İçeriğe Yönlendir

Mercedes C320, Sonradan Paddle Shift F1 Vites Kulakçıkları Montajı Hakkında

Fevzi KARAMAN

Recommended Posts

Fevzi KARAMAN

Dostlar selamlar, konuyu farklı yere açmış olabilirim öncelikle kusura bakmayın.

Yeni bir projem var W203 C320 aracım için, triptonik şalterden hat alarak direksiyondan vites değiştirme işlemi ama kafamın takıldığı kısmı size söyleyim. Görsellerde de ekliyorum, yabancı forumda bir vatandaş, vinç çeki demiri kumandasını kontrol mekanizması olarak kullanmış, bende aynı üründen aldım ama tetik işlemini nasıl yapacağım yardımınızı rica ediyorum, hatları bağlamam konusunda elektrik elektronik bilgisi üyelerden yardım rica ediyorum.

Bu 3lü komplike işlemi nasıl yapacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kontrol için aldığım 12V vinç kumanda modülü, + var eksi var, tetik için ileri geri ve yeşil olan anten.

https://hizliresim.com/LEF5qk

Araç vites kulesinden 2-2 triptonik arttırma ve düşürme için almış ve modülü taban kalısı şöför kısmına koymuş.

https://hizliresim.com/CywL5J

https://hizliresim.com/5FSJIO

Aldığım F1 paddle shiftler giriş olarak 2 pinli

https://hizliresim.com/IZude8

Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
Sani Gerşon yazdı:

@Furkan Avcı bilir sanırım.

yüksek ihtimal yorum yapar benim gibi ama uygulama noktasında teknik bilgi lazım :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Fevzi KARAMAN yazdı:

yüksek ihtimal yorum yapar benim gibi ama uygulama noktasında teknik bilgi lazım :)

Fabrikadan çağırdılar onu da, gitmek istemedi 😛

Şaka bi yana, bayağı bilgili ama, bakalım, bi görsün konuyu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
Sani Gerşon yazdı:

Fabrikadan çağırdılar onu da, gitmek istemedi 😛

Şaka bi yana, bayağı bilgili ama, bakalım, bi görsün konuyu.

Yakın arkadaşımdır, her türlü fikir sahibidir :) aradım açmadı belki gitmiştir fabrikaya :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Şimdi anladığım kadarıyla, direksiyon içinden kablo geçirmek vs sıkıntı olduğu için uzaktan kumandalı bir sistem düşünmüşler.

Burada @Servet Aydıngibi bir king varken bizimkisi son derece amatör bir fikir olacak ama,

Vinç kontrol modülünün yukarı/aşağı çıkışları vites kulesinin oradaki sağlı sollu olan butonlara paralel bağlanıp bir röle vasıtasyıla tetiklenirse iş çözülür sanırım.

Diğer problem ise direksiyonu kesip biçmek ve uzaktan kumanda modülünü direksiyonun içine yerleştirebilmek, bu kısma cesaret edemezdim açıkçası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
Furkan Avcı yazdı:

Şimdi anladığım kadarıyla, direksiyon içinden kablo geçirmek vs sıkıntı olduğu için uzaktan kumandalı bir sistem düşünmüşler.

Burada @Servet Aydıngibi bir king varken bizimkisi son derece amatör bir fikir olacak ama,

Vinç kontrol modülünün yukarı/aşağı çıkışları vites kulesinin oradaki sağlı sollu olan butonlara paralel bağlanıp bir röle vasıtasyıla tetiklenirse iş çözülür sanırım.

Diğer problem ise direksiyonu kesip biçmek ve uzaktan kumanda modülünü direksiyonun içine yerleştirebilmek, bu kısma cesaret edemezdim açıkçası.

Halledeceyuk :) çok az kaldı kulakçıklar gelsin  tetik kısmını hallettim mi o iş tamam :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dsg efekti olan bı şanzıman değil orjinalinden tuşlu w209 kullanmıştım. Ben vitesi tokatlamayi daha çok severdim.  İki Tokat atar gaza yüklenirdim. Hey gidi kara Şenol.

Birde vites yükseltme için komut eğer araç isterse yapıyor. Yani düşük hızda yada gazlarken sen istersen değil de araç isterse yükseliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
Dsg efekti olan bı şanzıman değil orjinalinden tuşlu w209 kullanmıştım. Ben vitesi tokatlamayi daha çok severdim.  İki Tokat atar gaza yüklenirdim. Hey gidi kara Şenol.
Birde vites yükseltme için komut eğer araç isterse yapıyor. Yani düşük hızda yada gazlarken sen istersen değil de araç isterse yükseliyor
O fonksiyon Redline a girince motor sorunu yaşamamak için diye biliyorum, isi çözdüm gibi bakalım nasıl olacak [emoji3526]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Vites Düşürmede sıkıntı yok yükseltmek için gazlarken pedala basisiniza da bakıyor ve arttırmıyor

Pedallı direksiyon vardı aslında ama airbag vs degisemek lazım. W203 sport larin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Intagramda @gudikcik diye bir arkadaş var, ücretli bir çok iş yapıyor. Belki sizede yardımcı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
Ahmet Ekici yazdı:

Intagramda @gudikcik diye bir arkadaş var, ücretli bir çok iş yapıyor. Belki sizede yardımcı olur.

Fatih abi de yakın arkadaşımdır, eskiler konusunda zamandan kaynaklı pek vakit ayıramaz, beni de kırmaz ama :)

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Vites Düşürmede sıkıntı yok yükseltmek için gazlarken pedala basisiniza da bakıyor ve arttırmıyor

Pedallı direksiyon vardı aslında ama airbag vs degisemek lazım. W203 sport larin

o işi hallettim ekstra direksiyon masrafına gerek kalmaddı :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

@Fevzi KARAMANinsanı kaşındırmasan olmuyor değil mi? :D

Bende makyajlı kasa 221 lerin paddle-shift kulakları ile değiştirebilir miyim diye bakıyorum şimdi, beğendin mi yaptığını :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
[mention=89992]Fevzi KARAMAN[/mention]insanı kaşındırmasan olmuyor değil mi? [emoji3]
Bende makyajlı kasa 221 lerin paddle-shift kulakları ile değiştirebilir miyim diye bakıyorum şimdi, beğendin mi yaptığını [emoji3] 
Hahaha [emoji1787] alemsin Ağa vallaha [emoji3526] üzerimize düşen birşey var ise basustune [emoji3526][emoji3059]

Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN

Selam dostlar ilerlememiz şu an için bu şekilde :) ilk fırsatta zaman ayırıp direksiyon kısmına geçeceğim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fevzi KARAMAN

Evett selamlar arkadaşlar, işlem başarılı şekilde devam ediyor çok şükür, paddle shifter butonlarını taktım çalışma fonksiyonları yerinde [emoji3059] yurtdışından supriz bir parça kaldı akabinde hemen DTM tıp karbon kaplama ve işlem bitecek [emoji3059]35b0e38a7e8c9f30bbdd4a84f3a0c439.jpg248f3f20eecc710d95a3c554b77f6833.jpgab5f58a9e05ff69d1e14114d8fe19a8b.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fevzi KARAMAN

Merhabalar merak edenler için işlemin kalan kısmını da anlatayım, çin'den led göstergeler geldi, şimdi kargoya verdim karbon kaplanması için son yapım safhasını beklemekteyim :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fevzi KARAMAN

Projenin son halini sizlerle paylaşıyorum, beklentiden daha iyi oldu, ondan ziyade iç kısmı da tamamen makyajlı kasaya çevirdim, biraz fantastik oldu ama çok başarılı sonuç verdi [emoji3059]c53dd453e9daf1ca9f3af085a796c55c.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Fevzi KARAMAN yazdı:

Projenin son halini sizlerle paylaşıyorum, beklentiden daha iyi oldu, ondan ziyade iç kısmı da tamamen makyajlı kasaya çevirdim, biraz fantastik oldu ama çok başarılı sonuç verdi emoji3059.pngc53dd453e9daf1ca9f3af085a796c55c.jpg

Fotoğrafı çok bozmuş tapatalk, güzel bir fotoğraf alalım.

Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN

hemen güzel bir kaç tane ilave ediyorum, tapatalk yien yapmış yapacağını :)

Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
(düzenlendi)

eskiden url olan yüklemeler direk çıkardı, şimdi çıkmıyor yükleme için sizler ne kullanıyorsunuz ?exB5D.jpg

tarihinde Fevzi KARAMAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Fevzi hocamın donanımda C320 dünya da yok sanırım. Ellerine sağlık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi KARAMAN
Furkan Avcı yazdı:

Fevzi hocamın donanımda C320 dünya da yok sanırım. Ellerine sağlık

sağol kıymetli üstad çok mutlu etti yorumun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...