İçeriğe Yönlendir

Audi A3 Başına Gelenler.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Uğur Kamil

Arkadaşta fb7 kasa civic var, eğer akü dolu ve far, klima vs gibi şeyler açık değilse 12.5v cıvarı sabit voltaj var araçda akü tam dolu değil yada fazladan akım çeken açık şeyler varsa 14v cıvarı oluyor. Aracı ilk aldığımızda bozukmu dedik elektirikciye sorduk :)

Eski aracım Connect ve şuankı aracım Jetta'da sürekli 13.5-14.5v arası değişiyor araç çalışırken. Uzun süreli kullanım sonucu aklıma gelip dikkat etmedim hiç.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Frankfurk rakım 112m. Gidilen yer deniz kenarı ve dönüş. Gidiş dönüş rampaları olmayan bir yol. 

ben ankaraya giderken hem 1000m rakım tırmanıyorum hem sürekli rampa yukarı aşağı yollarda yakıt harcıyorum. 

5 kişi, sürekli yağmur, 110 seyir hızı, klima hep açık 4,8 yaktım. Benimki de bp benzin :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi uzun yolda akü biter mi? C5 ile uzun yola gittinmi?

Bitmez, neden bitsin.
Kendi hesaplıyor sürekli.
Ancak benim sürüşümle bitmez zaten.
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

Üstün dünya da eşi benzeri olmayan teknoloji harikası GM üretimi Astra aracım bir gün tık dedi çalışmadı. Günlük kullanılıyordu üstelik. Hiçbir arıza kodu vs de yoktu, tam öncesinde sinyaller sapıttı kadran sapıttı falan başka belirti vermedi. Belki Ruselheim Almanya üretimi olduğundan olabilir.

Wolfsburg da aynı. tık dedi gitti😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alpay Sumer yazdı:

Wolfsburg da aynı. tık dedi gitti😂

Allah Allah, sensörler dolu okadar. İ10 Akü sensörüne 1250 tl isteniyordu. Vw kimbilir kaç para. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

Allah Allah, sensörler dolu okadar. İ10 Akü sensörüne 1250 tl isteniyordu. Vw kimbilir kaç para. 

Akü alıyosun takıyosun. 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Kim bilir kaç tane daha sensöre entegredir o. üstün alman teknolojisi işte. Beynin beyni karışmıştır :) 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:
Alpay Sumer yazdı:
Wolfsburg da aynı. tık dedi gittiemoji23.png

O üstün degil onu geç.

Biz üstünmü dedik, bi anlattırmıyosun yaa 😂

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alpay Sumer yazdı:

Biz üstünmü dedik, bi anlattırmıyosun yaa 😂

Naziler volkswageni savaş tazminatı olarak İngiltereye verince çok değiştiler.  Ama mercedes ve Bmw öyle değil. Yırttı kurtardı. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

Naziler volkswageni savaş tazminatı olarak İngiltereye verince çok değiştiler.  Ama mercedes ve Bmw öyle değil. Yırttı kurtardı. 

Yok bendeki 7 kasa 😉

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Biz üstünmü dedik, bi anlattırmıyosun yaa [emoji23]
Takaslık Astra J akü dahil.
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:
Alpay Sumer yazdı:
Biz üstünmü dedik, bi anlattırmıyosun yaa emoji23.png

Takaslık Astra J akü dahil.

Gec kaldın aldık aküyü, cok oldu 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bitane caminin paratonerinden kablo çek bağla arabanın aküsüne  kış mevsimi illaki bir gün denk gelir güzel bir yıldırım  şarj eder arabayı 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Biz üstünmü dedik, bi anlattırmıyosun yaa [emoji23]

E anlat hadi milyonlar senin açıklamanı bekliyor [emoji16]
Gec kaldın aldık aküyü, cok oldu [emoji1]
Aracı çalıştır aküyü sök ben stop etmeden o benzini yetiririm (nasıl bir kelime koyacağımı bulamadım)
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

E anlat hadi milyonlar senin açıklamanı bekliyor emoji16.png
Aracı çalıştır aküyü sök ben stop etmeden o benzini yetiririm (nasıl bir kelime koyacağımı bulamadım)

bana ne oynamıyorum😂 

Hakkını yiyemem. Aküde cok yardımın oldu. ugrasma baska seylerle Kesin bitti demiştin 😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Zafer Oflu yazdı:

Normalde şarj dinamosu arızlı olduğunda akü lambası yanar göstergede, ancak bir aracımda yeterli akımı göndermediği halde (akü lambası yanmıyordu) aküyü bitirmişti. Sonrasında konjektörü değişince sorun çözüldü.

Aynen o ışık alternatör hiç şarj etmiyorsa yanıyor muhtemelen. Benim de diyot tablasından bir diyot yandı. Işık falan yanmadı ama marş basarken voltaj düşüklüğü hissettim, bide inilti sesi gelince elektrikciye gittim, araç çalışırken 14.2 olan gerilim 12 seviyelerinde geziyordu ve alternatör ısınıyordu. 3 sargı yerine 2 sargı elektrik üretiyormuş anladığım kadarıyla. Işık yanamdan şarj düşebilir yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arkadaşın 2016 Ibiza Ecotsi DSG şarj dinamosunun kablosu sıyrıldı diye basbas bağırmış yol bilgisayarı elektrik sorunu var diye. Akü bozuldu diye bas bas bağıran teknoloji var mı bilmiyorum.

2004 Bora aracımda şarj dinamosu ile bir sorun olunca Alternator Workshop diye hata verirdi yol bilgisayarı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Ayni sorunu bende yaşadım aku nun içindeki materyaller zamanla bozuluyor bu da tam şarj gösterse de araba aku şarj tutmuyor sorun bundan kaynaklı geçen korona dan 10 gün evde kaldım aku bitmişti yeni aku aldim bir seferinde arabalı vapurda kaldım [emoji16] aku beş dakika da bitmişti [emoji16]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...