İçeriğe Yönlendir

Bu Alışveriş Ne Kadar Mantıklı?

Furkan Sumer

Recommended Posts

Furkan Sumer

Herkese selam..

Mevcut 2015 model 70.ooo’de 1.6 benzin-lpg Megane 3 touch plus aracımız var.

Piyasa degeri 125bin ile 155bin ₺ arasinda değişiyor. 

Sifir arac alma kaygisiyla, Easy donanimli 1.4 Fiat Egea, 123bin ₺, almak ne kadar mantikli ve ise yarar bir fikirdir?

Bana gore avantajlar;

- Sifir arac sahibi olmak, model yukseltmek, bagaji, ic hacmi daha kullanisli araca binmek..

- Bir daha bu fiyatlara sifir arac alamama dusuncesi.

- Elde kalan parayla borc taksit vs odemek..

Dezavantajlar;

- Donanimli aractan donanimsiz araca gecmek. (keyless, hiz sabitleyici, dijital klima)

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

maksat sıfır araç almaksa üstelik borçsuz neden olmasın,donanımsız araçta baş ağrıtmaz zamanla alışırsınız...hayırlısı olsun..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Furkan Sumer yazdı:

Herkese selam..

Sifir arac alma kaygisiyla, Easy donanimli 1.4 Fiat Egea, 123bin ₺, almak ne kadar mantikli ve ise yarar bir fikirdir?

Bana gore avantajlar;

- Sifir arac sahibi olmak, model yukseltmek, bagaji, ic hacmi daha kullanisli araca binmek..

Dezavantajlar;

- Donanimli aractan donanimsiz araca gecmek. (keyless, hiz sabitleyici, dijital klima)

Ben yeni yenidir diyorum :)  Easy değil de Urban donanım olsa tadından yenmez 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Furkan Sumer yazdı:

Herkese selam..

Bana gore avantajlar;

Dezavantajlar;

Donanımsız araç almanızı önermem. Egea'yı pek C sınıfı olarak görmüyorum, izolasyon, sorunsuzluk vb. konularda Megane'ı aratmayacaksa tercih edilebilir, kullananların yorumlarını almak lazım. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Eldekini 155e satabiliyorsanız hiç düşünmeden Egeayı alın. Eldeki 125 bin'e satılıyor ise hiç değmez. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Araç sahibi iken karar vermesi gerçekten çok zor. 

130.000 TL bütçe ile araç alacak olup 2 seçenek arasında kalsam. Sıfır egea ile yola devam ederdim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Kendi aracını 150.000'e verip Egea 125.000 e alınacaksa bence şu anda bile zarardasın Furkan.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

ben yenicilerden değilim şahsen. 2020 egea bineceğime 2016-2017 megane binerim. Yani bu biraz da sizin anlayışınıza, isteğinize ve keyfinize kalıyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

tam olarak dedigin gibi Çağlar abi..

25-30 bin kalacak sekilde dusundum.

Kırmızı arac sitesi 135’bin teklif ediyor araci gormeden.

Renault2 yine benzer fiyatlar veriyor.

Sarı sitede limit yok artık, kim kaçtan satışa koyarsa.

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Egea giriş paketinde beni en çok rahatsız eden sadece iki on hava yastığı var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Sani Gerşon yazdı:

Sıfır aldınız, köşeyi döndünüz ve biri vurdu araca. Ne olacak?

Bu ihtimale deger kaybi disinda anlam veremedim acikcasi. 

Önümüz kış.. mevcut aracıma da kar, buz düşebilir. Kayan biri gelip çarpabilir? 

Olusabilecek deger kayiplarini, piyasanin yükseliş düşüşünü kestiremiyorum. Bu ayda cogu marka indirime gidiyor. Kis doneminde ikinci eller dusecek, yaz gelince yeniden yukselise gececek.

Bugun 123’e alinan egea, yaz ayinda satilacagi zaman 150’ye dayanabilir. Ekstrem bi durum olmadikca fazlasi olmaz gibi..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Sumer yazdı:

Bugun 123’e alinan egea, yaz ayinda satilacagi zaman 150’ye dayanabilir. Ekstrem bi durum olmadikca fazlasi olmaz gibi..

o zaman da sizdeki megane 180 e dayanır. sabit kalmayacak ki

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer
Çağlar Bayur yazdı:

o zaman da sizdeki megane 180 e dayanır. sabit kalmayacak ki

umarim oyle bi zamanda sifir araclar da alinasi fiyatta olur, pismanlik yasamayiz :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:)

65 idi sıfırı almadık 90 idi almadık 104 idi almadık. 123 mu olmuş.

akıyor mübarek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Mesele borç dert kapatmaksa olur ben şahsen 2020 boş bir araca bineceğime 2015 dolu dolu araca binmeyi tercih ederim 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

üste kalacak para elzem değilse,megane aranır 3-5 aya.(herhangibir arıza sorun yok ise)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Sumer yazdı:

umarim oyle bi zamanda sifir araclar da alinasi fiyatta olur, pismanlik yasamayiz :) 

ben daha, bir sonraki yıl öncekine göre daha alınası olan bir rakam görmedim ülkemizde.

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Astra’nin dustugunu duydum ama bu kadar oldugundan emin degilim..

haber7’nin paylasimi. simdilik burda kalsin, arastirip guncel fiyatlari eklerim.

zpDHjR.jpg

ayugeG.jpg

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Çağlar Bayur yazdı:

ben daha, bir sonraki yıl öncekine göre daha alınası olan bir rakam görmedim ülkemizde.

Yıl yerine, ay desek bile olacak. 

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Bence Megane ı arayabilirsiniz. Arkadaşlarınızda yada tanıdık birilerinde varsa egea alıp deneyin ondan sonra karar verin bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Boş arabaya sırf sıfır diye para vermem ben.Alıp şirket elemanına verecekseniz ancak alınır bireysel kullanım için bence gereksiz.

Megane çok daha tok bir araç Egea ya göre.Ama amaç para arttırıp en azından sorunsuz araç binmek ise olabilir ama ben yinede almam :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...