Tahir Ak 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 kasaların çıkış yılları ile ilhili farklılıkı Mehmet hocam doğru söylemiş. misal avensis 2012 ile 2015 arasında iç atmosfer olarak bayağı değişiklik var. çünkü kasa değişmedi ama sağlam makyaj yemişti Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 (düzenlendi) 100bin, 120bin araloginda guzel c5 alinir. Param yeterse 508 yok biraz az ise c5. Ben dizel kullanıyorum. Bir problem yaşamadım Ufak tefek ayrıntılar haricinde. (Biraz boya yaptım içini vb). Baski balata degisti zaten omurlu bir mlz. Benimde hedefimde allure 508 vardı. Bu kısmet oldu. 508 in piyasası daha canlı. 26 Aralık 2020 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 508 lerde kronik sorunun fazla olduğunu düşünüyorum. Ben Fransız yerine Alman düşünürdüm o paraya Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Büyük bir aile değilseniz C segment araçlar güzel. Golf, octavia, focus3 vs olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Galip Kul 26 Aralık 2020 Yazar Paylaş 26 Aralık 2020 Fikri Keleş yazdı: 508 lerde kronik sorunun fazla olduğunu düşünüyorum. Ben Fransız yerine Alman düşünürdüm o paraya ben o kronik sorunlardan korkuyorum Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Galip Kul yazdı: her turlu paylasima acigim hocam , konfor odakli gemi gibi hissetiren bir arac tek bu fikrin etrafindaki her turlu teklife acigim , yani hibrid de onerebilirsiniz veya dizelde d segmenti piyasasini motor kalitesi vs bilmiyorum , siz onerin ben o sekilde ilerliyim , hem fikir oldugumuz konu dedigim gibi D segmentinin ozellikleri olan konfor yalitim premium farklilardir Benim diyebileceğim 2.0 atmosferik motorlu d segment almayacaksaniz kesinlikle turbo benzinli veya dizel alın. D segmente binip bir de LPG ile uğraşmayın. Hatta LPG yi unutun bu klansmanda. Passat superb çok tutulur. Mondeo çok tutulmaz ama çok iyidir. Mazda 2.0 atmosferik motor sorunsuz sıkıntısız binilir ama tutulmaz. C5 güzeldir ama bilinmez tanınmaz. 1 Yorum bağlantısı
Galip Kul 26 Aralık 2020 Yazar Paylaş 26 Aralık 2020 Tolgahan Doğru yazdı: Benim diyebileceğim 2.0 atmosferik motorlu d segment almayacaksaniz kesinlikle turbo benzinli veya dizel alın. D segmente binip bir de LPG ile uğraşmayın. Hatta LPG yi unutun bu klansmanda. Passat superb çok tutulur. Mondeo çok tutulmaz ama çok iyidir. Mazda 2.0 atmosferik motor sorunsuz sıkıntısız binilir ama tutulmaz. C5 güzeldir ama bilinmez tanınmaz. Opel insignia yi nasil bilirsiniz sainirim en guvenilir ve 508 e yakin bu kimse onermedi kendisini var mi bir problemi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 benz w203 olur belki o bütçe içinde. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: benz w203 olur belki o bütçe içinde. konumuz kompaktlar değil ama . D segmenti alıncak Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: konumuz kompaktlar değil ama . D segmenti alıncak w203 bildiğin sedan araç yahu. 17 cm fark içinmi kıracağız biribirimizi. ayrnı paraysa, adam gibi arabadır benz. bence... 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Modern görünüm isteniyorsa o yıllarda benim tercihim Insignia olurdu. Hele 2013 ve üstü cosmo olursa da tadından yenmez. Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Galip Kul yazdı: Opel insignia yi nasil bilirsiniz sainirim en guvenilir ve 508 e yakin bu kimse onermedi kendisini var mi bir problemi Insignia yi unutmuşum. Beğeniyorum çok iyi bir tercih olur. Arkadaşım da vardı 1.6 dizel yakıtından ve cekisinden çok memnundu. Herhangi bir problem duymadım. Bilenler yazacaktir Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Eğer ki focus 3 düşünürseniz ilanlar kısmında benim araç var bakabilirsiniz Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 Hocam, kişisel gözlemim, siz bir araç beğenmişsiniz ve burada onaylatmak istiyorsunuz. Yanılıyorsam affola. İşler öyle yürümüyor hocam. Kimse size hele D segmentinde, peugeot marka 10 yaşında THP araç önermez. Hele lpg düşünüyorsanız hiç önermez. Kendi alır belki, temizi denk gelir, araçtan anlıyordur, ustası vardır vs. vs. ama başkasına önermez. Çünkü o başkası ustasını bulamazsa, araçtan anlamazsa, hele araç temiz değilse üzülür. Yıllardır hem motosiklet hem otomobil olarak araç piyasasını takip ederim, gelişmeleri takip ederim. Arkadaşlarımdan sıkça D segmenti sorarlar ne alalım diye. Bu güne kadar hiç fransız önermedim. Sebeplerini sıralayayım; 1-Değer kaybı. 20 yaşına gelmiş D segmenti olup para eden fransız aracı var mı? Citroen zaten piyasada yok o yaşta neredeyse, numunelikler kaldı. Peugeotlardan 406'lar para etmiyor, ama 2000 li yılların efsane tasarımıydı bana göre. Yani muadili mk2 mondeo, Passat B5, Laguna vb. araçlar ile kıyaslayınca çok şık durduğu aşikar. O dönem için tatminkar donanıma da sahip ama artık bir passat B5 alınan paraya 2 tane 406 alabiliyoruz. Demek ki değerini korumuyor. 2- Arıza sıklığı. Sahiden, piyasadaki D segmenti fransızlar nelerdi? Elektronik arızaları ile tanınan ve bir daha düzen tutturulamayan ya da masrafı kendinden pahalı olan laguna, yine elektronik arızaları ile tanınan ve artık yollarda görmediğimiz citroen Xantina, yine artık kronik arızaları ile üzen ve yavaş yavaş piyasadan silinmeye yüz tutan 406. Oysa 1.8 T passat B5'ler, Mondeo MK2'ler, B kasa Vectralar falan dolu piyasada. Accordlar, avensisler de cabası. Aldığınız aracı memnun kalmadığınızda minimum kayıpla satabilmek önemli faktör ikinci el piyasasının geldiği şu noktada. 2,4 Otomatik 2004 accorddan bile zarar etmedi arkadaşım. İlana koyduğu hafta sattı aracını. Başka bir arakdaşım bir ay sonra arayıp meraktan soru soranlardan sıkılarak 2.0 407'sini resmen bedavaya verdi. Hatırladığım, sürekli lpg ile ilgili sıkıntı yaşadığıdır. Bazı araçların çok tutulmaması için özel sebepler vardır. Mesela C kasa vectra çok sevilmez. Sebebi basit, kasa ağır, benzinlisi 1600 cc ve kasaya yetmiyor. Biraz daha performans derseniz ortaya çok yakan 1.9 cdti çıkıyor. Ankara'da karışık ortalaması 7 litrenin altına hiç düşmeyen arkadaşlar var çok nazik kullandıkları halde. Biraz performansa yönelik kullanınca 9 litreleri geçiyor. Kaldı ki o yaşta dizel düşündürücü ikinci el almak için. Zaten hep km'leri yüksek. Mesela 2.0 d4 avensisler lpg uyumsuz(takılabilen bir kit var ancak onu da takan usta sayısı bir elin parmağını geçmez), benzinle binmek içinde çok yakıyor. 1.6'sı uyumlu lpg'ye, ama d segmenti araç alıyorsunuz, CC bile yok. Kasa da ağır geliyor, hele lpg'de araç doluyken yoruyor, yoruluyor. Bu özel sevilmeme sebeplerini geçersek piyasada yaygın bir yanlış inanış vardır, mesela "ford çok yakar". 2006 TDCİ Focusum 1.3 MTJ lineamdan çok yakmıyordu. MK2 mondeo, Vectra B'den az yakar mesela. Ama inanış tersi yöndedir. Herkesin aklı granada da taunusta kaldığı için. Bu yüzden bilenlerin tercihidir mesela eski mondeolar. Bunların hepsi tercihtir. Mesela benim kayınpeder lpg sevmiyor. Ölse takmaz, benzinle laguna kullanıyordu. Temiz bir avensis önerdiğim sıra laguna arıza yapınca takasa verip linea aldı dizel. Mesela o lpg takmayacağı için 2.0 D4 motor avensis tam onun aracı. Ancak ben senede minimum 20 bin km yapıyorum (pandemi sebebiyle bu yıl 15 bin yapabildim) ve benim gibi biri için benzinli bir araca binmek hayal, dolayısı ile, burada bir tercih var. Ancak yine aynı modellerde, girip sarı siteden bakabilirsiniz, 15 yaşın üzerinde D segmenti fransızlar tırt. Diyebilirsiniz ki e benim alacağım 8-9 aşında daha. E siz bineceksiniz, 15 yaşına gelecek işte Neyse, uzun oldu, toplarlayalım, o bütçe ile, Alman, Japon araçlarına bakmanızı öneririm. Alman araçları daha iyidir zaten yalıtımda. Tabi siz iç dizayna da önem gösteriyorsunuz. Bu durumda da devreye İnsignia giriyor. Tolgahan Doğru yazdı: Insignia yi unutmuşum. Beğeniyorum çok iyi bir tercih olur. Arkadaşım da vardı 1.6 dizel yakıtından ve cekisinden çok memnundu. Herhangi bir problem duymadım. Bilenler yazacaktir 136 HP olanının otomatiğinden bahsedersek, tek sorunu triger değiştirmenin çok zor oluşu. Arkadaşım 230 bini devirdi, sorunca sadece triger diyor Motor indirdiler resmen triger için. 6 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Aralık 2020 Paylaş 26 Aralık 2020 (düzenlendi) Galip Kul yazdı: 2011 mondeo makyajli mi abi ? ici olarak ve otomatik onerir misin cunku manuelde max 5 vites var , yeterli olur mu ? 2011 ler makyajlı 2,0 dizel ve 1,6 ecobostta otomatik var, ben 1,6 tdci manuel kullandım tavsiye ederim. Bu yazdıklarım 6 vites, düz 1,6 benzinliler 5 vites. 26 Aralık 2020 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Segmentler zaten bir biri içine girmiş durumda. Gerçekten markalar bu konuda birlik olmalı artık. B segment araba çıkarıyoruz diyorlar maşallah c segmenti aratmıyor. Bu sefer de fiyatlar uçuyor. D segment olayına gelince bence o segmentte en güzel araba Süperb. Kardeşi passattan daha kaliteli olduğunu bayii çalışanları bile söylüyor. Peugeot daha doğrusu PSA gurubu (opel hariç) araçların gerçekten 10-15 sene içindeki sağlamlık durumu beni her zaman düşündürür. En başta çok göze hitap eden donanımlı araçlar çıkarıyorlar ama sonrası kötü oluyor. Örnek vermek gerekirse 407. Resmen bir devrim yaptı. Firmalar 407 den sonra şişik arabalar yapmaya başladılar ancak 407 nin sonu iyi olmadı. 508 in eski kasasına baktığımızda D segmenti dizel otomatik denince en uygun fiyatlı araç şu anda ancak parça durumu ve ikinci eli zayıf. Ben süperb yada insignia derim hocam. İnsignia da ciddi düşünülmeli zira ikinci eli i şanzımanı , mekan ferahlığı ve donanımı çok iyi.. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Tayfun Aydın yazdı: Segmentler zaten bir biri içine girmiş durumda. Gerçekten markalar bu konuda birlik olmalı artık. B segment araba çıkarıyoruz diyorlar maşallah c segmenti aratmıyor. Bu sefer de fiyatlar uçuyor. D segment olayına gelince bence o segmentte en güzel araba Süperb. Kardeşi passattan daha kaliteli olduğunu bayii çalışanları bile söylüyor. Peugeot daha doğrusu PSA gurubu (opel hariç) araçların gerçekten 10-15 sene içindeki sağlamlık durumu beni her zaman düşündürür. En başta çok göze hitap eden donanımlı araçlar çıkarıyorlar ama sonrası kötü oluyor. Örnek vermek gerekirse 407. Resmen bir devrim yaptı. Firmalar 407 den sonra şişik arabalar yapmaya başladılar ancak 407 nin sonu iyi olmadı. 508 in eski kasasına baktığımızda D segmenti dizel otomatik denince en uygun fiyatlı araç şu anda ancak parça durumu ve ikinci eli zayıf. Ben süperb yada insignia derim hocam. İnsignia da ciddi düşünülmeli zira ikinci eli i şanzımanı , mekan ferahlığı ve donanımı çok iyi.. Hocam C segmentinde octavia, D segmentinde SuperB lider zaten. Sebebi ise, sınıfından üstün olması. Skoda her segment için bir üst segment ile arada kalmış araç üretiyor. Rapidin de B segmenti olması çok anlamlı gelmiyor bana. Yani SuperB ebat açısından kıyaslanacak kaç tane D segmenti, ya da Octavia ile kıyaslanacak kaç tane C segmenti araç var ki Gerçi yeni Focusun da ebatı sınıfının üzerinde. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Murat Sahın yazdı: Hocam C segmentinde octavia, D segmentinde SuperB lider zaten. Sebebi ise, sınıfından üstün olması. Skoda her segment için bir üst segment ile arada kalmış araç üretiyor. Rapidin de B segmenti olması çok anlamlı gelmiyor bana. Yani SuperB ebat açısından kıyaslanacak kaç tane D segmenti, ya da Octavia ile kıyaslanacak kaç tane C segmenti araç var ki Gerçi yeni Focusun da ebatı sınıfının üzerinde. Hocam C segmentinde octavia lider değil diye biliyorum ben. Zaten rakipleri çok dişli ve octavia nın fiyat dezavantajı var. C segmentinin kalite bazında lideri derseniz olabilir ancak satış rakamları başka. Skoda marka olarak severim. Araç kaliteleri de iyi ancak Skoda 10-15 sene önceki skoda değil. Eskiden fiyat avantajı sunardı. İlk SüperB çıktığında Passat ile arasında ciddi fiyat farkı vardı ve zaten ilk satış rakamlarını bu sayede yakaladı. İnsanlar Passattan kaliteli ama ondan ucuz. Parçalar da aynı diye alıyordu. Şimdilerde maalesef durum böyle değil. VAG gurubu satış rakamlarının arttığını ve insanların yöneldiğini görünce hemen fiyatı da yükselttiler. Octavia da nitekim öyle ancak son gelen kasa da dizel seçeneği olmaması bence satış rakamlarını pek olumlu etkilemeyecek gibi.. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Tayfun Aydın yazdı: Hocam C segmentinde octavia lider değil diye biliyorum ben. Zaten rakipleri çok dişli ve octavia nın fiyat dezavantajı var. C segmentinin kalite bazında lideri derseniz olabilir ancak satış rakamları başka. Skoda marka olarak severim. Araç kaliteleri de iyi ancak Skoda 10-15 sene önceki skoda değil. Eskiden fiyat avantajı sunardı. İlk SüperB çıktığında Passat ile arasında ciddi fiyat farkı vardı ve zaten ilk satış rakamlarını bu sayede yakaladı. İnsanlar Passattan kaliteli ama ondan ucuz. Parçalar da aynı diye alıyordu. Şimdilerde maalesef durum böyle değil. VAG gurubu satış rakamlarının arttığını ve insanların yöneldiğini görünce hemen fiyatı da yükselttiler. Octavia da nitekim öyle ancak son gelen kasa da dizel seçeneği olmaması bence satış rakamlarını pek olumlu etkilemeyecek gibi.. Yok hocam, satış anlamında değil, ebatları anlamında sınıf lideri demek istemiştim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts