İçeriğe Yönlendir

Yedek Su Deposu Çatlaması

Ozkan çoban

Recommended Posts

Ozkan çoban

Yedek su deposu (genleşme tankı) çatlaması  neden yaşanır ? Kapağın rolü nedir ?

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Ozkan çoban yazdı:

Yedek su deposu (genleşme tankı) çatlaması  neden yaşanır ? Kapağın rolü nedir ?

Benim eski Focus mk3 ün genleşme kabı da çatlaşmıştı. Kronik sorun şeklimde forumlarda okumam üzerine kontrol ettiğimde farketmiştim çatladığını (otomobil forumlarının faydası) şimdiye kadar hiçbir aracımda veya çevremdekilerin aracında durup dururken çatlama olmamıştır. Muhtemelen kullanılan plastiğin doğru nitelikte olmamasından kaynaklanıyor. Ancak benim örneğimde markanın servisi kronik sorun olarak görmemiş ve cebimden yenilemiştim. Kapak, sistemin içerisindeki fazla basıncı düzenliyor sanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

ömrü vardır sararır çatlar, kritiktir su kalmaz ve çok geç olur, iyice sararıp kılcal çatlaklar görüldümü değişin, mümkünse orjinal olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kapaklar normalde belirli bir basınç aşıldığında tahliye etmeye başlar. Eğer kapaktaki valf bozuldu ve fazla basıncı atamadıysa bu da depoyu en zayıf yerinden çatlatabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ozkan çoban
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ömrü vardır sararır çatlar, kritiktir su kalmaz ve çok geç olur, iyice sararıp kılcal çatlaklar görüldümü değişin, mümkünse orjinal olsun.

Abi yedek su depom orijinaldi ancak çok eskiydi kılcal çatlaklar vardı üzerinde ve aldırış etmemiştim bugün garaja çekip baktığımda çok az bir çatlak sanırım açılmış (genleşme ve sıcak antifiriz) etkisiyle kaçırıyordu tabi soğukken bir sorun yok. Bugün her iki parçanında siparişini verdim motorcraft tercih ettim yan sanayi parçalar çok ucuzdu ancak cesaret edemedim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

en güzelini yapmışsın, kritik parçalarda acıma orjinal al, sonrası bir hasar açarki pişman eder adamı...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ford aracımda 2 kere değiştirdim.  kılcal çatlak gördüğüm an değiştiririm. ihmale gelmez.  orjinal alın uzun ömürlü olsun. kapağı dahil. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...