İçeriğe Yönlendir

2004 Fiesta / Araçtaki Uğultu

Mert Emre ŞAMCI

Recommended Posts

Mert Emre ŞAMCI

Merhabalar,

2004 1.4i fiestam var. 173.500 de aldım. Şuan 180.500 de. Aldığımdan beri debriyaj ile alakalı bir sorun sıkıntı yaşamadım ancak aklıma takılan bir durum var. Motorum çok sağlıklı ve düzgün çalışıyor. Ancak ne yazık ki rölantide falan ''sadece'' motor sesini dinleyemiyorum. Sebebi ise uğultu. Debriyaja sonuna kadar bastığımda uğultu gidiyor ve motorun çalışma sesini tatlı tatlı duyuyorum.  Ancak debriyajdan ayağımı çektiğimde uğultu ile motor sesi birbirine karışıyor o çalışma tıkırtısını duyamıyorum. 

Bu uğultu normal bir şey mi? Basınca sesin kesilip bırakınca gelmesi falan neye delalet eder?

Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Eski focus dizel aracımda aldıktan bir süre sonra rolantide farklı bir ses gelmeye başladı.debriyaja basınca kesiliyordu.sorun baskı balata dan kaynakliymiş.balata bittiği için baski ayakları ses yapmaya başlamış.değişince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Zafer Oflu
Mert Emre ŞAMCI yazdı:

Merhabalar,

2004 1.4i fiestam var. 173.500 de aldım. Şuan 180.500 de. Aldığımdan beri debriyaj ile alakalı bir sorun sıkıntı yaşamadım ancak aklıma takılan bir durum var. Motorum çok sağlıklı ve düzgün çalışıyor. Ancak ne yazık ki rölantide falan ''sadece'' motor sesini dinleyemiyorum. Sebebi ise uğultu. Debriyaja sonuna kadar bastığımda uğultu gidiyor ve motorun çalışma sesini tatlı tatlı duyuyorum.  Ancak debriyajdan ayağımı çektiğimde uğultu ile motor sesi birbirine karışıyor o çalışma tıkırtısını duyamıyorum. 

Bu uğultu normal bir şey mi? Basınca sesin kesilip bırakınca gelmesi falan neye delalet eder?

Eger sadece uğultu sesi var ise muhtemelen debriyaj bilyası bozulmuştur. Sadece onun için şanzımanı indirtmek masraflı olabilir.

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI

Sanırsam baskı balata bitene kadar değiştirmeyip dokundurmamak en mantıklısı olacaktır. Bu arada uğultu sesi bir tık fazla hafif bir ses değil.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

baskı balata gibi görünüyor. baskı balata bitme sebeplerindeki belirtiler var mı? 

çekiş düşüklüğü, hızlanmama, yakıt artışı debriyaj sertliği vs. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...