İçeriğe Yönlendir

Haraketli Volant Nedir

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Haraketli volant diye bir ürün varmış. Bu volant ne işe yarar. Kendi arabama alıp takabilirmiyim. Motorun ömrüne ömür katıyor diyorlar. Genelde Opelin dizel modellerinde var. Benzinli modellere uygun olabiliyormu. Motor ile Şanzıman arasındaki kavrama anında nasıl bir his yaratıyor. Bu volant manual arçlara uygunmu. 

http://teknocini.com/wp-content/uploads/2020/04/Maske-Üretimi-ve-Kullanımı.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

genelde dizel araçlarda vardır. dizelin yüksek torkunu vites geçişlerinde hissettirmemesi için kullanır firmalar. fiyat olarak yüksek maliyeti var. 2,5 focus dizellerin hepsinde vardır. düz volanlar gibi baskı değişiminde taşlama yapılma imkanı yoktur yani direk değişim uygulanır. konfor için düşünülebilir ancak maliyeti yüksek olacağından gerek yok bence. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

https://www.otomert.com.tr/focus-16-tdci-volant-2005-2011-pmu3267

150 bin km kadar ömrü var, gerçi siz sakın kullanınca artabilir ama şöyle de birşey var, sakın kullanımda bir anlamı kalmıyor hareketli volanin bildiğim kadarıyla.

Manuel dizel focus da var, geçen sene değiştirdim, ses yapıyordu yaylar deforme olduğu için. Size göre bir parça değil bence.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

son derece gereksiz, masraf üzerine masraf çıkartan bir icattır. kesin alman işi gereksiz yüksek mühendislik örneği olmalı. eskiden koskocaman motorlar vardı da tek kütleliydi volanlar.

Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

Haraketli volant diye bir ürün varmış.

DUAL MASS flywheel diye geçer. çift kütleli volan yani. sanayiciler çevirememiş dillerini, hareketli deyip geçmişler.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Vaay , 

Benzinli araba daha çok sevesim geldi. Dizel arabanın böyle bir derdi vardıda millet neden habire dizel dizel diye çığırıyor anlamadım. 

Buldun animasyonu, kafam daha iyi bastı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Mert Gulkokan yazdı:

sanayide 100 kişiye sorsan kaç kişi sabit ya da hareketli volanttan haber vardı ?

sanayide araç son viteste 3 bin devirde 100 ile gidiyor çok fazla değil mi diye soran adama abi gel baskı balatayı değiştirelim deyip parasını alıp eve gönderenler var

105 😂

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Dizel arabanın böyle bir derdi vardıda millet neden habire dizel dizel diye çığırıyor anlamadım. 

400 mt içinde torku bağımlılık yaratır.

Mehmet Göktürk yazdı:

Ayağını yavaş çekemeyenlere. 

gündelik rotada  128 vites değişimi yapılsa, 0.5 saniyeden 1 lt yakıt fuzuli harcanır hocam yavaş çekilirse

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

gündelik rotada  128 vites değişimi yapılsa, 0.5 saniyeden 1 lt yakıt fuzuli harcanır hocam yavaş çekilirse

yani hızlı ve yavaş işte öyle çekecen.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Vites değişimi çok az abi. hep 5 ve 4 ile gidiyom bitiyor yol. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Şişli-maslak ekseninde yorum yapıyor plazada kahve içecek arkadaş.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Şişli-maslak ekseninde yorum yapıyor plazada kahve içecek arkadaş.

Abi Küçükyalı - Taşdelen fix otoban ride . 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Abi Küçükyalı - Taşdelen fix otoban ride . 

kar yağdığında eğlenceli günler olabiliyor

ben senelerce şileye ışık üniversitesine gittim sabahtan, öğleden sonra da dolapderede bilgi üniversitesine. Tek gidiş gelişti o yollar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

konumuz şehir içi konfor ve tork zaten . uzun yolda 1.0 motor bile kafi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

konumuz şehir içi konfor ve tork zaten . uzun yolda 1.0 motor bile kafi

Tsi olursa anca kafi olur abi, Elmadağ rampasını çıkarken 1.0 ları görüyorum tırlardan korkusuna arabanın yarısı sağ şerit yarısı emniyet şeridinden gidiyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Mert Gulkokan yazdı:

sanayide 100 kişiye sorsan kaç kişi sabit ya da hareketli volanttan haber vardı ?

sanayide araç son viteste 3 bin devirde 100 ile gidiyor çok fazla değil mi diye soran adama abi gel baskı balatayı değiştirelim deyip parasını alıp eve gönderenler var

Tandoğan orduevinin önünde kalınca oluyor.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Bir önceki aracım 1.3 dizel 95 beygirlik aveo da hareketli, aynı motorlu 70 beygirlik aveoda sabit volan vardı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

Tsi olursa anca kafi olur abi, Elmadağ rampasını çıkarken 1.0 ları görüyorum tırlardan korkusuna arabanın yarısı sağ şerit yarısı emniyet şeridinden gidiyor.

1.0 deyince tsi tabii

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...