İçeriğe Yönlendir

Mazot Filtresi Bosch

Emre Şenol

Recommended Posts

Emre Şenol
(düzenlendi)

Cümleten hayırlı akşamlar 

Aracım Ford Fiesta 1.4 dizel 2011 model

İki gün önce mazot filtresi ve diğer bakımlarını yaptırdım. Bu gün dikkatimi çekti, mazot filtresinin orta kısmındaki yani iki parçadan oluşan filtrenin ortasındaki contadan hafif nemli gibi ıslakllık oluyor ne kadar silersem sileyim tekrar oluşuyor. 

Müşür veya diğer hortum girişlerinde gözle görülen bir kaçak yok veya sağında solunda biriken bir mazot da yok dediğim gibi tam ortasındaki contodan hafif nemlilik var bu normal mi ? 

Şimdiden teşekkür ederim 

tarihinde Emre Şenol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Emre Şenol yazdı:

Cümleten hayırlı akşamlar 

Aracım Ford Fiesta 1.4 dizel 2011 model

İki gün önce mazot filtresi ve diğer bakımlarını yaptırdım. Bu gün dikkatimi çekti, mazot filtresinin orta kısmındaki yani iki parçadan oluşan filtrenin ortasındaki contadan hafif nemli gibi ıslakllık oluyor ne kadar silersem sileyim tekrar oluşuyor. 

Müşür veya diğer hortum girişlerinde gözle görülen bir kaçak yok veya sağında solunda biriken bir mazot da yok dediğim gibi tam ortasındaki contodan hafif nemlilik var bu normal mi ? 

Şimdiden teşekkür ederim 

Büyük ihtimalle orta kısımdaki plastik parça tam oturmadan vidaladılar. Conta tam basmadığı için terleme oluyor. 

Yorum bağlantısı
Emre Şenol

Hergangi bir sorun olur mu hocam

Ü.Emre Kartal yazdı:

Büyük ihtimalle orta kısımdaki plastik parça tam oturmadan vidaladılar. Conta tam basmadığı için terleme oluyor.

Şöyle bir durum var filtre fabrika ayarlı geliyor ortası kendiliğinden sıkılı

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Emre Şenol yazdı:

Hergangi bir sorun olur mu hocam

Şöyle bir durum var filtre fabrika ayarlı geliyor ortası kendiliğinden sıkılı

Filtreyi kütüklü mü aldınız? Kütüklü ise hatalı üretim olabilir.

Normalde filtreyi ayrı alıp kütüğe montaj yapılır. O durumda da düzgün oturmazsa kaçak oluyor

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
(düzenlendi)

fiestam varken markasız siyah bir filtre takmışlar bakımda. Araç hava yaptı ve kaçaklar vardı.  bu aksilik başka şehirde  yaşanınca bosch marka filtre ile değiştirdik. Sorun hallolmuştu. eski filtreyi bakımı yapan özel servise verip, parasını alıp bir daha da kapısına uğramamıştım. dandik filtre olabilir mi acaba, yani çakma bosch...

tarihinde Haluk Şentürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emre Şenol

Allaha şükür şuan terleme kesildi ilk başda olur dendi özellikle uzun yola gittim 1000 km ve akıntı veya terleme yoktu tüm filtrelerimi orjinal otosandan almıştım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...