Yunus Güzel 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum. 2009 trend kasa focus aracımın özellikle uzun yolda genleşme tank tahliyesinden su eksiltme sorunu var. Öncelikle şunları belirteyim araçta contaya dair hiçbir belirti yok çalışırken genleşme kabı kapağı açıkken taşma fokurdama yok hararet yok. Hortumlarda şişme yok. Yağa su suya yağ karışımı yok. Çekişte egsozdan duman atma su damlatma yok. Kapak ve tanktan şüpheleniyoruz geçenlerde termostat orjinali ile değiştirildi yedek depo ve kapağı kale marka tankla değiştirildi yine aynı acaba orjinal olmadığı için mi ? Bide devirdaim pompasının düzensiz çalışması bu arızaya yol açar mı ? Yorum bağlantısı
Alpay Köse 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Aracın soğutma sisteminde az bir hava kaldıysa bunu yapabilir.ek olarak aracı durdurdugunuzda da fan bir süre daha çalışıyorsa havadan dolayıdır Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Bu gibi durumlarda araç gerçekten hararet yapmıyorsa yedek su deposu kapağı mutlaka orjinal olmalıdır. 3 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Bu gibi durumlarda araç gerçekten hararet yapmıyorsa yedek su deposu kapağı mutlaka orjinal olmalıdır. +1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Devirdaim buna sebep olmaz. Kapağı orijinal alın. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 1 Kasım 2020 Yazar Paylaş 1 Kasım 2020 Koray Demir yazdı: Bu gibi durumlarda araç gerçekten hararet yapmıyorsa yedek su deposu kapağı mutlaka orjinal olmalıdır. işte sıkıntı o araç hararet yapmıyor ama tahliyeden su atıyor ustaya gösterdim conta yanık basınç yapıyor diyor tanka. yalnız şunuda denedik aracı soğukken genleşme tankı kapağı açık çalıştırdık fan açana kadar fokurdama su atma olmadı gaza bastık yine yapmadı basınç kapak açıkken yapmıyor taşma fokurdama yok araçta. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 demekki belli yükün üzeirne çıktığı zaman basınç kaybı olmaya başlıyor. su eksilmiyorsa ciddi miktarda böyle idare edilebilir 1 asene sonra egzostan su atmaya başlayacaktır. yağ kapağının altında sarı tortu varmı? Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 1 Kasım 2020 Yazar Paylaş 1 Kasım 2020 Dogan Arsiray yazdı: demekki belli yükün üzeirne çıktığı zaman basınç kaybı olmaya başlıyor. su eksilmiyorsa ciddi miktarda böyle idare edilebilir 1 asene sonra egzostan su atmaya başlayacaktır. yağ kapağının altında sarı tortu varmı? kapağın altında sarı tortu yok genleşme kabı içi temiz. normal rölantide gaza basınca neden atma yapmıyor araç ? Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 Yunus Güzel yazdı: işte sıkıntı o araç hararet yapmıyor ama tahliyeden su atıyor ustaya gösterdim conta yanık basınç yapıyor diyor tanka. yalnız şunuda denedik aracı soğukken genleşme tankı kapağı açık çalıştırdık fan açana kadar fokurdama su atma olmadı gaza bastık yine yapmadı basınç kapak açıkken yapmıyor taşma fokurdama yok araçta. Usta teşhis koyamıyorsa contanın yanık olup olmadığının anlaşılabilmesi için 10 dakikalık kaçak testi yapılabilir. https://www.hepsiburada.com/cs-motor-kacak-testi-pm-HB000004RRPH Ama conta yakmış araç muayenede her halükarda kendini ele verir. Kapak her durumda orjinal olmalı. Orjinal kapakla deneyip sonucu paylaşın bi. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 Yunus Güzel yazdı: kapağın altında sarı tortu yok genleşme kabı içi temiz. normal rölantide gaza basınca neden atma yapmıyor araç ? ufacik bir kacak vardir, motor yuku artinca iyice aciliyordur. benzerini yasamistim. anlamsiz bir su atma vardi. surekli kullandigimdan 1 sene icinde su buhari atar olmustu. yani 1000 km de 1 litre yerine 10 km de 1 litre eksiliyordu. suda yag yoktu ama yagda su buhari kaynakli sari tortu birikmeye baslamisti. Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 2 Kasım 2020 Yazar Paylaş 2 Kasım 2020 Koray Demir yazdı: Usta teşhis koyamıyorsa contanın yanık olup olmadığının anlaşılabilmesi için 10 dakikalık kaçak testi yapılabilir. https://www.hepsiburada.com/cs-motor-kacak-testi-pm-HB000004RRPH Ama conta yakmış araç muayenede her halükarda kendini ele verir. Kapak her durumda orjinal olmalı. Orjinal kapakla deneyip sonucu paylaşın bi. muayenede nasıl ele verecek kendini onu pek anlamadım Dogan Arsiray yazdı: ufacik bir kacak vardir, motor yuku artinca iyice aciliyordur. benzerini yasamistim. anlamsiz bir su atma vardi. surekli kullandigimdan 1 sene icinde su buhari atar olmustu. yani 1000 km de 1 litre yerine 10 km de 1 litre eksiliyordu. suda yag yoktu ama yagda su buhari kaynakli sari tortu birikmeye baslamisti. en son kapağı ve genleşme tankını orjinali ile değiştirip bi bakacam artık yoksa üst kapak açılacak mecbur. Maliyet ne olur peki tam olarak ? Mehmet Ozyurek yazdı: Devirdaim buna sebep olmaz. Kapağı orijinal alın. bir kaç farklı forumlarda devirdaimin düzensiz çalışmasından da kaynaklanabilir diyorlar Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Arkadaşlar genleşme kabini ve kapağını orjinali ile değiştirdik. Şimdi şöyle bir şey var önceden araç sürekli orta çizgide 100 derecedeydi ve tahliyeden su atma problemi vardı şimdi değiştirdikten sonra ise araç hararet göstergesi aracı zorlamadigim sürece 90 da kalıyor 120 km hızla 100 km yolda hiç su atmadı aracın devirli kullanıp hızı yukselttigimde hararet tam orta çizginin üstüne geldiğin de yinede su tahliyesinden taşma var sizce sorun ne olabilir ? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Orta çizgi 90 diye biliyorum ben 🤔 Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Son çizgi 120 yanında ki 110 Orta daki 100 değil mi 🤔 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 maliyeti şu an için bilmiyorum ama 3 4 bin tl harcanır herhalde Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Dogan Arsiray yazdı: maliyeti şu an için bilmiyorum ama 3 4 bin tl harcanır herhalde Conta mı diyon Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 8 Kasım 2020 Paylaş 8 Kasım 2020 Yunus Güzel yazdı: Son çizgi 120 yanında ki 110 Orta daki 100 değil mi 🤔 60-75-90-105-120 bence. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 8 Kasım 2020 Yazar Paylaş 8 Kasım 2020 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 60-75-90-105-120 bence. Soruna ne diyorsun peki 🤔 Yorum bağlantısı
Yunus Güzel 6 Aralık 2020 Yazar Paylaş 6 Aralık 2020 Arkdaşlar sorun çözüldü hiç boş yere entrikalar düşünmeye gerek yok sorun kapaktır genleşme kabıdır diye, sorun contada çıktı yapıldı ve düzeldi. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts