İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta V Eksantrik Konum Sensörü Arızası

ismail Karacan

Recommended Posts

ismail Karacan

NnSSNb.jpg3FYrR5.jpg7V4kbi.jpg

Merhaba sayın forum üyeleri.Aracımda bir güç kaybı hissettim. Arıza ışığı yanmadı ama Elm 327 cihazla hata kodunu tarattığımda ilk fotodaki arızayı verdi.Eksantrik mili knum sensörü arıazı imiş.Kendi çabamla mu sensörü bulmaya çalıştım lakin bulamadım.üçüncü fotoda nerde olduğunu söyleyebilirmisisniz yada sizde bir görsel varsa atabilirmisiniz.

2.sorum ise oksijen sensörü 2 nin bozuk olduğunu söyledi gazcım.2.fotoya gore bozuk olup olmadıgı belli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
NnSSNb.jpg3FYrR5.jpg7V4kbi.jpg
Merhaba sayın forum üyeleri.Aracımda bir güç kaybı hissettim. Arıza ışığı yanmadı ama Elm 327 cihazla hata kodunu tarattığımda ilk fotodaki arızayı verdi.Eksantrik mili knum sensörü arıazı imiş.Kendi çabamla mu sensörü bulmaya çalıştım lakin bulamadım.üçüncü fotoda nerde olduğunu söyleyebilirmisisniz yada sizde bir görsel varsa atabilirmisiniz.
2.sorum ise oksijen sensörü 2 nin bozuk olduğunu söyledi gazcım.2.fotoya gore bozuk olup olmadıgı belli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
tam emin değilim Ama motorun altında radyatör tarafında olması lazım
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Egzantrik dişlisi plastik koruma kapağının yanından geçen, kablo koruması deforme olmuş kablo olması gerek.

Yorum bağlantısı
ismail Karacan
Ömer Sarıgül yazdı:

Egzantrik dişlisi plastik koruma kapağının yanından geçen, kablo koruması deforme olmuş kablo olması gerek.

Dışındaki plastik koruyucu biraz parcalanmis.kablolardaki sorunu nasil anlarız.ölcum aleti ile olculebilirmi.degerleri kac olmalidir.tesekkurler

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Kablolarda sorun var mı bilemem. Ama o kablo sensore gider. Sensor metal dedektoru giibi calisiyor olmali. İki ucunun direnci sensore metal yaklastirinca degisiyor saniyorum

ismail Karacan yazdı:

Dışındaki plastik koruyucu biraz parcalanmis.kablolardaki sorunu nasil anlarız.ölcum aleti ile olculebilirmi.degerleri kac olmalidir.tesekkurler

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Genelde 3 kablolu oluyor sensör soketi; biri şasi hattı, biri +5v  ve diğeri de sensör veri hattı. Multimetre ile ölçüm yapılabilir, şasi ve 5v belirlendikten sonra kablo sensöre bağlıyken ve araç çalışıyorken veri hattından voltaj okunması lazım diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ismail Karacan yazdı:

konum sensör arızası varsa da güç kayıbna neden olmaz, O2 sensörde arıza kodu demek sensörde arıza var demke değildir, katalizatör tıkaklıdır bu da çekişi düşürür. konum sensörü çalışmasa motornuz çalışmazdı

Yorum bağlantısı
ismail Karacan
M. Asım Kahraman yazdı:

Genelde 3 kablolu oluyor sensör soketi; biri şasi hattı, biri +5v  ve diğeri de sensör veri hattı. Multimetre ile ölçüm yapılabilir, şasi ve 5v belirlendikten sonra kablo sensöre bağlıyken ve araç çalışıyorken veri hattından voltaj okunması lazım diye biliyorum.

Tesekkurler asım bey.

Çağlar Bayur yazdı:

konum sensör arızası varsa da güç kayıbna neden olmaz, O2 sensörde arıza kodu demek sensörde arıza var demke değildir, katalizatör tıkaklıdır bu da çekişi düşürür. konum sensörü çalışmasa motornuz çalışmazdı

Bazen ilk marşta biraz geç çalışıyor.illaki gaza basıp cekmem gerekiyor.katalizore ayrica batıracağım.Tesekkurler verdiginiz bilgiler icin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Çağlar Bayur yazdı:

Abi focus 1 çalışırken konum sensörü fişini çekiyorum çalışmaya devam ediyor. Sanırım krank sensöründen faydalanıyor

Yorum bağlantısı
ismail Karacan
Çağlar Bayur yazdı:

qQUWOG.jpgU00CFq.jpg

Çağlar bey katalizör tıkanıklığı bu tür uygulamalardan belli olur mu?Görseldekiler gibi testlerden.Resimleri yorumlayabilirmisisiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...