İçeriğe Yönlendir

Araç Takip Sistemleri Hakkında

Burak Kuşçu

Recommended Posts

Burak Kuşçu

Herkese Selamlar, 

Bulunduğum şehir ve özellikle yakın çevremde ki semtlerde yakın zaman içerisin de artan suç oranı ile birlikte oldukça fazla oto hırsızlık olayları gerçekleşmeye başladı.

Özellikle maske takılması ile beraber suçluların tespiti de zorlaştı. Her ne kadar kapalı garajım olsa da kimi zaman üşengeçlik veya aktif kullanım sebebiyle aracımı kapı önünde bırakıyorum. Ama her gün belli paylaşım sayfalarında bu olayları da üzülerek okuyorum. 

Konu ile ilgili önlemleri arttırmak adına aracıma araç takip sistemi entegre etmek veya ettirmek geldi. Daha önceden böyle bir sistem tecrübem olmadı. 

bu sistemi düşündüğüm amaç için kullanabilir miyim ? kötü amaçlı kişi ve kişiler tarafından tespit edilip devreden çıkartılması kolay mıdır ?

İnternet sitelerinde 300 TL gibi rakamlara ömür boyu ücretsiz takip garantili cihazlar satılmakta fakat herhangi bir kullanıcı yorumuna rastlayamadım.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Samsun da  soğuk zincir araçlara takip cihazı takan arvento bayii var. oradaki görevlinin de tavsiye ettiği ürünün linki

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Burak Kuşçu yazdı:

..

İnternet sitelerinde 300 TL gibi rakamlara ömür boyu ücretsiz takip garantili cihazlar satılmakta fakat herhangi bir kullanıcı yorumuna rastlayamadım.

GSM tabanlı cihazlar var tabi ama bunlara sim kart abonelik takmak gerekiyor sanırım. onu da hesap edin. Lİnkteki cihaz güzelmiş ama obd sürekli meşgul kalıyor ben güvenlik amaçlı takmazdım sanki. Daha  çok vale kullanan şöför kullananlar için güzel. Ayrıca motoru kapadı. soketi çıkardı. sonra tekrar çalıştırdı başladı patinaja.. anlayabilecek misiniz? (şöför olayında). Birşey takılacaksa aküden sürekli takılı olmalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

takibi için de telefon hattı yani sim card gerekiyor, aylık hat ücretini sorunuz

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Şirket araçları için Arvento kullanılıyor. Hız, güzergah ve kaza bilgisi anlık olarak iletiliyor. Uzaktan kitleme, arıza bildirimi gibi durumlarda var sanırım ama emin değilim. 

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

arvento soğuk zincir araçların dorse sıcaklık bilgilerini bile takip edene ulaştırıyormus.( linkteki ürünle ilgili)  tabi ki hırsız uyanıksa hemen obd yi söküp atabilir. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Sektörde bu tarz cihazlar ve servis sağlayıcılar oldukça çoğaldı, ancak iyi bir yazılım, raporlama ve stabil çalışan bir sistem isteniyorsa alınacak cihaz ya filotürk(mobiliz) yada arvento olmalıdır. Montaj olarak tamamen gizli montaj yapılabilir göğüsün iç kısmına GPS anteninin görevini yapmasını engellemeyecek şekilde gizli montaj mümkün. Bu cihazların herhangi bir enerji kesilmesine karşın bataryalı versiyonlatı mevcut ayrıca. Aracın çalınması durumunda, cüzi miktarlar ödenerek immobilizer üzerinden aracın yeniden çalışmasını engellemekte mümkün. Bu söylediğim iki firma yaklaşık 15 yıldır bu işi yapmakla birlikte yazılım ve dınanım konusumda çok iyiler ayrıca onbinlerce farklı araçta çalışan cihazları olup, arıza istatistikleri düşük araca hiçbir şekilde zarar vermeyen sistemlerdir. Cihazların hepsi E-Mark sertifikalıdır. Sistemde data aktarımı mobil hat üzerinden yapılmaktadır. 2 sn veya daha düşük periyodlar ile anlık izleme mümkündür, izleme periyodlarını kendiniz sistem üzerinden ayarlayabilirsiniz. Data kullanımı olarak çok küçük boyutlarda aktarım yapyıkları için 1-2 gb bir internet paketi rahatlıkla işinizi görür. Araç park halinde iken konum değişmediği sürece data aktarımı yapmaz. Araç çalışmaz haldeyken çekici veya motor tahriki olmadan hareket ederse sistem sizi uyarır. Sizin için önemli Çeşitli komutlatı sistem üzerinden belirleyerek cep telefonunuza acil SMS olarak alabilirsiniz. Aracınızı sattığınız zaöan cihazunızı söküp yeni aracınıza takıp tanımlatabilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

HAtırladığım kadarı ile eski telefonlara da aracın içinde gizli bir noktada bağlı tutup bu işi yapsın diye yüklenen bi uygulama olacaktı.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Çalıştığım bankada idari işlerde çalışırken bizden habersiz araç alındığında sistem üzerinden motoru kapatıyorduk ne yaparsa yapsın çalışmıyordu. 

Tabi biz aylık hizmet alıyorduk. Cihaz takma bedeli ayrı, hizmeti ayrı, sim kartı ayrı masraflar. Ama çok faydalı. Nerde olduğunu görüp yedek anahtarla motoru aktif hale getirip alıyorduk yerinden.  Güzel bir sistem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Burak Kuşçu yazdı:

Herkese Selamlar, 

Bulunduğum şehir ve özellikle yakın çevremde ki semtlerde yakın zaman içerisin de artan suç oranı ile birlikte oldukça fazla oto hırsızlık olayları gerçekleşmeye başladı.

Özellikle maske takılması ile beraber suçluların tespiti de zorlaştı. Her ne kadar kapalı garajım olsa da kimi zaman üşengeçlik veya aktif kullanım sebebiyle aracımı kapı önünde bırakıyorum. Ama her gün belli paylaşım sayfalarında bu olayları da üzülerek okuyorum. 

Konu ile ilgili önlemleri arttırmak adına aracıma araç takip sistemi entegre etmek veya ettirmek geldi. Daha önceden böyle bir sistem tecrübem olmadı. 

bu sistemi düşündüğüm amaç için kullanabilir miyim ? kötü amaçlı kişi ve kişiler tarafından tespit edilip devreden çıkartılması kolay mıdır ?

Merhaba,

Bursa'nın neresinde ikamet ediyorsun?

300 TL ömür boyu hiçbir firma sana bu hizmeti maalesef veremez. Mübalağa etmiyorum böyle bir sistem var ise bende kendi aracıma bağlatmak isterim.

Biz şirkette Arvento araç takip kullanıyoruz. Yıllara göre cihazlar değişiyor ve gelişiyor. 10 yıl önce bağlattığımız cihazlar sadece aracın gidişini duruşunu rolenti süresini vs. gibi bilgilerini gösterirken 2018-20 model cihazlar aracın motorunu durdurabiliyor, camlarını , kapılarını kilitleyebiliyor, yaktığı yakıtı ve gaz pedalına basma oranını gösterebiliyor. Akü bağlantısı kesildikten sonra da telefon gibi 4-5 saat kendi şarjı ile hizmet veriyor.

Cihazı satın alıyorsunuz sonra sim kart için ayda 22 TL gibi fatura bedeli vardı ( fatura tutarı data kullanımı ile alakalı sinyal süresini düşürdükçe artabilir ) yılda bir kereye mahsus olmak kaydı ile harita güncelleme bedeli var. Bu tarz bir ürün düşünürsen Arvento danışmanımızdan daha detaylı bilgi de bulabiliriz. Servisi de senin iş yerine yakın hem :) 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Fatih Evcin yazdı:

Merhaba,

Bursa'nın neresinde ikamet ediyorsun?

300 TL ömür boyu hiçbir firma sana bu hizmeti maalesef veremez. Mübalağa etmiyorum böyle bir sistem var ise bende kendi aracıma bağlatmak isterim.

Biz şirkette Arvento araç takip kullanıyoruz. Yıllara göre cihazlar değişiyor ve gelişiyor. 10 yıl önce bağlattığımız cihazlar sadece aracın gidişini duruşunu rolenti süresini vs. gibi bilgilerini gösterirken 2018-20 model cihazlar aracın motorunu durdurabiliyor, camlarını , kapılarını kilitleyebiliyor, yaktığı yakıtı ve gaz pedalına basma oranını gösterebiliyor. Akü bağlantısı kesildikten sonra da telefon gibi 4-5 saat kendi şarjı ile hizmet veriyor.

Cihazı satın alıyorsunuz sonra sim kart için ayda 22 TL gibi fatura bedeli vardı ( fatura tutarı data kullanımı ile alakalı sinyal süresini düşürdükçe artabilir ) yılda bir kereye mahsus olmak kaydı ile harita güncelleme bedeli var. Bu tarz bir ürün düşünürsen Arvento danışmanımızdan daha detaylı bilgi de bulabiliriz. Servisi de senin iş yerine yakın hem :) 

Bursa da mollaarap ta ikamet ediyorum. 

Arvento servisi hemen yan dükkanımız :) bugun gidip danışacağım kendilerine de

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Burak Kuşçu yazdı:

Bursa da mollaarap ta ikamet ediyorum. 

Arvento servisi hemen yan dükkanımız :) bugun gidip danışacağım kendilerine de

Çözüm yanındaymış :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Biz de şirkette arvento kullanıyoruz. Cihazın satın alım bedeli sonrası m2m hattı kullanımı (aylık 15tl falan sanırım) ve yıllık abonelik (200tl olmalı) ile senelerdir araçtan araca aktararak kullandık.

Motor stop etme, kapıları kilitleme gibi şeyleri bizim cihazlar da yapabiliyorken, bunları yapabilmek için aracın beynine müdahele ediliyor ve araç garantiden çıkabiliyor. Bu da dip not olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Biz de şirkette arvento kullanıyoruz.

akü kutup başı sökülünce sistem bir uyarı veriyor mu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

Denemedik ancak veriyor diye biliyorum. Hiç akümüz bitmedi şükür.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Konu ile ilgili kısa bir araştırma yaptım bir kaç fiyat aldım motor stop etme opsiyonu ile beraber 1200 TL karışlığında 2 sene sistem kullanılabiliyor. Daha sonrasında her yıl için 200 TL civarı bir hat ücreti ödemek gerekiyormuş. 

Motor stop etme durumu ise araba çalındıktan yada izinsiz kullanımdan sonra sadece kontak kapatılınca devreye giriyormuş. Yani sistemin hareket halinde ki bir aracı durdurma şansı yok. 

Aynı zaman da sistemin varlığını tespit etmekte yine kötü niyetli kişi tarafından pek mümkün olmuyormuş. 

Bu maliyetler doğrultusunda sistemi güvenlik amaçlı kullanmak şuan için ne kadar uygulanabilir. Onu biraz düşünmem gerek. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

biz aliexpressten arkadaş için aldık bir adet motoruna taktık bimcell hat takarak kullanıyoruz aylık 16 tl hat bedeli idi cihazda 200 gibi birşeydi. stabil çalışıyor içerisinde bataryada var akü bitse bile bayağı bir çalışıyor 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt
Bataryalı cihazlarda veriyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...