Ozkan çoban 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Yedek su deposu (genleşme tankı) çatlaması neden yaşanır ? Kapağın rolü nedir ? Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Ozkan çoban yazdı: Yedek su deposu (genleşme tankı) çatlaması neden yaşanır ? Kapağın rolü nedir ? Benim eski Focus mk3 ün genleşme kabı da çatlaşmıştı. Kronik sorun şeklimde forumlarda okumam üzerine kontrol ettiğimde farketmiştim çatladığını (otomobil forumlarının faydası) şimdiye kadar hiçbir aracımda veya çevremdekilerin aracında durup dururken çatlama olmamıştır. Muhtemelen kullanılan plastiğin doğru nitelikte olmamasından kaynaklanıyor. Ancak benim örneğimde markanın servisi kronik sorun olarak görmemiş ve cebimden yenilemiştim. Kapak, sistemin içerisindeki fazla basıncı düzenliyor sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 ömrü vardır sararır çatlar, kritiktir su kalmaz ve çok geç olur, iyice sararıp kılcal çatlaklar görüldümü değişin, mümkünse orjinal olsun. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Kapaklar normalde belirli bir basınç aşıldığında tahliye etmeye başlar. Eğer kapaktaki valf bozuldu ve fazla basıncı atamadıysa bu da depoyu en zayıf yerinden çatlatabilir. 2 Yorum bağlantısı
Ozkan çoban 28 Aralık 2020 Yazar Paylaş 28 Aralık 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: ömrü vardır sararır çatlar, kritiktir su kalmaz ve çok geç olur, iyice sararıp kılcal çatlaklar görüldümü değişin, mümkünse orjinal olsun. Abi yedek su depom orijinaldi ancak çok eskiydi kılcal çatlaklar vardı üzerinde ve aldırış etmemiştim bugün garaja çekip baktığımda çok az bir çatlak sanırım açılmış (genleşme ve sıcak antifiriz) etkisiyle kaçırıyordu tabi soğukken bir sorun yok. Bugün her iki parçanında siparişini verdim motorcraft tercih ettim yan sanayi parçalar çok ucuzdu ancak cesaret edemedim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 en güzelini yapmışsın, kritik parçalarda acıma orjinal al, sonrası bir hasar açarki pişman eder adamı... 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Binek renolarda görmüştüm camdandı , cam iyidir . 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Ford aracımda 2 kere değiştirdim. kılcal çatlak gördüğüm an değiştiririm. ihmale gelmez. orjinal alın uzun ömürlü olsun. kapağı dahil. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts