Mesut Eyibil 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi yakıt fiyatları 7 TL'yi çoktan geçti ve daha önce sabit fiyat politikası uygulayan hükümetimiz diğer gündem maddeleri dolayısı ile bu konuda hiçbirşey yapmıyor, araçların suçu yok yakıt çok pahalı olduğu için bu konunun gündeme gelip yine eski sistem 7 tl yi aşmayacak şekilde devletin kendi kasasından karışılması için bişeyler yapmamız lazım die düşünüyorum, napim gidip benzincide kendimimi yaksam bilemedim 😁 Malum ülkemizin adalet işleyişi sosyal adalet anlayışı olduğu için gündem olmadan müdahalede olmaz die düşünüyorum. corona fln devletin şuan umrunda değil. varsa aramızda twitter da sağlam takipçileri fln olan ondan rica ediyorum bi el atı versin mağlum berzinli araç kullanıoz 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Aslan besleyen (Mercedes Benz) yemini düşünmez. Sizden benzin pahalı değil siz fakirsiniz tarzı yorum beklerdim 😀 2 5 Yorum bağlantısı
Okan Tavukcu 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ben hep fullüyorum geçenlerde gene fulledim. 340tl iyi sanırım en son 350yi geçti. Normalde de yüksek ama açıkcası çok bir fark olduğunu düşünmüyorum. Genel ANLAMDA çok yüksek değilmi zaten ne vardı şöyle 5 tl falan olsa😁 twitter üzerinden yürümek lazım 😁😁😁 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: ben hep 250 tl lik alıyorum. Bende hep depoyu fullerim Burdada 7.50 tl olmuş benzin. Ben her ayın ilk haftası fullerim depoyu(depoda nekadar olduğu fark etmez), yani ay içerisinde zam veya indirimin bana bir + veya - si olmuyor. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 17 olduğu günleri de görürüz inşallah, yakışır. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 rahatımıza düşkün milletiz 10 lirada olsa taviz vermeyiz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ali Gök yazdı: pasta yiyin yahu Fransızcada pasta demek , makarna demekmiş. Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin derken , düşes orda makarnayı kastedmiş. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: rahatımıza düşkün milletiz 10 lirada olsa taviz vermeyiz. ben daha çok vergiye, haraca düşkünüm. ürünün kendisinden fazla haraç vermezsem gece gözüme uyku girmiyor. müptelasıyım. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ben hep depom ful , hipermil yapıyorum. Depo doldurduğumda 100 kmde yaktığım yakıtın ylitresine odaklanırım. Benzin fiyatları genelde gözümden kaçar. Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Fransızcada pasta demek , makarna demekmiş. Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin derken , düşes orda makarnayı kastedmiş. ben direk çikolatalı yaş pastayı kastettim düşes işi bilmiyormuş Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Forumda bu kadar zenginin olduğunu bilmek güzel... Kendimi prestijli hissetirdi bana... 🤣 (Depom hep full, ben hep 250 aliyorum, ben hep 500 aliyorum ) böyle şeylerle gelin bana yahu, çevrem hep fakir, doğan, şahine binen insanlarla dolu 20 TL lik gaz alanlarla dolu... 🤣 1 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Mert Gulkokan yazdı: Bireysel kullanım yerine ticari faaliyetlere olan etkisi daha fazla Mazot arttıkça nakliye ücretleri artıyor nakliye artınca ürünlere zam deliyor domino etkisi gibi herşey artıyor Geçen fulledim 57 lt aldı 6.67 mazottan 375 tl Aslında böyle olması gerekir ama durum farklı ve daha vahim. Motorin arttıkça nakliye fiyatlarının artması gerekir fakat firmalar nakliyeciye yine eski fiyattan ödeme yapıyor. Bu da nakliyecinin bir sefer de kazandığı para 500 ise 300 tl ye düşmesi demek Güçlü olan lojistik şirketleri buna katlanabiliyor, fakat orta ve küçük nakliyecilerin tekeri dönmez hale geliyor, iflas ve araç azaltmalar başladı maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Ben hep depom ful , hipermil yapıyorum. Depo doldurduğumda 100 kmde yaktığım yakıtın ylitresine odaklanırım. Benzin fiyatları genelde gözümden kaçar. Hypermilci adam depo full gezmemeli. Az yakıt az ağırlık demek o da az tüketim demek. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Hypermilci adam depo full gezmemeli. Az yakıt az ağırlık demek o da az tüketim demek. 60 kilo net ağırlıktan bişiy olmaz. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Selim Bilgin yazdı: Ben hep 500 TL'lik alıyorum. abimsin 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: rahatımıza düşkün milletiz 10 lirada olsa taviz vermeyiz. Her yerde her saatte büyük şehirlerdeki gibi ucuz ve yaygın dolmuş yok maalesef. İşe arabayla gidip gelirsem en fazla 2 tl yakıyor aracım(dahada az yaktırabilirim) dolmuşla gidip gelirsem 2.5 tl gidiş(dolmuş), 15 tl geliş(taksi) ücreti ödemem lazım. Akşam saatinde dolmuş yok, olsa bile günlük 5 tl yapıyor. 2 tl kendi aracımla gidip gelirim daha iyi. Aracın diğer masraflarıda var diyceksiniz ama araç kapıda yatsada(yatsın diye araç almam) diğer masrafların çoğunu zaten yıllık yine ödüyorum. Dışardan bakınca 2 adımlık yerede arabayla gidiyor gibi görünebilir bazı durumlarda ama işin aslı üste paylastiğim gibi. Yazın aynı mesafeyi yürüyerek rahatca gidip gelinebilir (yürüyerek 15 dk sürüyor) 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 İlave olarak, çok basit bir mantık var önceki konularımda fiyatlar nasıl oluşur anlatmıştım. Özetle ülkemizde yakıt litre fiyatı üç aşağı beş yukarı ortalama bir dolardır. Doların düşmesi demek aynı zamanda yakıtın da düşmesi demek anlamına gelir fakat bu enstrüman devletin elindedir. Dolar düşse bile ÖTV kozunu kullanan devlet fiyatı aşağıya çekmeyebilir. Devletin de ÖTV yi yükseltmesinin tek ve en geçerli sebebi, doğrudan vergi alamamasıdır. Doğrudan vergi tahsili zorlaşınca, haliyle maktu dolaylı vergilere yöneliyor. Peki niye doğrudan vergi tahsil edemiyor, işte orda bir sürü parametre giriyor devreye, eğitim ahlak vs gibi. Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 16 Aralık 2020 Yazar Paylaş 16 Aralık 2020 Koray Demir yazdı: Aslan besleyen (Mercedes Benz) yemini düşünmez. Sizden benzin pahalı değil siz fakirsiniz tarzı yorum beklerdim 😀 para kolay kazanılmıyor valla, ben biraz cimri bi adamım bedava verseler mesela porshe yada ferrariye binmem. bunuda herkese söylerim, bindiğim araç bugünün şartlarında fiyatı normal bir vatandaşın bindiği düzeylerde bir fiyata sahip (182bin) yakıtıda normal 6,4 şuan , oda şansıma hayatımda ilk kez bi taş atıp 112 ye borç harç aldığım önceki araçlardan yaptığım kardan geliyor yani çalışıp kazanılmış bişe de deil bakmayın mercedes olduğuna. şimdi fakir edebiyatı yaptırmayın bana valla bi başlarsam bitmez. üstüne para alırım 1 Yorum bağlantısı
Okan Tavukcu 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Erkut Uysal yazdı: Forumda bu kadar zenginin olduğunu bilmek güzel... Kendimi prestijli hissetirdi bana... 🤣 (Depom hep full, ben hep 250 aliyorum, ben hep 500 aliyorum ) böyle şeylerle gelin bana yahu, çevrem hep fakir, doğan, şahine binen insanlarla dolu 20 TL lik gaz alanlarla dolu... 🤣 😁 Abi ötv olmuş % bilmem kaç sokaklarda kimsede iş yok, kumaşçıların altında 2020 model Range Rover yada son kasa Bmw var. Bu para bizde değil de kimde acaba ? Valla çok merak ediyorum, tekstilin içinde biri olarak. Aslında işin espirisi hepimiz alıştık bence aşırı fiyat politikasına daha doğrusu alışmaya zorlandık diyelim. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Erkut Uysal yazdı: Forumda bu kadar zenginin olduğunu bilmek güzel... Kendimi prestijli hissetirdi bana... 🤣 (Depom hep full, ben hep 250 aliyorum, ben hep 500 aliyorum ) böyle şeylerle gelin bana yahu, çevrem hep fakir, doğan, şahine binen insanlarla dolu 20 TL lik gaz alanlarla dolu... 🤣 Erkut abi onun zenginlikle pek alakası yok bence. Benden daha fazla maaş alıp hiç bir aracında depo fullemeyen arkadaşım var sürekli 100-150 tl alır Abimde mesela ışık yanmadan yakıt almaz ama fuller. Bende her ay fullerimki aylık yakıt masrafım ne oldu onu görmek istemem ve ay içerisinde gereksiz yere 2-3 kere benzinciye uğramiyim. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ben hep 50 liralık alıyordum ancak 60 lira almaya başlayacağım. Not: Tuzla'nın dışına çok çıkmıyorum 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Bende Alfa varken yakıt ödeme sırası bekliyorum Shell'de, adamın biri geldi 480-500 TL gibi bi rakam var ekranda, neymiş ya bunun arabası diye baktım Land Cruiser idi. Herhalde dua niyetine geçmiş, 80 litre depolu bir araba da bana nasip oldu, doldur doldur bitmiyor. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts