İçeriğe Yönlendir

Yeni 2008 1.2 Active Dynamic

Mahmut Yurt

Recommended Posts

Mahmut Yurt

Gençlik hayalim BMW X5 bakarken baktığım bütün araçların haşat çıkmasından dolayı, hiç aklımda yokken  Peugeot’nun mayıs ayında güzel bir kampanyasına denk gelerek 2008 ile yollarımız keşişti Size yeni 2008 ( P24 kasa olarak geçiyor) ile yaptığımız 8.500 KM ve 7 aylık tecrübemi aktarmak isterim.

Araç Peugeot 2008 1.2 Puretech Active Dynamıc 100 BG Manuel 

Motor : 100 BG, 205 NM tork ve 6 ileri (BVM6) şanzımana sahip olan aracın motoru beklenmedik şekilde canlı ve atik. 1.2 Litre  3 silindir ve 100 BG bir araçtan beklenen performansın bir tık hatta birkaç tık ötesinde performans veriyor. Aracın kasasını gayet güzel taşıyor ve insana keşke biraz daha hacimli bir motor olsaydı lafını söyletmiyor. Ayrıca 3 silindir motor biraz sesli ancak  arada sıra V6 gibi ses vermesi insanın hoşuna gidiyor, zaten araç devrini bulduktan sonra motor sesini gazlamadığınız sürece duymuyorsunuz. Aynı hacimdeki motorun 100 -110 -130 ve 155 BG gücünde versiyonlarıda mevcut. Forumlarda çok tartışma konusu olsada 100 ile 130 bg arasındaki fark bence yazılımsal motorları açıp baktığımızda turbo boyutu manifol vs performansı etkileyecek donanımlar birebir aynı . PSA grubu ülkelerin vergi uygulamalarına göre aracın beygir gücünü ile yazılımsal olarak değiştiriyor. Yakıt tüketimine gelecek olursak 8.500 KM ortalamam 6.2 LT / 100 KM şehir içi iş ile ev mesafesi çok kısa olmasından kaynaklı (3 km) motor ısınmadan istediğimiz noktaya geliyoruz ve ortalama şehir için 6.7-7.4 LT /100 Km arası tüketimi var mesafe biraz uzak olsa tüketim daha da düşecektir. Uzun yolda ise sakin kullanımda 4.5 – 5.0 LT / 100 KM ortalamaları hatta daha alt tüketimleri yakalamak mümkün. Aracın 0-100 KM hızlanma verisi 10.2 SN. Son hız olarak en fazla 190 KM hıza çıktım yol müsait olsaydı daha da yüksek limitlere ulaşmak mümkün. 1.2 Puretech motorlar ile ilgili geçmişte buji ve yağlama kaynaklı sorun olmuş ancak bunlar buji değişimleri sonucunda son bulmuş, Şu ana kadar motor ile ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşmadım gayet stabil olarak çalışıyor.  

Sürüş ve Süspansiyon, Konforu : Koltuğa oturduğunuzda küçük bir direksiyon ile karşı karşıya kalıyorsunuz, ilk başta garip gelse de, direksiyona hemen adapte olup keyif almaya başlıyorsunuz. Gerçi aynı direksiyonu 308’den alışığım. Direksiyon tepkimeleri iyi, ancak hisli bir direksiyon değil, benim gibi yumuşak sürüşü sevenler içinse biçilmiş kaftan fevkaladenin fevkinde. Aracın yol tutuşu ise oldukça iyi virajlara girerken size güven veriyor, elektronik güvenlik ekipmanlarına ihtiyaç duymadan yoluna devam ediyor. SUV bir araç olmasına rağmen virajlarda sizi tedirgin etmiyor. Süspansiyonlar orta sertlikte, esnemesi güzel, kesinlikle rahatsız etmiyor ve konforlu bir yolculuk sağlıyor. Fren dozlaması harika, frene bastığınızda aracı ne zaman durduracağınızı biliyorsunuz ve başarılı bir frenlemesi var. Bozuk yollarda, süspansiyondan, şasiden veya trim aksamlarından anlamsız sesler gelmiyor, gayet tok bir araç. Yalıtımı başarılı yol ve rüzgar sesini nerdeyse almıyor. Yani uzun yoldayken araçla mola verdiğinizde ohhh bee demiyorsunuz.

İç Mekan : Aracın içine ilk oturduğunuzda karşınıza teknolojik ve güncel bir kokpit geliyor. Mevcut donanımım da 3D sürücü ekranı yok ancak onun yerine göstergeleri bildiğimiz araçlardan farklı olarak ters çalışan analog hız ve devir göstergesi ile 3,5”lik renkli bilgilendirme ekranı geliyor. Benzin ve sıcaklık göstergeleri ise dijital. 3,5” bilgilendirme ekranında dijital hız, şerit takip, trafik levha okuma, otomatik güvenlik freni, araçla ilgili uyarılar vs… birçok özelliği kontrol edebiliyor ve görebiliyorsunuz. Aracın multimedya ekranı 7” ( üst modellerde 10”) ve bana göre oldukça kullanışlı birçok özelliği bu ekrandan kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda apple carplay ve android auto özelliği var. Ekranın hemen aşağısında kontrol paneli var ve bu paneldeki butonlar oldukça şık, piyano tuşları gibi dizayn edilmiş, buradan havalandırma, merkezi kilit, koltuk ısıtma vs işlemleri yapabiliyorsunuz. Tuşların altında ise kocaman bir boşluk var, üst donanımlarda bu boşluğun bir gözü kapaklı alt tarafı ise kablosuz şarj özellikli ama benim donanımımda bunlar yok. İlk başlarda bana çok garip ve itici gelmişti ancak bu boşluklara her türlü ıvır zıvırınızı koyunca

acayip kullanışlı oluyor. Koltukları rahat ve ergonomik, koltuklardaki turuncu dikişler ve kapılardaki  küçük turuncu detaylar birbirini tamamlayarak spor bir görüntü veriyor ve oldukça hoş duruyor. Araç göğsünde kullanılan malzeme yumuşak ve kaliteli, aşağılara indikçe sert plastiğe geçiş yapılıyor ancak onlarda belirli bir kalitede insanı rahatsız etmiyor. Ayrıca göğüste ve kapılarda bulunan carbon desenli kaplama araca farklı bir hava katıyor. İç donanımda sevmediğim şeyler ise; el freni yerine haydar koymuşlar bu kadar uzun ve kaba bir el freni aracın bütünlüğünü bozuyor, en alt donanım paketinde orta kol dayama yok. Üst paketlerde ise kol dayama ile birlikte konsol yükseliyor ve otomatik el freni geliyor.

Donanımlar :  Mevcut active donanıma ek olarak perde hava yastıkları, aktif şerit takip sistemi, güvenli takip mesafe uyarısı, aktif tam durdurma freni, trafik levhası okuma sistemi, yorgunluk tespit, koltuk ısıtma, elektronom kararan iç dikiz aynası, otomatik katlanır aydınlatmalı yan aynalar, geri görüş kamerası ve 360 derece park yardımı. Bu donanımların bazıları mevcut Türkiye active donanımında hatta Türkiye Allure donanımlarında bile yok.

Dış Görünüm: Dış görünüm göreceli bir kavram olduğundan, yapacağım tek yorum bana göre yakışıklı güncel çizgilere sahip orantılı bir kasası var ben çok beğeniyorum.

Aklıma gelenleri dilim döndüğünce kelimelere aktarmaya çalıştım. Yazamadığım bir çok şey vardır mutlaka sorularınız olur ise cevaplamaktan mutluluk duyarım.

977a93100c489db38f0d8c2f34e914cc.jpgc066abec51666643d04fe381adba0a5c.jpgd8ea3ea7feddaa60ae1bab5de24b8ecb.jpge4588ccd9d3cb756f5b227235679b66c.jpge709a62d4729f062b347b9aaebb61a48.jpg3b41b95fd2d4434bc2c608e55a7fc9de.jpg5853396b77e86435787da17a72de58cd.jpgbcf4fb537f63d94f40c139361ad758aa.jpg251503f99680dd8e2c99ae4f2121c8a1.jpgf52f09d6ac95b81536be52b2be97c877.jpg0f5b7558f953cc28b2512f75d3e13668.jpga1ece74821bba7d2b0169fc639cf5454.jpg63657679c0fdf21b50b985a8818172bb.jpgef1f4f336284938a002a025aad4e45f3.jpgd799c38792ce6f5c67f3447910220b6f.jpg9957b169397f64b41467c30f86f95beb.jpg770c337f392a94e7feb8805852067c5b.jpg26aa2940fcd89598c9938f54188b8bfa.jpg08df454bdc50ea32b060b2d2c584d432.jpg4c524925f9bcfa21c87df2d493057cec.jpgb93350484ba74f2a91dca43294ef25b6.jpgd38bd0f11137e18b695aefd89b062f32.jpg9427d3cd94a6d7c06ebf6c8158634936.jpg784a3019f5488a5692efc05e17ed1d04.jpg

• Beğen 22
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız kullanın. Araç çok güzel maşallah ama o el freni nedir öyle kuş serisinden aktarma gibi. Tek rahatsız eden ve dikkatimi çeken o oldu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Hayırlı olsun son zamanlarda gerçekten beğendiğim bir araç pejo güzel işler yapıyor,ayrıntılı açıklamanız çok güzel,güle güle kullanın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Maşallah. Allah kaza bela göstermesin.

Dış tasarımı çok şık.

Özellikle kaplan dişleri gündüz farları mükemmel duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

Kazasız belasız güzel gunlerde kullanın. Vites ve el freni kısmı bu araca yakışmamış... Eş dost arkadaşa tatlısını almayı unutmayın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

:nazar: tam kapı detayına bakarken ardından o el freni bayağı tezat gerçekten. güzel seçim yapmışsınız

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt
(düzenlendi)
  Tahir İlter yazdı:

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız kullanın. Araç çok güzel maşallah ama o el freni nedir öyle kuş serisinden aktarma gibi. Tek rahatsız eden ve dikkatimi çeken o oldu. 

Genişlet  

Teşekkür ederim, moralim bozulmasın diye  bakmadan çekiyorum el frenini.

Erdem Bozkurt yazdı:

Hayırlı olsun son zamanlarda gerçekten beğendiğim bir araç pejo güzel işler yapıyor,ayrıntılı açıklamanız çok güzel,güle güle kullanın..

Genişlet  

Teşekkür ederim

Furkan Sumer yazdı:

Offf 🔥 

Hayırlı uğurlu olsun 🧿 

Genişlet  

Teşekkür ederim

Aydın Sert yazdı:

Maşallah. Allah kaza bela göstermesin.

Dış tasarımı çok şık.

Özellikle kaplan dişleri gündüz farları mükemmel duruyor.

Genişlet  

Teşekkür ederim, en güzel dişi buna yapmışlar. 

Mert Gulkokan yazdı:

Güzel araç şu an 222 bin tl etiket fiyatı ile kampanyalı diye satılıyor
Orta konsola uygun bir kolçak bulursanız taktırın manuel arabalarda şart
Birde motor konusunda triger motor içinde yani yağı ile temas ediyor bu nedenle zamanı geçirmeden değişmesi lazım dediler
4 yıl ya da 60 bn km de bir diye bir periyotu vsrmış

Genişlet  

Bu sorunun özellikle 1.2 VTİ motorlarda olduğunu biliyorum, önceki seri 1.2'lerde ise yağlama ve buji kaynaklı sorunlar olmuş. forumlarda baktım güncel 1.2 motorlarda sorunlar düzeltilmiş bir sorun yok gibi görünüyor, inşallah ilerleyen zamanlarda bir şey çıkmaz. Kolçak sadece orjinal var 1.100 TL işçilik hariç, 630 TL'ye satılırken öff çok pahalı nasıl olsa düşer diye bekleyip taktırmamıştım, halen beklemedeyim belki birebir uyumlu güzel bir OEM kolçak çıkar taktırırım diye. :)

Gencay Bengli yazdı:

Kazasız belasız güzel gunlerde kullanın. Vites ve el freni kısmı bu araca yakışmamış... Eş dost arkadaşa tatlısını almayı unutmayın...

Genişlet  

Teşekkür ederim, acı ve tatlısını yediler sağolsunlar :) 

İsa Erdoğan yazdı:

Hayırlı olsun.kazasız belasız kullanın inşallah

Genişlet  

Teşekkür ederim. 

Çağlar Bayur yazdı:

:nazar: tam kapı detayına bakarken ardından o el freni bayağı tezat gerçekten. güzel seçim yapmışsınız

Genişlet  

Teşekkür ederim. El frenine gelecek olursak, 1992 -2001 Ford Transit'e bir gönderme yapmak istemiş tasarımcı, en azından ben öyle umuyorum. 

tarihinde Mahmut Yurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hem dışı hem içi çok güzel. Tabii ki bazı eksikler var. Alışık olmadığımız devir saatinin saat yönünün tersine olması, el freninin böyle olması ve direksiyon küçük olması biraz farklı. Onun haricinde maşallah :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çok güzel araba, kırmızı gibi canlı renklerle daha da güzel durur bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Hayırlı olsun şık araç.

Herkes el frenine dikkat etmiş ancak arkadaki emniyet kemeri karşılıklarının koltukta yuvasının olmaması oyle açıkta durmaları da pejo ya yakışmamış

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hayırlı olsun. İç hacim nasıl? Yani b-c segment bir araba ile kıyaslayınca ön arka ve bagaj hacmi nasıl

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt
  Mert Gulkokan yazdı:

Baz paket olunca vites topuzunu ve el freninden çalınmış
Uygun vites topuzu alınır sorun değil
İyi bir yerde de el frenine deri kaplama ve uç kısmındaki tuşa krom kaplama yapılabilir

Genişlet  

Vites topuzu ZAMAK olarak dökülmüş var çok kaliteli ve kullanışlı ama biraz pahalı 400 TL sadece topuz. El freninin körüğü olmadığı için deri kaplamak görüntüyü daha da çirkinleştirecektir. 🦋

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt
  Tolgahan Doğru yazdı:

Hayırlı olsun şık araç.

Herkes el frenine dikkat etmiş ancak arkadaki emniyet kemeri karşılıklarının koltukta yuvasının olmaması oyle açıkta durmaları da pejo ya yakışmamış

Genişlet  

Siz söyleyene kadar hiç gözüme batmamıştı. Özellikle gömülü yapılmamış olabilir, gören kemerini hemen taksın diye😀

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayırlı olsun. İç hacim nasıl? Yani b-c segment bir araba ile kıyaslayınca ön arka ve bagaj hacmi nasıl

Genişlet  

İç hacim olarak gayet geniş 3008' ile karşılaştıracak olursak, 14,7 cm kısa - 2,6 cm dar, 9 cm alçak bagaj hacmi ise 434 LT. Çoğu B SUV araçlardan daha geniş hacme sahip çekirdek ailelere gayet yeterli yaşam alanı sunuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
  Mahmut Yurt yazdı:

Siz söyleyene kadar hiç gözüme batmamıştı. Özellikle gömülü yapılmamış olabilir, gören kemerini hemen taksın diye😀

İç hacim olarak gayet geniş 3008' ile karşılaştıracak olursak, 14,7 cm kısa - 2,6 cm dar, 9 cm alçak bagaj hacmi ise 434 LT. Çoğu B SUV araçlardan daha geniş hacme sahip çekirdek ailelere gayet yeterli yaşam alanı sunuyor. 

Genişlet  

Güzel yaklaşım😀😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Hayırlı olsun. Önümüzdeki sene şirkette kiralık seçeneklerinden biri de bu. Octaviadan sonra bagaj ciddi düşündürüyor ama donanım ve görünüş gerçekten güzel. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Güzel günlerde kullanın, çok beğendiğim bir model, köyü renklerde araç kendini daha güzel gösteriyor. Beyazın en güzel yanı yıkama istemiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Hayırlı uğurlu olsun. aynı donanım füme rengi haziranda baldıza aldık. 500 km kadar kullandım, Motor olarak çok şaşırttı beni de, ataklığı ve motor sesi çok iyi. donanım olarak da çoğu aracın üst paketinde olmayan donanımlar var gayet yeterli. kasa zaten çok hoş, Ön led far bile var. Kolçak olayı gerçekten olsa cillop olurmuş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

hayırlı olsun.pöjo güzel işler çıkarmaya başladı son 5 yılda.4 çeker dizel c suvu gelse de hayallerimizi süslese be.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...