Harun Kocaçalışkan 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Vale hizmetlerine artık düzenleme gelmiş. 1 temmuz 2021 den itibaren yürürlüğe giriyor. Eğer uygulamada sorun olmazsa güzel bir yasa olmuş. Şu maddeyi beğendim "Ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda vale hizmeti için özel alan ayrılamayacak" Adam yol kenarını ayırıyor vale diyor. Oldu paşam. (1) Sıhhi işyerleri ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kendileri veya hizmet satın alarak sözleşme imzaladıkları vale işletmeleri eliyle verecekleri vale hizmeti ana faaliyet konusuna tali faaliyet olarak işlenir. Ruhsatına vale hizmetini işletmeyen işyerleri bu hizmeti veremez. (2) Vale hizmeti en fazla 3 (üç) kilometre yarıçap içerisinde karşılanır. (3) Sürücü, vale hizmeti almaya zorlanamaz. (4) Vale görevlisi, işvereni tarafından kendisine verilen vale hizmetine ilişkin görevleri yerine getirir. Kendisi ya da işvereni dışında başka kişiler hesabına vale hizmeti yapamaz. (5) Vale hizmet bedeli, esnaf işletmeleri için Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesine ve tacirler için Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesine göre belirlenen fiyat tarifesini geçemez. (6) Vale hizmeti alan işyerleri, vale hizmeti veren işletmeye kendi mülkiyeti içinde veya kiralayacağı otopark alanında yer göstermek zorundadır. Bu alanda; vale görevlisinin bekleyebileceği hizmete özel kapalı bir mekân oluşturulur. (7) Otopark alanını kayıt altına alacak güvenlik kamerası bulundurulur. (8) Ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda vale hizmeti için özel alan ayrılamaz. (9) Vale hizmeti verilirken trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uyulmak zorundadır. (10) Vale hizmetlerine ilişkin olarak vale işletmesi ile işyeri arasında sözleşme düzenlenir. Bu sözleşmede hizmeti alacak kişi veya kuruluşun adı, adresi, hizmetin kapsamı, personel sayısı, hizmetin süresi ve diğer hususlar belirtilir. Hizmet sözleşmesinin bir sureti vale hizmetinin başladığı gün mesai saati bitimine kadar ilgili vale işletmesi tarafından yetkili idareye verilir. Bildirimin yapılacağı günün tatil gününe rastlaması halinde bildirim, takip eden ilk mesai gününün mesai saati bitimine kadar yapılır. Ayrıca, istihdam edilen vale görevlilerinin listesinin birer sureti, vale görevlilerinin göreve başladığı tarihten itibaren on beş gün içinde ilgili vale işletmesi tarafından yetkili idareye ve kolluk birimlerine verilir. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201225-10.htm 6 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Asıl olması gereken maddeyi eklemişler sağolsunlar. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Harun bey paylaşım için teşekkürler. Ama alıntı yaptığınızda biçimlendirmeyi temizlemeyince karanlık modda yazınız böyle görünüyor. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Vale hizmetlerine artık düzenleme gelmiş. 1 temmuz 2021 den itibaren yürürlüğe giriyor. Eğer uygulamada sorun olmazsa güzel bir yasa olmuş. Şu maddeyi beğendim "Ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda vale hizmeti için özel alan ayrılamayacak" Adam yol kenarını ayırıyor vale diyor. Oldu paşam. (1) Sıhhi işyerleri ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kendileri veya hizmet satın alarak sözleşme imzaladıkları vale işletmeleri eliyle verecekleri vale hizmeti ana faaliyet konusuna tali faaliyet olarak işlenir. Ruhsatına vale hizmetini işletmeyen işyerleri bu hizmeti veremez. (2) Vale hizmeti en fazla 3 (üç) kilometre yarıçap içerisinde karşılanır. (3) Sürücü, vale hizmeti almaya zorlanamaz. (4) Vale görevlisi, işvereni tarafından kendisine verilen vale hizmetine ilişkin görevleri yerine getirir. Kendisi ya da işvereni dışında başka kişiler hesabına vale hizmeti yapamaz. (5) Vale hizmet bedeli, esnaf işletmeleri için Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesine ve tacirler için Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesine göre belirlenen fiyat tarifesini geçemez. (6) Vale hizmeti alan işyerleri, vale hizmeti veren işletmeye kendi mülkiyeti içinde veya kiralayacağı otopark alanında yer göstermek zorundadır. Bu alanda; vale görevlisinin bekleyebileceği hizmete özel kapalı bir mekân oluşturulur. (7) Otopark alanını kayıt altına alacak güvenlik kamerası bulundurulur. (8) Ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda vale hizmeti için özel alan ayrılamaz. (9) Vale hizmeti verilirken trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uyulmak zorundadır. (10) Vale hizmetlerine ilişkin olarak vale işletmesi ile işyeri arasında sözleşme düzenlenir. Bu sözleşmede hizmeti alacak kişi veya kuruluşun adı, adresi, hizmetin kapsamı, personel sayısı, hizmetin süresi ve diğer hususlar belirtilir. Hizmet sözleşmesinin bir sureti vale hizmetinin başladığı gün mesai saati bitimine kadar ilgili vale işletmesi tarafından yetkili idareye verilir. Bildirimin yapılacağı günün tatil gününe rastlaması halinde bildirim, takip eden ilk mesai gününün mesai saati bitimine kadar yapılır. Ayrıca, istihdam edilen vale görevlilerinin listesinin birer sureti, vale görevlilerinin göreve başladığı tarihten itibaren on beş gün içinde ilgili vale işletmesi tarafından yetkili idareye ve kolluk birimlerine verilir. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201225-10.htm hangi vale takar bu yasayı Allah aşkına. Adamlar resmen terör estiriyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: hangi vale takar bu yasayı Allah aşkına. Adamlar resmen terör estiriyor. Bizim burada bir caddede lokantalar cafeler var. 3 şeritli yol tek şeride düşüyor valelerin araçları park etmesinden dolayı. Defalarca şikayet edildi ama kimse oralı olmuyor abi dediğin gibi. Bu tarihten sonra göreceğiz nasıl olacak.. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: Bizim burada bir caddede lokantalar cafeler var. 3 şeritli yol tek şeride düşüyor valelerin araçları park etmesinden dolayı. Defalarca şikayet edildi ama kimse oralı olmuyor abi dediğin gibi. Bu tarihten sonra göreceğiz nasıl olacak.. Vale diye bir hizmet olmaması lazım. Ekmekde yemesinler. İşlerini düzgün yapmıyorlar çünkü. Bahşiş vermezsen senden kötüsü yok onlar için. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Vale olayı komple yasaklanmalı. Arabasını parkedemeyen elli metre yürüyemeyen araba kullanmasın. Ayrıca hastalıklı olup olmadığı ter kokup kokmadığı belli olmayan bir kişinin arabama oturmasına izin vermem. Araba benim için şahsi alandır. Arabayı teknik olarak üzecekler vs olayı değil. 17 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 (düzenlendi) Mekana ait kaldırıma aracı çektim.İşimi hallettim. Araca binerken yine de bahşiş verdim. Abi dedi araca oturur oturmaz kemeri tak. Kaldırımdan indiğin anda kavşaktaki mobesadan kemer yok diye ceza yazıyorlar!! Kemeri taktım hususi hareketli kamerayı takip ettim. Adamlar nokta atışı ile beni takip ediyorlar. İşime yaramıştı 25 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Yıldız 1 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 imkansız, mümkünsüz, ertelenir o iş... falan filan Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 ben mümkünse arabamı valeye vermem, otoparkta da vermem. mekana girmediğim bile olmuştur o derece!? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Rahmi Koç da bir videoda "arabamı valeye vermem kendim parkederim yerini göstertirim" demişti. Gerçi o nereye bıraksa arabaya dokunmazlar tabi de. Öyle demişti. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 İstanbul’da bazı mekanlarda bırakmama şansı yok. İşin kötü yanı bir çok alanda olduğu gibi bu işi yapanlar da hep bıçkın arkadaşlar. Biri bişey dese de kavga çıkarsak diye bekliyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Selim Bilgin yazdı: İstanbul’da bazı mekanlarda bırakmama şansı yok. İşin kötü yanı bir çok alanda olduğu gibi bu işi yapanlar da hep bıçkın arkadaşlar. Biri bişey dese de kavga çıkarsak diye bekliyorlar. Öyle yerlerle işim olmuyor zaten Kırk yılın başı bi davete icabet gerekirse de artık uzaklara buluyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Öyle yerlerle işim olmuyor zaten Kırk yılın başı bi davete icabet gerekirse de artık uzaklara buluyoruz. series ile gidilirse vale de sarkmaz. çözüm olur 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: series ile gidilirse vale de sarkmaz. çözüm olur mantıklı. Bilgi üniversitesi kuştepedeyken üniversitenin bozuk yarım kalmış apartman inşaatı olduğunu tahmin ettiğim iki katlı ve girmesi çıkması çok çok zor rampa olan otoparkı vardı az bi araçlık. Arabayı parkedip anahtarı bi amcaya verirdik. Bi sene sonra felan amca bana gittiğimde bi anahtar uzattı hocam şu aracı çeker misiniz benim ehliyetim yok da... 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Öyle yerlerle işim olmuyor zaten Kırk yılın başı bi davete icabet gerekirse de artık uzaklara buluyoruz. Mevcut durumda bizim de olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Evin 100 m ilerisindeki bir valeden kıl oluyorum. Koca göbeğini öne atarak elleri arkasında yolun ortasında bekliyor. Herkes selam vererek geçiyor. Defalarca şikayet etmek istedim, vazgeçtim. Bu yolda haraketli bir yol. Eninde sonunda biri çarpacak eminim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Vale konusu açılınca amerikada bursu Türkiyedeki üniversitesinde bürokrasi nedeniyle zamanında gelmeyen yakın bir arkadaşım hafta sonları valelik yapar yahut gazete dağıtırdı. Bunlar daha çok evlerde yapılan bu gece yasaklanan ev partilerine düğünlere felan giderdi. Aracı bir şirket vardı öğrencilere iş verirdi. Birkaç kez ben de minibüs şöförlüğü yapmıştım özel türkiyeden gelen generallerin ailelerine. Diyor "abi koşarak gittim arabaya park yerine gittim arabanın içine oturdum anahtar sokacak yer yok elimde anahtarla bekliyorum arıyorum arıyorum bulamıyorum" Araç Saab. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: anahtar sokacak yer yok elimde anahtarla bekliyorum arıyorum arıyorum bulamıyorum" Araç Saab. el freninin orada, çok güvenli derlerdi zamanında? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts