İçeriğe Yönlendir

D Segmentinde Önerilen Arabalar / C Segmenti ile Karşılaştırılması

Galip Kul

Recommended Posts

Galip Kul

Herkese iyi gunler bu aralar ogrendim bir olay var D segmentinin kalitesi ve uzun yolda tercih edilmesi hakkinda, passat talisman super b bunlarin icine giriyormus 

C segmenti bazi araclarda malasef yalitim ve ic kalite problemi oldugunu dusunuyorum. Mesela megane 3 ile c4 cok farkli yada octavia ile focus.

Fakat D segmentinde sorunda olabiliyor mesela benim dusuncem honda accord 2011 ile pejo 508 2011 icini karsilastiralim yada honda yerine toyota avensis. Neden bu araclarin ici gercekten cok eski gozukuyor.?  Sanki 2005 gibi. Opel astrada oyle, megane 2 2005 ile astra 2005 arasinda gercekten bir fark var malesef. Halbuki ayni yil.

508 ler cok hosuma gidiyor fakat piyasada temiz 508 bulmak cok zor. Super b leri dusunuyorum dogrusu sizce 180 bin km asmis bir d segmenti mantikli olur mu ?

1 Sizce D segmentinde ki en iyi araclar MODERN yonden eski hissettirmeyen ve 2. el dayanikligi bakimindan bakildiginda hangisi olabilir?

2 Veya maddi olarak konuyu dahada rahatlakmak icin d segmenti konforunu veren bir c segmenti var midir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Merhaba,

Fırsat bulmuşken kendi resminizi fotonuzu avatara yüklerseniz daha samimi ortam oluşur onu hatırlatayım.

Araçların model değişim yılları aynı değil. Opel 2011 de sözgelimi yeni kasa çıkardığında vw 2015 te çıkarabiliyor. 2015 te ölçüm yaparsanız VW ileri opel geri gibi görünebilir. Ya da 2011 de yaparsanız VW eski görünür. Tüm markalar aynı yıl yeni kasa çıkarmıyor. Buna ek olarak ülkelere göre markaların tutucu tasarımları gelenekleri oluyor. Mesela japonlar daha tutucu, kore biraz erkenci, almanlar sadeci, amerikanlar köşeli, fransızlar yuvarlak olabiliyor. Bunlar diğer alanlardaki moda trendleri ile paralel algılanarak eski imajı oluşuyor. 

1930 larda GM genel müdür yardımcısı daha çok araç satmak için insanların ellerindeki modelden mutsuz olmalarını sağlamak gerekir diye bir fikir atmış ve uygulamışlar. Araçları bir moda kavramı ile birleştirmişler. Bu sayede siz ve de herkes sapasağlam güzel bir araca "eski model" diyerek model değişimi ihtiyacı hissedebiliyor.

her aracın kalitesi farklı. hedef kitle farklı. hedef coğrafya farklı. bir megane suudi arabistanda satmazken corolla satabiliyor. 

Yalıtım süspansiyon bunlar hep maliyet ve tercihler. genellikle japonlarda yalıtım az. 

düzgün çalışan araç en güzel araç. 

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Galip Kul
Fatih Sarıkaya yazdı:

Octavia aslında fena bir araba değil. 

Sanirim yalitimindan sikayet ediyorum onunda octavia kullananlar tavsiye verebilir mi ?

Mehmet Göktürk yazdı:

Merhaba,

Fırsat bulmuşken kendi resminizi fotonuzu avatara yüklerseniz daha samimi ortam oluşur onu hatırlatayım.

Araçların model değişim yılları aynı değil. Opel 2011 de sözgelimi yeni kasa çıkardığında vw 2015 te çıkarabiliyor. 2015 te ölçüm yaparsanız VW ileri opel geri gibi görünebilir. Ya da 2011 de yaparsanız VW eski görünür. Tüm markalar aynı yıl yeni kasa çıkarmıyor. Buna ek olarak ülkelere göre markaların tutucu tasarımları gelenekleri oluyor. Mesela japonlar daha tutucu, kore biraz erkenci, almanlar sadeci, amerikanlar köşeli, fransızlar yuvarlak olabiliyor. Bunlar diğer alanlardaki moda trendleri ile paralel algılanarak eski imajı oluşuyor. 

1930 larda GM genel müdür yardımcısı daha çok araç satmak için insanların ellerindeki modelden mutsuz olmalarını sağlamak gerekir diye bir fikir atmış ve uygulamışlar. Araçları bir moda kavramı ile birleştirmişler. Bu sayede siz ve de herkes sapasağlam güzel bir araca "eski model" diyerek model değişimi ihtiyacı hissedebiliyor.

her aracın kalitesi farklı. hedef kitle farklı. hedef coğrafya farklı. bir megane suudi arabistanda satmazken corolla satabiliyor. 

Yalıtım süspansiyon bunlar hep maliyet ve tercihler. genellikle japonlarda yalıtım az. 

düzgün çalışan araç en güzel araç. 

2010 yillarindaki tavsiyeniz nedir hocam

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

2010 ne alırsın mı?

122HP passat yahut mondeo. hangisinin tipini begeniyorsan. Değişiklik arıyorsan aynı bütçeye Suzuki grand vitara alabilirsin. 

C alternatifi olarak tam hangi sene yenilendi unuttum ama jetta yeni kasası.

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Mehmet Göktürk yazdı:

2010 ne alırsın mı?

122HP passat yahut mondeo. hangisinin tipini begeniyorsan. Değişiklik arıyorsan aynı bütçeye Suzuki grand vitara alabilirsin. 

C alternatifi olarak tam hangi sene yenilendi unuttum ama jetta yeni kasası.

Abi jetta yeni kasa baya pahali passat da olabilir ama ikinci eli nasildir benzinlisi ? dsg li olsa sikintili midir mesela , Mondeonunda ici 1998 gibi :)

Metin Uzunoğlu yazdı:

2011 makyajlı mk4 mondeo.

2011 mondeo makyajli mi abi ? ici olarak ve otomatik onerir misin cunku manuelde max 5 vites var , yeterli olur mu ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

manuel kullanamıyor musunuz?

10 yaşında araç alacaksınız. Manuel makbuldur her daim her marka. ikinci elde hele eski araçlarda benzinli iyidir.

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Mehmet Göktürk yazdı:

manuel kullanamıyor musunuz?

10 yaşında araç alacaksınız. Manuel makbuldur her daim her marka. ikinci elde hele eski araçlarda benzinli iyidir.

Abi amac 508 , passat benzeri bir arac almak , benzinli sonradan lpg takmak icin, D segmentinin sebebi ise , Kapi fitillerinin farkli olmasi, ic yalitimin farkliligi, kaputun ic dosemesi bile detayli yani bir premium kalitesi var Konfor uzun yol bakimindan kasisler bakimindan vs.  , yani d segmenti beni konforlu hissettirir geriye sadece bu segment de kaliteli bir modern gorunumlu arac bulmak, Neden 508 almiyosun o zaman dersen bulamiyorum temiz benzinli bi 508,  cok garip sanki hic kimse almamis yada alan satmak mi istemiyo nedir  oyle dogrusu 

Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Bunlar eski hissettiriyor mu?

Benim gozumde yillardir degismeyen ama cok taze, modern bir otomobil..

(Yillar ve saticilar temsili)

İlan No: 876923932
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-s60-benzinli-hatasiz-boyasiz-orjinal-km-136.000-otomatik-876923932/detay

İlan No: 883155937
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-17.000km-2018-s60-advance-pluselite-dis-tasarim-kitli-883155937/detay

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Furkan Sumer yazdı:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-s60-benzinli-hatasiz-boyasiz-orjinal-km-136.000-otomatik-876923932/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-17.000km-2018-s60-advance-pluselite-dis-tasarim-kitli-883155937/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-satilik-851472614/detay

abi sunun icine bir bakar misin su konsolu ele gelisine su direksiyonun karizmaasina yil 2011 dusun tek korkum  2. el bir pejo ne yasamistir onu bilememek , bazialrinda hele ki  Su tankinin rengi bile atmis oluyo karariyo, yani su 508 benzeri bir araba bulsak , yada su forumda biri deseki 508 boyle boyle bir arac hic korkma al kardesim :) Dogrusu harika olur , acaba lpg uyumu nasil ?

Furkan Sumer yazdı:

Son ilan 2018 yili abi ama ilk ilan gercekten eski sanki 2005 model bi bmw yada mercedes gibi konsolu var 

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan
Galip Kul yazdı:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-satilik-851472614/detay

abi sunun icine bir bakar misin su konsolu ele gelisine su direksiyonun karizmaasina yil 2011 dusun tek korkum  2. el bir pejo ne yasamistir onu bilememek , bazialrinda hele ki  Su tankinin rengi bile atmis oluyo karariyo, yani su 508 benzeri bir araba bulsak , yada su forumda biri deseki 508 boyle boyle bir arac hic korkma al kardesim :) Dogrusu harika olur , acaba lpg uyumu nasil ?

Son ilan 2018 yili abi ama ilk ilan gercekten eski sanki 2005 model bi bmw yada mercedes gibi konsolu var 

Siz 508 alın.farklı model tavsiye etmeye gerek yok gibi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

segmenti C diye yalıtım problemi yok, segmenti kadar yalıtım vardır,mesela bir markada  1.6 motorun 2.0 dan güçsüz olduğunda 1.6 larda problem var denemez. iç dizayn markasına , zevke göre değişir, mesela 10 millyonluk son kasa mercedesin iç tasarımı benim gözümü kanatıyor, facia ötesi kötü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Galip Kul
İsa Erdoğan yazdı:

Siz 508 alın.farklı model tavsiye etmeye gerek yok gibi.

Çağlar Bayur yazdı:

segmenti C diye yalıtım problemi yok, segmenti kadar yalıtım vardır,mesela bir markada  1.6 motorun 2.0 dan güçsüz olduğunda 1.6 larda problem var denemez. iç dizayn markasına , zevke göre değişir, mesela 10 millyonluk son kasa mercedesin iç tasarımı benim gözümü kanatıyor, facia ötesi kötü.

Kesinlikle katiliyorum  fakat daha once ne mercedes nede 508 kullandim. bircok kisi burda benden tecrubeli ve bu degerli bir sey , amac burda sizlerin tecrubelerinizden faydalanmak yani ben gidip temiz 508 bulabilir ama benim bu yazdiklarimi ( temiz 508 bulmak 9 10 yasinda ardinda lpg takmak ve surmek vs.) yasayan varsa eger ve tavsiye etmez ise nedenlerini ogrenmek isterim , cunku bir araba alip pisman lup onu satmak icin ugrasmak iskence gibi bi sey 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Fransız araçları bi paçayı daraltır bi genişletir bi üç düğme yapar bi iki ceketi. Bu nedenle yenilikçi olsalar da modası geçince sırıtır diğerleri arasında. 

mersedes konusunda hemfikirim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

2011 mondeo nun konsolu 98 hissettiriyor ise passat ınki 1930 hissettirmeli.

Ayrıca D segment son kasa araçlara bakıyorsunuz ve lpg taktırmayı düşünüyorsunuz.  Bence ufkunuzu biraz daha genişletin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Galip Kul
Tolgahan Doğru yazdı:

2011 mondeo nun konsolu 98 hissettiriyor ise passat ınki 1930 hissettirmeli.

Ayrıca D segment son kasa araçlara bakıyorsunuz ve lpg taktırmayı düşünüyorsunuz.  Bence ufkunuzu biraz daha genişletin

her turlu paylasima acigim hocam , konfor odakli gemi gibi hissetiren bir arac tek bu fikrin etrafindaki her turlu teklife acigim , yani hibrid de onerebilirsiniz veya dizelde d segmenti piyasasini motor kalitesi vs bilmiyorum , siz onerin ben o sekilde ilerliyim , hem fikir oldugumuz konu dedigim gibi D segmentinin ozellikleri olan konfor yalitim premium farklilardir

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Golf segment olarak C. Fakat kullanilan malzeme ve kalite olarak cogu marka D den bile daha yüksek. Hatta kendi markası altında passat ile karsılastırınca birebir aynı malzeme aynı dizayn görülüyor. Segment olarak karsilastirma bu markada biraz havada kalıyor.. Sadece karoser farkı var.

Yorum bağlantısı
Galip Kul
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

Golf segment olarak C. Fakat kullanilan malzeme ve kalite olarak cogu marka D den bile daha yüksek. Hatta kendi markası altında passat ile karsılastırınca birebir aynı malzeme aynı dizayn görülüyor. Segment olarak karsilastirma bu markada biraz havada kalıyor.. Sadece karoser farkı var.

c segmentide soyleyebilirsin abi golf u degerlendiricem bi bakiyim piyasa ne durumda

Mehmet Göktürk yazdı:

bütçe nedir? önerimiz mondeo yönündedir. lpg düşünmeyin. 

150 diyelim lim hocam

tarihinde Galip Kul tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

508 thp motor benzinli. 508 hdi alin yada C5 alin. Executive.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Galip Kul
Muhittin Kaplan yazdı:

508 thp motor benzinli. 508 hdi alin yada C5 alin. Executive.

Abi galiba c5 kullaniyosun :) nasil piyasasi guzel mi herhangi bir sorun yasadin mi bide lpg uyumu falan nasildir 508 de dusundum ama sen c5 sahibisin izlenimlerin neler ? , 2010 2012 bandinda c5 mi 508 mi mantikli olur lpg icin ve sonrasinda satis kolayligi icin ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...