriz ihraç ediliyor) kötü veya 2. kalite diye bilir miyiz mesela? Ya da aynı specleri karşılayan Liqui Moly veya Motul koysam teknik olarak ne fark edecek? V12 Lemans yarış motorum olsa ayrı düşünürüm 😊

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Kamyoncu yakıtı değil miydi o [emoji3]
Dogrudur 10 40 var birde [emoji12] Sanayici yağı. Ayçiçek yağından hallice.
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Ulaşılabilirliğine göre Mobil veya Castrol olur hiç farketmez. Elf yağlarına (İzmir Menemen den dünyaya yılda 50.000 ton civarı yağ ve antifriz ihraç ediliyor) kötü veya 2. kalite diye bilir miyiz mesela? Ya da aynı specleri karşılayan Liqui Moly veya Motul koysam teknik olarak ne fark edecek? V12 Lemans yarış motorum olsa ayrı düşünürüm 😊

Ben yıllarca total elf kullandım. Hem mobilden hem castrol’den hem eneos’tan veya motul nergy’den daha sessiz ve daha rahat çalışan motor izlenimi hissettirdi. Total dünyanın en büyük petrol şirketlerinden. Üretici de total zaten. Hatta bir çok otomobil üreticisi fabrika yağ dolumu olarak total kullanıyor

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Koray Demir yazdı:

Sonuçta güvenirliğe inanıyorsun doğru mu? Tercih ediyorsun çünkü kaliteli olduğuna inanıyorsun. Misal ben Sole, Yudum marka ayçiçek yağlarını almam, gider Biryağ, Orkide falan alırım :) Trilyonluk adam olsam 55 liralık yemeklik yağ alırım yine :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cihat Eyüboğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence değil. Shell 1.kalite yağdır. Diğer markaları fazla büyütmemek gerekir diye düşünüyorum. O marka denilen yağlar hammaddelerini petrol üreticilerinden almak zorundalar. Petrolü çıkaran işleyen shell kötüsünü kendine ayıracak değildir heralde :) fazla bi fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası

tamamen psikolojik bir durum. zaten siz de "bence" ile cümleye başlayarak bunu teyit ettiniz. hangi yağ en iyisi? bu yıllarca tartışılır, sonuç filan da çıkmaz...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Metin Akbal yazdı:

Sonuçta güvenirliğe inanıyorsun doğru mu? Tercih ediyorsun çünkü kaliteli olduğuna inanıyorsun. Misal ben Sole, Yudum marka ayçiçek yağlarını almam, gider Biryağ, Orkide falan alırım :) Trilyonluk adam olsam 55 liralık yemeklik yağ alırım yine :)

Trilyonluk adam ayçiçek yağı yemez bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Trilyonluk adam ayçiçek yağı yemez bence. 
Antalya da eğitime gitmiştim cacık buldum bir mutlu oldum. Ben bulunca herkes ona daldı. Trilyonluk adama da tereyağında patates kızartması yapılmaz herhalde :)
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Metin Akbal yazdı:

Antalya da eğitime gitmiştim cacık buldum bir mutlu oldum. Ben bulunca herkes ona daldı. Trilyonluk adama da tereyağında patates kızartması yapılmaz herhalde :)

Ben mesela fakir olduğum halde zeytinyağlı yerim. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...