İçeriğe Yönlendir

Mercekli Fara Xenon

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

Merhaba 

aracımda şuan philips halojen ampuller mevcut kısalarda mercekli far var araç da , daha önce led xenon denilen ama aslında soğutmalı şimşek etkili denilen ledlerden kullandım iki farklı marka kullandım ama görüş olarak pek iyi değildi sanırım mercekli far olmasından , şimdi xenon kit alsam araca bağlasam performans alırmıyım ? 

Ve bende xenon ampulleri mevcut ama balas lar kayboldu sadece balas satan yer var mıdır ? 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ampulleri değiştirerek Halojenden daha iyi performans alacağınız bi ampul çeşidi yok. Bence boşuna masraf etmeyin. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Öngür yazdı:

Merhaba 

aracımda şuan philips halojen ampuller mevcut kısalarda mercekli far var araç da , daha önce led xenon denilen ama aslında soğutmalı şimşek etkili denilen ledlerden kullandım iki farklı marka kullandım ama görüş olarak pek iyi değildi sanırım mercekli far olmasından , şimdi xenon kit alsam araca bağlasam performans alırmıyım ? 

Ve bende xenon ampulleri mevcut ama balas lar kayboldu sadece balas satan yer var mıdır ? 

Merceklere erken erken veda edeceksin :) Çünkü merceklerin halojen uyumlu. Xenon takarak mercekleri erken karartırsın.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal yazdı:

Merceklere erken erken veda edeceksin :) Çünkü merceklerin halojen uyumlu. Xenon takarak mercekleri erken karartırsın.

o zaman philips e devam yapacak bir şey yok , yada eskisi gibi lümeli yüksek led ampul alayım

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Öngür yazdı:

o zaman philips e devam yapacak bir şey yok , yada eskisi gibi lümeli yüksek led ampul alayım

Ya da mercek değişimi+xenon :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

led xenon denilen

Genel bilgi verelim: Böyle bir şey yoktur. "Dizel benzinli aracım var" demek gibidir. Ya led'tir, ya da xenon'dur.

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

led te xenonda çok sıkıntılı bir süreç olmaya başladı. 

hanzonun birtanesi takmış ledleri far yetmemiş gibi birde sisleri açmış geliyor karşıdan. arkasından kimbilir kaçtane küfe beddua hakaret almıştır. ben çok ederim. bela bile okurum.  :)

halojen candır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Sani Gerşon yazdı:

Genel bilgi verelim: Böyle bir şey yoktur. "Dizel benzinli aracım var" demek gibidir. Ya led'tir, ya da xenon'dur.

biliyorum olmadığını insanların çoğu öyle bildikleri için yazdım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Murat Öngür yazdı:

biliyorum olmadığını insanların çoğu öyle bildikleri için yazdım

Tabi tabi, size değildi zaten yazdığım. Ben anladım mesajınızdan :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ümit Türk yazdı:

led te xenonda çok sıkıntılı bir süreç olmaya başladı. 

hanzonun birtanesi takmış ledleri far yetmemiş gibi birde sisleri açmış geliyor karşıdan. arkasından kimbilir kaçtane küfe beddua hakaret almıştır. ben çok ederim. bela bile okurum.  :)

halojen candır 

Artık her akşam rastladığım en sıradan görüntü haline geldi sis farı açık olmayan bir ben kaldım sanırım. Bir de sisler led takıyorlar artık ben kafama takmıyorum gözlerimi başka yöne kaydırıyorum. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Sani Gerşon yazdı:

Tabi tabi, size değildi zaten yazdığım. Ben anladım mesajınızdan :)

daha önce led xenon denilen ama aslında soğutmalı şimşek etkili denilen ledlerden kullandım  :) Böyle yazmıştım zaten :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

benim aracımda halojen mercekli normal iki taraflı ledlerden kullandım gölgeli kaldı aydınlatma. xenon kit kullanıyordum ama hem merceğin erken kararacağından hem muayene zamanı gelmesinden dolayı söktüm. yakında 360 derece olan ledlerden takacağım yolda şu anda taktığım zaman bir etiket atarım size konuda eğer beğenmezsem boşuna sizde parayı harcamayın 🤣

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Cihat yazdı:

yakında 360 derece olan ledlerden takacağım

sonucu bekliyoruz

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Çağlar Bayur yazdı:

sonucu bekliyoruz

360 derece Led ler şuan 650 TL civarı 

Değer mi 🤔 bilmiyorum görüş açısına ışık gücü e bakmak lazım özellikle yağmur ve sis performansları önemli. Ben şahsen Led ampule bu kadar para verirmiyim dersen vermem herhalde 😊 ampul için çok pahalı

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
günaydın
https://urun.n11.com/led-far/joyecar-t1-led-xenon-far-ampulu-simsek-etkili-h1h4h7h119005-P399110981
şöyle bir malzeme var , satıcı mercekli farlara bunu veriyoruz iyi performans veriyor diyor ( ne kadar doğru bilemiyorum ) sizce etkili olur mu ?
2 taraflı ledler ortasında kör alan oluşturur. Aydınlatma şekli l l şeklinde veya = seklinde olur takılma şekline gore. 360 dereceden belki verim alınır ama bundan asla.
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal yazdı:
Murat Öngür yazdı:
günaydın
https://urun.n11.com/led-far/joyecar-t1-led-xenon-far-ampulu-simsek-etkili-h1h4h7h119005-P399110981
şöyle bir malzeme var , satıcı mercekli farlara bunu veriyoruz iyi performans veriyor diyor ( ne kadar doğru bilemiyorum ) sizce etkili olur mu ?

2 taraflı ledler ortasında kör alan oluşturur. Aydınlatma şekli l l şeklinde veya = seklinde olur takılma şekline gore. 360 dereceden belki verim alınır ama bundan asla.

Hımm anladım eyw 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal yazdı:
Murat Öngür yazdı:
günaydın

https://tr.aliexpress.com/item/4001010097522.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.14633dd730fkSS&algo_pvid=c1347547-0f00-498a-abd7-93220d37e972&algo_expid=c1347547-0f00-498a-abd7-93220d37e972-4&btsid=0bb0623b16050169191162753eb5ba&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

bu iş görür mü acaba ? 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal
Mehmet Cihat

bende çinden aldım zaten tr piyasası aşırı tuzlu :) çift taraflı ledlerden kullandım yerde gölge oluyor aydınlanmayan alanlar kalıyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Far çizgisi bozulmamış ama hafif derecede ölü alan kalmış. Halojenle karşılaştırma imkanı olsaymış keşke.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Cihat yazdı:

Benim ürünler geldi beğendim xenondan geçtim buna bende e65005d03acea574ed1587f74e4d7ba4.jpgd54705eb787394ce4ecc3eef6a32bbfa.jpgfb16691ad19f995b354943883179aef0.jpg

Bu ampullerde gölge olmaması lazım. bende 360 derece ledlerin başka bir türünü satın aldım daha gelmedi bakalım bekliyoruz bakalım :)  

https://tr.aliexpress.com/item/4000832765757.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.20fc4c4dvcTPa1

bende bunlardan aldım yorumlara bakarak resimlerine bakarak satın aldım inş memnun kalırım 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...