Mehmet Eren 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Eski bir mk2 mondeo kullanıcısı olarak tekrar foruma döndüm. Güncel aracım astra h. Ancak çocuk durumu nedeniyle aracımızı büyütmek istiyoruz. Piyasa da malum. Tüm arrabalar iki katına çıkmış. Genç bir araç alamıyoruz. Japona geçmek adına Honda civic düşünüyorduk. Sonra bir ara couirer merakı başladı. 10 yaş bandında mk4 mondeolar mantıklı geliyor. 550 lt bagaj hacmi var. Sürüş zevki olan bir araba deniyor. Bu arabalar hakkında tavsiyelerinizi bekleriz. Ya da başka marka model önerilerinizi bekleriz. 1.6 benzinli ecoboost veya 1.6 tdci veya 2.0 tdci mi? trend mi titanium mu selective mi? bunlar arasındaki farklar nelerdir? 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 İmkan varsa 2.0 TDCI o kasanın hakkı. Ben hem benzinli 1.6 sını hemde dizel 2.0 'ını uzun uzun kullandım. İmkan varsa tabi Selective en dolusu. Titanium dolu diye geçen orta paket. Bu üç paketin arasında güvenlik standart donanım. Yani ABS, ESP, Airbag sayısı felan aynıydı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 13 Ekim 2020 Yazar Paylaş 13 Ekim 2020 Sami Demirpaz yazdı: İmkan varsa 2.0 TDCI o kasanın hakkı. Ben hem benzinli 1.6 sını hemde dizel 2.0 'ını uzun uzun kullandım. İmkan varsa tabi Selective en dolusu. Titanium dolu diye geçen orta paket. Bu üç paketin arasında güvenlik standart donanım. Yani ABS, ESP, Airbag sayısı felan aynıydı. 1.6 ecoboost kullandınız mı? 160 hp ? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 2012 model 1,6 tdci titanium modelini 4 yıl 70k km kullandım. hiç bir sorun yaşamadım. Eniştemde 2009 1,6 titanium benzinlisini lpg li olarak 7 yıldır kullanıyorum. her iki aracında rutin bakımları ve zamana karşı eskiyen parçaları oldu onun dışında arıza yaşamadık. bu araçların en dolusu 2010'a kadar titanium x, 2011 den itibaren selective paket. donanım olarak titanium yeterli gelecektir ama titanium x veya selective olursa daha güzel olur. ilk ecoboostlar su tesisatından dolayı sorun çıkıyordu garanti kapsamında değişenler düzeldi. sorun yaşamayanlarda oldu forumda konusu var. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 Mehmet Eren yazdı: 1.6 ecoboost kullandınız mı? 160 hp ? Hayır, benim bindiğim 2011 yılında 0 aldığımız 125 hp tvct motorlu olandı. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 En alınabilir kombin 1.6 tdci titanium derim. 2 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: En alınabilir kombin 1.6 tdci titanium derim. 2.0 dizel olacak, otomatik vites ile en doğrusu bu bence. Kasa anca 2.0 ile güzel yürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 2.0 TDCI en çok tercih edilen. Tabi piyasada temizi veya hırpalanmamışını bulmak biraz zor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Ekim 2020 Paylaş 13 Ekim 2020 Sami Demirpaz yazdı: 2.0 dizel olacak, otomatik vites ile en doğrusu bu bence. Kasa anca 2.0 ile güzel yürüyor. Otomatik için iyi de yakıtı vs icin alıcısı olsam alacağım kombin o. Yoksa otomatik selective binilir o başka 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 14 Ekim 2020 Paylaş 14 Ekim 2020 1,5 yıldır forumdan @Metin Uzunoğlu abiden aldığım 2012 1.6 dizel titanium mondeo kullanıcısıyım. 1.6 dizel gayet tatminkar bir araç performans olarak. Sadece ağırlıktan dolayı ilk kalkışlar biraz ağır ama ivme kazandıkça o hantallik ortadan kalkıyor,rampalarda falan çekiş problemi vs. yaşanmıyor. Bunun yanında eğer yürütme maliyetleri ağır olmayacaksa 2.0 dizel tam otomatik 130-140 beygir aisin sanziman olanlar daha tatminkar olacaktir. Bir de makyajlı kasada 2.0 dizel powershift yarı otomatik 163 beygir olanlar var daha performanslı ve konforlu bir sanzimana sahip ama sanziman problemi yaşatma ihtimali daha yüksek. 1.6 düz benzinli olanların ise bu kasa için pek yeterli geleceğini sanmıyorum. Bunun yanında 1.6 turbo benzinli ecoboost iyi bir kombinasyon olabilir fakat Ford ecoboost motorlarda biraz fazla problem yaşattı kullanıcılara. Mk4 ecoboost mondeolarda soğutma sisteminden kaynaklı hararet problemi yaşadı çoğu araç ve motor rektefiyesi sorunu cozmek icin yeterli olmadi.Sandık motor almak zorunda kalan çok kullanıcı var. İlginç olan ise Ford'un 8-9 yıl sonra bu yıl içinde bu problemle ilgili mondeoları daha yeni servislere geri çağırma yapması. Zira bu konuda çok mağdur var. Son olarak diyeceğim hangi kombinasyonu seçerseniz seçin geçmişi bakımlı ve şeffaf bir araç bulmaya çalışın ki kafanız rahat olsun ve problem yaşama olasılığınız düşsün.Benim aracım ilk günden beri 7 yıldır servis bakımlıydı aldigimda ve bütün bakim evraklarını verdi alırken Metin abi. Bu yüzden ben de gelenegi bozmayip yetkiliye gitmeye devam ediyorum.D segment bir araç olduğu için parça fiyatları biraz yüksek bu araçların o yüzden masraf çıkarma ihtimali düşük bir araç almak en mantıklısı olur. 3 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 15 Ekim 2020 Paylaş 15 Ekim 2020 Bütçe uygunluğuna göre; 2.0 tdci selective, 2.0 tdci titanium, 2.0 tdci trend, 1.6 tdci selective 1.6 tdci titanium 1.6 tdci trend Ben benzinlisine binmedim binmem, sevmediklerime tavsiye ederim arada 😁 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts