Yaşar Şen 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Merhaba, 2017 model Ford Focus Titanium 1.6 benzinli aracım bu gün start stopa bastığımda kontak açıldı ama çalışmadı ve akü tasarrufu için sistemi kapattı. Sonrasında takviye kablosu ile arabayı çalıştırdık ama motor arıza ışığı yandı ve sönmedi. Yaklaşık 50km yol yaptım arabayı stop edip tekrar çalıştırdım. Motor arıza ışığı yine yandı. Sorun ne olabilir, ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 yanan motor arıza ışığı mı? Yeniden marş bastı mı 50 km sonra? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 arıza kodu okutulmalı , çokça konuşuluyor, zamane motorlarında takviye yapmak bile sorunlu, denk akülü araba bulmak lazım vs 1 Yorum bağlantısı
Yaşar Şen 27 Aralık 2020 Yazar Paylaş 27 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: yanan motor arıza ışığı mı? Yeniden marş bastı mı 50 km sonra? Evet marş bastı ama motor arıza ışığı sönmedi yanmaya devam etti. Çağlar Bayur yazdı: arıza kodu okutulmalı , çokça konuşuluyor, zamane motorlarında takviye yapmak bile sorunlu, denk akülü araba bulmak lazım vs Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Bahsi geçmişti önceden start stoplu arabaya yanlış takviye sorun yaşatıyor diye. *Nasıl takviye yapılır dersek artı (+) kutuplar birleştirilir. Eksi (-) kutuplar iki aracın şasisinden olacak şekilde birleşme yapılır. **Asla akünün eksi kutuplarından atlama yapılmazmış. Beyin yanmasına kadar ariza verdiği oluyormuş Siz nasıl yaptınız ? Hata kodlarına da bakmak gerekir. Yorum bağlantısı
Yaşar Şen 28 Aralık 2020 Yazar Paylaş 28 Aralık 2020 Yaşar Şen yazdı: Merhaba, 2017 model Ford Focus Titanium 1.6 benzinli aracım bu gün start stopa bastığımda kontak açıldı ama çalışmadı ve akü tasarrufu için sistemi kapattı. Sonrasında takviye kablosu ile arabayı çalıştırdık ama motor arıza ışığı yandı ve sönmedi. Yaklaşık 50km yol yaptım arabayı stop edip tekrar çalıştırdım. Motor arıza ışığı yine yandı. Sorun ne olabilir, ne yapmalıyım? Bu sabah 9.30 gibi yaklaşık 30 km yol yaptım. 16.00 gibi çalıştırdığımda motor arıza ışığı söndü. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts