İçeriğe Yönlendir

Kullanıcı Yakıt Tüketimi Karşılaştırma

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Merhabalar, baya bir süredir acaba sorun bende mi araçta mı yoksa ben mi fazlaca bir şey bekliyorum düşüncesiyle aracın tüketimini sorguluyorum. Katalog verileriyle 1.5 litre fark var ortalama. Tabi dikkat etmezsem biraz agresifleşirsem daha açılıyor. Dizel fiesta için fazla fark var gibi. 

Soruma gelirsek, araç tipini seçip kullanıcıların tüketim değerlerini görebildiğimiz bir uygulama vs var mı? İlk aklıma gelen @Ali Darbaz kesin bilgisi vardır 🙂

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

Tam aradığım şey, daha önce görmüştüm ama bir türlü anımsayamadım

Psikolojiniz bozulur bakmayın ortaya derim :) benim 7 yıllık ortalamam 6,35 orada 4-4,5 ortalama olanlar var...

https://www.spritmonitor.de/en/detail/606900.html

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Benim kullanıdğım arabalar 

https://www.spritmonitor.de/en/user/NitroCharger.html

Ben genelde 15 20 km kullanıyorum, yasaklar öncesi haftasonları kullanma şansım oluyordu ama yinede bakıyorum işte. Takibe alayım hemen 🙂

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Psikolojiniz bozulur bakmayın ortaya derim :) benim 7 yıllık ortalamam 6,35 orada 4-4,5 ortalama olanlar var...

https://www.spritmonitor.de/en/detail/606900.html

Sormayın, 2.4 litreler var 😁 3.3 değilsede 3.7 3.9 falan olsa iyi ama benim 4.6 altına düşmüyor. Normal dikkat etmeden kullanırsam 4.9-5 civarı

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Ü.Emre Kartal yazdı:

benim 4.6 altına düşmüyor. Normal dikkat etmeden kullanırsam 4.9-5 civarı

Şehir içi ve pompa değeri ise daha ne istiyorsunuz :) benim 6,5-7 litre, focus Fiesta farkı var tabi ama yinede iyi bence

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

Bu tarz sitelerdeki değerlere bakıp yakıt tüketim ortalamanızın az ya da çok olduğuna karar vermek ne kadar doğru olur bilmem. İklim, yer şekilleri, kullanılan yol, yakıt türü ve kalitesi, dpf, egr, lastik vb. pek çok değişken var. Ülkemiz genelde inişli-yokuşlu.

Ayrıca, eski araçlarda fabrika verilerinin doğruluğu tartışmalı. 1,5-2 lt fazlası bence gayet normal. 1 Eylül 2018 sonrası araçlarda yeni bir yöntem ile ortalama yakıt tüketimi hesaplanacağına dair haberler vardı. Forumda da daha önce bahsi geçmişti. Bu konuda bilgisi olanlar yazarlar.

Araç kullanırken ekonomi yaptırmaya hiç çalışmam, şehir içi ortalamam genelde 5-5,8 lt arası oluyor. Uzun yolda bir kez dikkat ettim yola göre en uygun vites ve hızı ayarlayarak Ankara-Hatay arası 600 km yolu 4,3 lt (fabrika verisi 3,3 lt) ile tamamlayabildim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Www.Arabamkacyakar.com var bildiğim. Kullanıcıların gönderdiği verilerin ortalaması alınıyor. Birkaç araba için baktım. Gayet tutarlı

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Şehir içi ve pompa değeri ise daha ne istiyorsunuz :) benim 6,5-7 litre, focus Fiesta farkı var tabi ama yinede iyi bence

Bende hepsi aynı, sıkıntı orada. Normalde uzunyolda daha az yakması lazım ama ya aynı ya da bir tık fazla yakıyor. Şehiriçi 4.6 ile 5 litre arası geziyor, 5 litre 3-5 km kullanım yaparsam gördüğüm değerler. Geneli 4.6 gibi. 

Klima normalde artırır bende yine değişmiyor. Var bir anormallik

Kaan Karakaya yazdı:

Bu tarz sitelerdeki değerlere bakıp yakıt tüketim ortalamanızın az ya da çok olduğuna karar vermek ne kadar doğru olur bilmem. İklim, yer şekilleri, kullanılan yol, yakıt türü ve kalitesi, dpf, egr, lastik vb. pek çok değişken var. Ülkemiz genelde inişli-yokuşlu.

Ayrıca, eski araçlarda fabrika verilerinin doğruluğu tartışmalı. 1,5-2 lt fazlası bence gayet normal. 1 Eylül 2018 sonrası araçlarda yeni bir yöntem ile ortalama yakıt tüketimi hesaplanacağına dair haberler vardı. Forumda da daha önce bahsi geçmişti. Bu konuda bilgisi olanlar yazarlar.

Araç kullanırken ekonomi yaptırmaya hiç çalışmam, şehir içi ortalamam genelde 5-5,8 lt arası oluyor. Uzun yolda bir kez dikkat ettim yola göre en uygun vites ve hızı ayarlayarak Ankara-Hatay arası 600 km yolu 4,3 lt (fabrika verisi 3,3 lt) ile tamamlayabildim.

Aynı araç için yeni modellerde daha da düşük tüketim. Birebir zaten tutmaz ama kullanıcı trendine görede aşırı fark olmaması lazım. Çok duyuyorum aynı araçla 4 litre civarı, ben hiç göremedim

Evren Erakçora yazdı:

Şehir dışı 100km hızı geçmeden test edin, ortalama 4 civarı olmalı. 

Çoğunlukla son dönemde İzmir-Aydın otobanında deniyorum, 100-120 aralığı genelde 4.6-4.8 gibi. 

Dikkatimi çeken şu oluyor rampalarda 5. viteste duyarsızlaşıyor araç. 100 civarı hızla girince hızım düşüyor gazı artırsamda koruyamıyor. 4. vitese almak gerekiyor ki otobanda ciddi rampa değil aslında

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Ü.Emre Kartal yazdı:

Bende hepsi aynı, sıkıntı orada.

Ortalama yakıtı sıfırlıyor musunuz yakıt alınca? Diğer türlü ortalama pek değişmez.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Ortalama yakıtı sıfırlıyor musunuz yakıt alınca? Diğer türlü ortalama pek değişmez.

Sıfırlıyorum, pompa ile farkı hesaplıyorum. Her seferinde böyle çıkıyor(dolumda da ilk pompa atımında kestiriyorum) O sebeple şaşkınım aslında birazda

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Aynı araçta eşim ile benim aramda 0.5 - 1 Litre fark ediyor. Bu yüzden artık pek kullanmıyorum .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...