Erkut Uysal 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Okan Tavukcu yazdı: 😁 Abi ötv olmuş % bilmem kaç sokaklarda kimsede iş yok, kumaşçıların altında 2020 model Range Rover yada son kasa Bmw var. Bu para bizde değil de kimde acaba ? Valla çok merak ediyorum, tekstilin içinde biri olarak. Aslında işin espirisi hepimiz alıştık bence aşırı fiyat politikasına daha doğrusu alışmaya zorlandık diyelim. Şimdi sana 2020 Range Rover yada son kasa Bmw almanin formülünü veriyorum Okan... 1- Çay tüketimini arttir, eğer çaya ulaşamıyorsan belirli güzargahları takip et, biri mutlaka kafana isabet eder... 2- Hemen sistemi kur, mavi yumurta diye, ortaliga at kendini... Gezen, dolasan, koşan (artik senin hayal gücüne kalmış) tavukları kakala insanlara... 3- Çalıştıracagin işçileri iyi seç, kuru maaş yeter (birileri demisti kuru ekmek yiyolarsa aç degillerdir diye, olayı boyle dusun ) mesai falan hak edislerini falan verme yani... Bunları bölüm bölüm uygula 1 ay sonra sende al Range Rover... 🤣 Okan Tavukcu yazdı: 😁 Abi ötv olmuş % bilmem kaç sokaklarda kimsede iş yok, kumaşçıların altında 2020 model Range Rover yada son kasa Bmw var. Bu para bizde değil de kimde acaba ? Valla çok merak ediyorum, tekstilin içinde biri olarak. Aslında işin espirisi hepimiz alıştık bence aşırı fiyat politikasına daha doğrusu alışmaya zorlandık diyelim. Şimdi sana 2020 Range Rover yada son kasa Bmw almanin formülünü veriyorum Okan... 1- Çay tüketimini arttir, eğer çaya ulaşamıyorsan belirli güzargahları takip et, biri mutlaka kafana isabet eder... 2- Hemen sistemi kur, mavi yumurta diye, ortaliga at kendini... Gezen, dolasan, koşan (artik senin hayal gücüne kalmış) tavukları kakala insanlara... 3- Çalıştıracagin işçileri iyi seç, kuru maaş yeter (birileri demisti kuru ekmek yiyolarsa aç degillerdir diye, olayı boyle dusun ) mesai falan hak edislerini falan verme yani... Bunları bölüm bölüm uygula 1 ay sonra sende al Range Rover... 🤣 Uğur Kamil yazdı: Erkut abi onun zenginlikle pek alakası yok bence. Benden daha fazla maaş alıp hiç bir aracında depo fullemeyen arkadaşım var sürekli 100-150 tl alır Abimde mesela ışık yanmadan yakıt almaz ama fuller. Bende her ay fullerimki aylık yakıt masrafım ne oldu onu görmek istemem ve ay içerisinde gereksiz yere 2-3 kere benzinciye uğramiyim. Bu ülke sizin gibiler yüzünden kalkınamıyor, şahlanamiyor... Dıj güçleri Allah bildigi yapsın, sizlerin yakıt almasina mani oluyor... Tüketimi arttirin biraz, daha yazlığın parkelerimi yaptırmamislar...🤣 2 Yorum bağlantısı
Okan Tavukcu 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Erkut Uysal yazdı: Şimdi sana 2020 Range Rover yada son kasa Bmw almanin formülünü veriyorum Okan... 1- Çay tüketimini arttir, eğer çaya ulaşamıyorsan belirli güzargahları takip et, biri mutlaka kafana isabet eder... 2- Hemen sistemi kur, mavi yumurta diye, ortaliga at kendini... Gezen, dolasan, koşan (artik senin hayal gücüne kalmış) tavukları kakala insanlara... 3- Çalıştıracagin işçileri iyi seç, kuru maaş yeter (birileri demisti kuru ekmek yiyolarsa aç degillerdir diye, olayı boyle dusun ) mesai falan hak edislerini falan verme yani... Bunları bölüm bölüm uygula 1 ay sonra sende al Range Rover... 🤣 Şimdi sana 2020 Range Rover yada son kasa Bmw almanin formülünü veriyorum Okan... 1- Çay tüketimini arttir, eğer çaya ulaşamıyorsan belirli güzargahları takip et, biri mutlaka kafana isabet eder... 2- Hemen sistemi kur, mavi yumurta diye, ortaliga at kendini... Gezen, dolasan, koşan (artik senin hayal gücüne kalmış) tavukları kakala insanlara... 3- Çalıştıracagin işçileri iyi seç, kuru maaş yeter (birileri demisti kuru ekmek yiyolarsa aç degillerdir diye, olayı boyle dusun ) mesai falan hak edislerini falan verme yani... Bunları bölüm bölüm uygula 1 ay sonra sende al Range Rover... 🤣 Bu ülke sizin gibiler yüzünden kalkınamıyor, şahlanamiyor... Dıj güçleri Allah bildigi yapsın, sizlerin yakıt almasina mani oluyor... Tüketimi arttirin biraz, daha yazlığın parkelerimi yaptırmamislar...🤣 formul güzel abi eline sağlık 😁 1 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 17 Aralık 2020 Yazar Paylaş 17 Aralık 2020 konu yine çok başka yerlere gitmiş, hani yokmu twitter fenomeni aramızada bir twite bakıyor valla zam ben söylim, varsa biri sevabına atsında 10 kuruş 10 kuruştur en azından fiyat sabitlenir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: ocak 2018 de benzin 5,57 miş. haziranda 6,24 olmuş. zararı da hesapladım ama yazmayayım. depoda bekletince zarar etmişsin... https://www.opet.com.tr/gecmis-tarihli-akaryakit-fiyatlari#istanbul Abi arşivimden bulayım 4,96 olması lazım. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Biz ölek en iyisi. yaşandığının ispatını gerektiren cümledir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Kışın deprem olurda evde oturamazsak, arabanın içinde bir kaç gün geçirmek zorunda kalırsak " ısınma ve elektrik " kaynağı olarak kullanmayı düşünürüm her zaman. Ne kışın ne de yazın bu şekilde yaşamak mümkün değil. Otel-pansiyon vb, ya da tanıdık akraba evi olmalı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Selçuk Keleş yazdı: Ne kışın ne de yazın bu şekilde yaşamak mümkün değil. Otel-pansiyon vb, ya da tanıdık akraba evi olmalı. Y arkadaşlar, benim arabanın deposunu dolu gezmem neden bu kadar ilginç geldi. Her seferinde depomu fulleyimki ne kadar yaktığımı hesaplıyayım. Zırt pırt benzinciye gidip 50 liralık doldurtmamımı bekliyordunuz. 3 günde bir benzin almakla uğraşayım. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 50 liralık alıyorum ne zaman aldığımı unutuyorum 😁 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Y arkadaşlar, benim arabanın deposunu dolu gezmem neden bu kadar ilginç geldi. Her seferinde depomu fulleyimki ne kadar yaktığımı hesaplıyayım. Zırt pırt benzinciye gidip 50 liralık doldurtmamımı bekliyordunuz. 3 günde bir benzin almakla uğraşayım. Ne kadar fazla ağırlık o kadar fazla tüketim Bir kaç defa da çeyrek depoyla kullan bakalım ne kadar farkedicek ? 1 2 Yorum bağlantısı
Azad Mirzade 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Y arkadaşlar, benim arabanın deposunu dolu gezmem neden bu kadar ilginç geldi. Her seferinde depomu fulleyimki ne kadar yaktığımı hesaplıyayım. Zırt pırt benzinciye gidip 50 liralık doldurtmamımı bekliyordunuz. 3 günde bir benzin almakla uğraşayım. Abi hypermilercı olduğun için depo ne kadar doluysa o kadar çok da yakıt gider, ben bundan dolayı şaşırırım mesela yarım depo ile yola çıkınca daha az yükün olur malum, bagajı bile boş olur hypercıların, gerçi hesabı nasıl yapacağım diyorsun, o da var Yorum bağlantısı
Metin Akbal 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Şunu da düşünelim depo boşaldıkça uçuşma azalır, dolu depoda uçuşma daha az olur. Hangisi daha az tüketim demektir Dolu depodaki az uçuşma mı yoksa boş depo ile daha hafif olma mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Arabada kanister var, Evap sistemi kusursuz çalışıyor. Arabanın benzin buharın söğüçlüyor. Buharlaşmadan dolayı kayıp olmaz deniliyor Yorum bağlantısı
Metin Akbal 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Arabada kanister var, Evap sistemi kusursuz çalışıyor. Arabanın benzin buharın söğüçlüyor. Buharlaşmadan dolayı kayıp olmaz deniliyor Depo kapağını her 50 liralık dolumda ac kapa yapmak ta uçuşma sağlar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Ali Darbaz yazdı: Arabada kanister var, Evap sistemi kusursuz çalışıyor. Arabanın benzin buharın söğüçlüyor. Buharlaşmadan dolayı kayıp olmaz deniliyor Depo kapağını her 50 liralık dolumda ac kapa yapmak ta uçuşma sağlar. Doğrudur. Depo kapağini iyice güzel yapmışlar. Her tarafı plastik conta kaplı. Kendinden torklu, yeterince sıkınca tıklıyor. AMa bazen istasyondaki adam sıkmıyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 evap ın görevi kayıp değilBende o şekilde biliyorum ama tam neydi hatırlayamadım. Motorda yanma esnasında oluşan bir durumla mi alakalı idi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Çağlar Bayur yazdı: evap ın görevi kayıp değil Bende o şekilde biliyorum ama tam neydi hatırlayamadım. Motorda yanma esnasında oluşan bir durumla mi alakalı idi? Buharlaşıcı Emisyon Kontrol Sistemi Açıklaması EVAP Sisteminin Çalışması Kullanılan buharlaşıcı emisyon (EVAP) kontrol sistemi, karbon filtresi depolama yöntemidir. Bu yöntem yakıt deposundan gelen yakıt buharını araç çalışmazken tutmak için etkin bir karbon, kömür depolama aygıtı veya filtresine aktarır. Motor çalışırken yakıt buharı emme havası akışı tarafından karbon elemandan atılır ve normal yanma prosesinde tüketilir. Yakıt deposundan gelen benzin buharları, filtreye akar. Bu buharlar karbona emilir. Motor belirli bir süre çalıştığında filtre, motor kumanda modülü (ECM) tarafından boşaltılır. Hava filtreye çekilir ve buharla karışır. Bu karışım daha sonra emme manifolduna çekilir. ECM, evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi solenoid valfine enerji vermek üzere bir topraklama besler. Bu valf, atım genişliği modülasyonludur (PWM) ve saniyede birkaç kez AÇIK ve KAPALI konuma getirilir. Evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi solenoid valfı PWM iş çevrimi, motor yükü, yakıt ayarı ve emme havası sıcaklığı tarafından belirlenen koşullara göre değişir. Bozuk rölanti, bayılma veya kötü sürüş özellikleri, aşağıdaki durumlardan kaynaklanabilir: • Çalışmayan bir evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi manyetik valfi • Hasarlı bir kap • Ayrık, çatlak veya doğru borulara bağlanmayan hortumlar Buharlaşıcı Emisyon Kabı Buharlaşıcı emisyon (EVAP) kabı, aktif karbon granülleri içeren bir emisyon kontrol aygıtıdır. EVAP emisyon kabı, yakıt deposundan gelen yakıt buharlarını depolamak için kullanılır. Bazı koşullar karşılandığında motor kumanda modülü (ECM), evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi solenoid valfını devreye sokarak yakıt buharının motor silindirlerine çekilmesine ve yanmasına olanak tanır. 1 Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Ben bu ara 125 alıyorum, banka kampanyası oluyor [emoji3]aynen nerdeyse %10 ındirim oluyor SM-G9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Çağlar Bayur yazdı: evap ın görevi kayıp değil Bende o şekilde biliyorum ama tam neydi hatırlayamadım. Motorda yanma esnasında oluşan bir durumla mi alakalı idi? istasyondan yakıtı alırken, pompanın da çevresinde bir kauçuk var, yakıt doldururken, sıvının dışarı attığı buharı vakumlayan, amaç yakıt buharının havaya karışmaması, evap ta, arabadaki depodaki buharın havaya karışmadan anma odasına yollanmasını sağlayan sistem. Bu ikisi kardeşler, bizde istasyonlarda o düzenek yok. 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Buharlaşıcı Emisyon Kontrol Sistemi Açıklaması EVAP Sisteminin Çalışması Kullanılan buharlaşıcı emisyon (EVAP) kontrol sistemi, karbon filtresi depolama yöntemidir. Bu yöntem yakıt deposundan gelen yakıt buharını araç çalışmazken tutmak için etkin bir karbon, kömür depolama aygıtı veya filtresine aktarır. Motor çalışırken yakıt buharı emme havası akışı tarafından karbon elemandan atılır ve normal yanma prosesinde tüketilir. Yakıt deposundan gelen benzin buharları, filtreye akar. Bu buharlar karbona emilir. Motor belirli bir süre çalıştığında filtre, motor kumanda modülü (ECM) tarafından boşaltılır. Hava filtreye çekilir ve buharla karışır. Bu karışım daha sonra emme manifolduna çekilir. ECM, evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi solenoid valfine enerji vermek üzere bir topraklama besler. Bu valf, atım genişliği modülasyonludur (PWM) ve saniyede birkaç kez AÇIK ve KAPALI konuma getirilir. Evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi solenoid valfı PWM iş çevrimi, motor yükü, yakıt ayarı ve emme havası sıcaklığı tarafından belirlenen koşullara göre değişir. Bozuk rölanti, bayılma veya kötü sürüş özellikleri, aşağıdaki durumlardan kaynaklanabilir: • Çalışmayan bir evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi manyetik valfi • Hasarlı bir kap • Ayrık, çatlak veya doğru borulara bağlanmayan hortumlar Buharlaşıcı Emisyon Kabı Buharlaşıcı emisyon (EVAP) kabı, aktif karbon granülleri içeren bir emisyon kontrol aygıtıdır. EVAP emisyon kabı, yakıt deposundan gelen yakıt buharlarını depolamak için kullanılır. Bazı koşullar karşılandığında motor kumanda modülü (ECM), evaporatif emisyon (EVAP) kabı tahliyesi solenoid valfını devreye sokarak yakıt buharının motor silindirlerine çekilmesine ve yanmasına olanak tanır. epey gereksiz ve masraflı birşey yani! 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: epey gereksiz ve masraflı birşey yani! dpf ten daha luzümsüz bir masraf kapısı 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: epey gereksiz ve masraflı birşey yani! VAlla yol boyunca defalarca açılıp kapanıyor. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Herşeye zam geliyor çiğ süte gelen zam süt ürünlerine fiyatları %20-25 yukarı çekti,nescafe,çikolata gibi ürünlerede kur zammı,yakında kuru bakliyatada gelir malesef,ekmeğin fiyatı değişecek simit,pohaca,açma zamlandı,mutfak tüpüne özet olarak aaaaaaa^dan zeeeeeeye fiyatlara GÜNCELLEME gelecegh.... Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Mehmet Yeter yazdı: 50 liralık alıyorum ne zaman aldığımı unutuyorum 😁 2. ve 3. elli liralıkları aldığın için, bir önceki veya daha önceki 50 liralıkları unutmuş oluyorsun zaten 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: 2. ve 3. elli liralıkları aldığın için, bir önceki veya daha önceki 50 liralıkları unutmuş oluyorsun zaten Bu açıdan bakmamıştım en ne zaman 100 lük aldım iki ay önceydi sanırım. Aslında işin esprisi şu araba şu anda evinde bekliyor. Ben evden devam ediyorum dışarı çıkmak için tek bahanem eşimi iş yerine getir götür yapıyorum. Sırf bu yüzden araba ısınsın diye Tuzla turu attığım oluyor. Böyle olunca 50 lira ortalama 1 hafta gidiyor. Yoksa meşhur 50 liracı kafalarında değilim. Bir de aslında arabayı sürmeyi sevdiğimden depoda fazla mazot olursa gezdiğimde doğrudur. Bu yüzden ec (ekonomi kontrol) yapıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts