İçeriğe Yönlendir

Router Tavsiyesi, Minumum Kayıp Maksimum Hız

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

Merhaba

minimum hız kaybı olan çift band modem tavsiyesi lazım , xiomi nin iki modelini test ettim aldım devamlı kopuyor, Mercuys router aldım onunda mevcut routerden hız ve aktarım olarak farkı yok iade ettim bugün, Neftlix kullandığım için minumum hız kaybı yaşanması lazım, benim modeme gelen hızım kablolu olarak 82 Mgbit

router kopmadan kesintisiz 50 mgbit i geçse yeterli

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Siz modem mi istiyorsunuz, access point mi router mı? Çok fark var aralarında.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Tv den film izlerken ki kopma sorunu varsa bundan bende şikayetçiydim. Tv ye direk kablo çektim. Şu an sıfır kopma tavsiye ederim. Yeni routera para verileceğine 15 20 tl lik kablo kanalı + kabloyla mükemmel sonuç alınır.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Sani Gerşon yazdı:

Karışık yok mu abi :)

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Benim evde superonlinenin verdiği modem var. Ayarlarını kurcalaya kurcalaya kopma sorununu çözdüm. Superonline bile çözüm bulamadı bana.

Sizde de benzer olabilir.

Modemde çift kanal var. 2.4 ghz ve 5 ghz. Modem orjinal ayarında hangisi güçlü ise ona bağlan seçeneği var. İsimleri de aynı olduğu için kullanıcı farkedemiyor 2.4 ghz ile 5 ghz bağlantı arası geçişi. 

Ben ikisini ayırdım ve her birine ayrı isim verdim. Ayrıca sadece 5 ghz olanı seçip ona bağlanıyorum. Çünkü çoğu alet 2.4 ghz kullandığı için parazit artıyor.

Modeminizde bu seçenek varsa kurcalayabilirsiniz. Benim modem huavei.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Karahan yazdı:

Ben ikisini ayırdım ve her birine ayrı isim verdim. Ayrıca sadece 5 ghz olanı seçip ona bağlanıyorum.

alıcı da 5ghz var ise işe yarıyor, az sayıda cep telefonunda var, pc de aynı kalıyor aynı modemiz vardı

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Evdeki internetim sizlerden uzak olsun 8 megabite kadar hız ve 80-90 pinge sahip. Bir tane de asus modem var orta kalite. Bu kombinasyonda bile Tv’de netflix’i cam gibi izliyoruz. Bence sizin sorununuz modemle falan alakalı değil. Ama evde çok fazla kullanıcı varsa mevcut modemi köprü moduna alıp bir router ve access pointler alarak kendinize epey iş çıkartabilirsiniz. En son kurulum bittiğinde epey memnun kalırsınız ama bilmeyen biri için o kurulum hiç bitmeyebilir:)

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Biz işyerinde birkaç model denedik, çok kişi bağlanınca routerlar sürekli şişiyordu sonra cisco aldık rahat ettik. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

TTNet hg630 modemde 2.4 kullanırken de, şuan Air 5760 modem de 5 GHz kullanırken de hiç sıkıntı yaşamıyorum, arada da 5 6 metre var.

Nasıl oluyor kopma, film izlerken duruyor mu görüntü yoksa düşük çözünürlüğe mi geçiyor? 5 GHz %10 anca çekiyor benim ama wi-fi 1300 olduğu için 130 Mbps yeterli geliyor, hızım 25 zaten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre Şimşek yazdı:

Evdeki internetim sizlerden uzak olsun 8 megabite kadar hız ve 80-90 pinge sahip. Bir tane de asus modem var orta kalite. Bu kombinasyonda bile Tv’de netflix’i cam gibi izliyoruz. Bence sizin sorununuz modemle falan alakalı değil. Ama evde çok fazla kullanıcı varsa mevcut modemi köprü moduna alıp bir router ve access pointler alarak kendinize epey iş çıkartabilirsiniz. En son kurulum bittiğinde epey memnun kalırsınız ama bilmeyen biri için o kurulum hiç bitmeyebilir:)

harika ötesi bir performans o modeme gözün gibi bak fiber 100 hızla wifi da kesinti oluyor tv yayınında

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Sorun illaki 5 ghz ile bağlanması değil. 2.4 ghz ile bağlansın. Sorun o değil.

Modem hangi sinyal güçlü şse bağlantıyı koparıp telefon veya bilgisayarı diğerine bağlamaya çalışıyor. Bu esnada kullanıcının bağlantısı kopuyor. 

Ben clash oynuyorum. Saldırının ortasında bağlantı kopup tekrar bağlanıyordu. Tabi oyundan atıyordu sürekli. Modem ayarlarından kanallar arasında otomatik geçiş yap seçeneğini kaldırınca sorun düzeldi.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Çağlar Bayur yazdı:

harika ötesi bir performans o modeme gözün gibi bak fiber 100 hızla wifi da kesinti oluyor tv yayınında

Ama Çağlar Ağabey, Netflix, YouTube gibi şeylerde zaten pek sorum yaşanmaz ki. İş yerinde 35 mbit fiber hat var. Bir dönem 2 ayrı tv 2 ayrı mi box ile ip tv izlendi tabi aynı zamanda 3’er 5’er kişi telefon bilgisayar tablet ne varsa bağlanıyorlardı. Buna rağmen fena değildi nadiren kopma oluyordu. Tabi her bir cihazın maksimum 16 megabit sınırlaması vardı download yapan olduğunda ağı kastıramıyordu..

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

3 yıldır Xiaomi 5 Ghz Router kullanıyorum. Çok çok memnunum. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bilişimci adamım halen cat5 kablo gibi performans veren sistem görmedim. Aynı anda 3 tane notebooka update çekiyorum. 3 notebookta cat5 kablo bağlı. Aynı modeme wifi ile 3 notebook bağlı. O üç wife bağlı olanlar update çekerken not responda düşerken kablolu olanlar çatır çatır bitiriyor. Wifi sistemi komple cisco olmasına rağmen performans kötü. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

cat5 kablo gibi performans veren sistem görmedim

Cat7 verelim?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Sani Gerşon yazdı:

Biliyorum router access point lazım modemden ethernet kablosu ile alıp 5 m kablo ile wifi dağıtımı yapacağım

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Celal Aydın yazdı:

Keenetic markayı şiddetle tavsiye ediyorum.
Araştırıp bakabilirsiniz.

evet iyi modem ilk çıktığında fiyatları makul dü şuan asusu zyxcel i geçti fiyatı maşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Çalışma odasındaki masaüstü bilgisayarı oturma odasındaki Wireless modemden faydalanacak şekilde internete bağlayacak bir cihaz/aparat öneriniz olur mu?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Murat Öngür yazdı:

Biliyorum router access point lazım modemden ethernet kablosu ile alıp 5 m kablo ile wifi dağıtımı yapacağım

Router ağ yönetmek için kullanılır. Sizin ağda bu işi modem yapıyor. Size ap lazım.

para varsa Tek geçerim

dünyaya dönelim, Bundan 2 tane alınıp evde 2 noktaya konursa her yerde çeker.

Modeli siz de araştırabilirsiniz. Bizim iş yerinde ucuz tenda var fena değil ama sorun yaşatıyor mu yaşatıyor.

Barış Göktürk yazdı:

Çalışma odasındaki masaüstü bilgisayarı oturma odasındaki Wireless modemden faydalanacak şekilde internete bağlayacak bir cihaz/aparat öneriniz olur mu?

Örnek ürün   
bunda 4 dbi anten var. Daha güçlüsü gerekebilir size. Emin değilim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
evet iyi modem ilk çıktığında fiyatları makul dü şuan asusu zyxcel i geçti fiyatı maşallah

Hakediyor. Mesh sistemine sahip tüm modelleri. Uygulaması ve arayüz kullanım, yönetim kolaylığı harika.
Asus’ün Zyxel’in iyi modelleri elbet vardır, profesyoneller bilir, ben bilmem. O yüzden kıyaslama yapamam.

Hayatımda iyi ki almışım dediğim,
1)Airpods
2)Keenetic
3)Xiaomi Mi Tv Box
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Celal Aydın yazdı:

Hakediyor. Mesh sistemine sahip tüm modelleri. Uygulaması ve arayüz kullanım, yönetim kolaylığı harika.
Asus’ün Zyxel’in iyi modelleri elbet vardır, profesyoneller bilir, ben bilmem. O yüzden kıyaslama yapamam.

Hayatımda iyi ki almışım dediğim,
1)Airpods
2)Keenetic
3)Xiaomi Mi Tv Box

Konuyu saptırmadan Xiaomi mi tv box widi de 5GHz sinyalleri görüyormu ?

Emre Şimşek yazdı:

Router ağ yönetmek için kullanılır. Sizin ağda bu işi modem yapıyor. Size ap lazım.

para varsa Tek geçerim

dünyaya dönelim, Bundan 2 tane alınıp evde 2 noktaya konursa her yerde çeker.

Modeli siz de araştırabilirsiniz. Bizim iş yerinde ucuz tenda var fena değil ama sorun yaşatıyor mu yaşatıyor.

Örnek ürün   
bunda 4 dbi anten var. Daha güçlüsü gerekebilir size. Emin değilim.

Örnek ürün için yazdığınız çok basit kalır benim işlem için.

diğer üründe baya pahalı şuan için :)  

tşk ederim

Barış Göktürk yazdı:

tp link çift antenli https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wn822n-300-mbps-n-kablosuz-2x3dbi-antenli-usb-uzatma-kablolu-yuksek-kazanimli-usb-adaptor-p-BD190066

bu cihaz bir numara ben bunun ile masa üstünü bağlıyorum kesinlikle kopma vs olmuyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...