İçeriğe Yönlendir

Çocuk Dergisi Tavsiye

Celal Maraşlıoğlu

Recommended Posts

Celal Maraşlıoğlu

İyi akşamlar kısmet olursa oğlum 6 yaşına girecek abone olabileceğimiz çocuğunuza aldığınız ya da öğrencilerinize tavsiye ettiğiniz dergileri öğrenebilirmiyim

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

TÜBİTAK  bilim çocuk ve bilim teknik alıyordum. Tavsiye ederim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

TÜBİTAK  bilim çocuk ve bilim teknik alıyordum. Tavsiye ederim

Tam ben yazacaktım benden önce davranmışsınız. Üstelik yıllık abonelikte ücreti de çok değildi. Ben de tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Tam da bunu yazmaya girdim. Yazmışsınız.

Geçen yıl, Meraklı çocuk + Bilim Teknik aldım.

Bu yıl 2 yıllık 3 dergi aboneliği yaptım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu
(düzenlendi)

Bizim ki araba hastası benim bilmediğim modelleri bildiği oluyor 🙂

tarihinde Celal Maraşlıoğlu tarafından düzenlendi
Bilgi fazlalığı
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Ben de oğlana çeşitli dergiler alıyorum abonelik değil ama o ay hangisi kendisinin hoşuna giderse tabii yararlı olması koşuluyla onu alıyorum. Çocuklara belli olmuyor. Bazen aldığım derginin yüzüne bakmıyor ancak bir sonraki ay aynı derginin bir sonraki sayısına feci sarıyor. Bu günlerde de çocuklar arasında yaratıcı çubuklar yayılıyor. Çeşitli şekiller yapıyorlar. Evde zamanları varken güzel bir uğraş. Bu arada arkadaşlar zeka oyunlarını şiddetle tavsiye ediyorum. Bulunduğum ilçe de ilçe Milli Eğitim de çok destekliyor yarışmalar falan sürekli düzenleniyor. Ben de oğluma set aldım ve çok çok oynuyoruz.. Tarafsız bir kaç araştırmadan bahsetti geçenlerde bir öğretmen arkadaşım . Maddi durumu zayıf olan öğrencilerin olduğu bir okulda zeka oyunlarını öğretmenler 6 ay boyunca her hafta 2 gün olacak şekilde oynatmışlar ve 15-20 baz IQ yükselttiği görülmüş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özmen
Tayfun Aydın yazdı:

Ben de oğlana çeşitli dergiler alıyorum abonelik değil ama o ay hangisi kendisinin hoşuna giderse tabii yararlı olması koşuluyla onu alıyorum. Çocuklara belli olmuyor. Bazen aldığım derginin yüzüne bakmıyor ancak bir sonraki ay aynı derginin bir sonraki sayısına feci sarıyor. Bu günlerde de çocuklar arasında yaratıcı çubuklar yayılıyor. Çeşitli şekiller yapıyorlar. Evde zamanları varken güzel bir uğraş. Bu arada arkadaşlar zeka oyunlarını şiddetle tavsiye ediyorum. Bulunduğum ilçe de ilçe Milli Eğitim de çok destekliyor yarışmalar falan sürekli düzenleniyor. Ben de oğluma set aldım ve çok çok oynuyoruz.. Tarafsız bir kaç araştırmadan bahsetti geçenlerde bir öğretmen arkadaşım . Maddi durumu zayıf olan öğrencilerin olduğu bir okulda zeka oyunlarını öğretmenler 6 ay boyunca her hafta 2 gün olacak şekilde oynatmışlar ve 15-20 baz IQ yükselttiği görülmüş..

Bahsettiğiniz oyunun tam adını veya linkini verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Bence TUBİTAK'ın Meraklı çocuk + Bilim Teknik dergileri yeterli.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Dergi seçmek önemli , geçen bir dergi aldım bizim ufaklığa , derginin bir kısımda doğa olayı anlatılırken işi bilimden dine bağlamışlar direk. Uygunsuz içerikler olabiliyor. Derginin yayıncısı ana sayfada yazılmamış, iç kapakta küçücük yazmışlar. Ekledim kırmızı listeye.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İstisnasız tüm dergiler ve de kitaplar malesef kendi ideolojilerini çocuklara geçirmek için binbir takla atıyorlar. Buna hansel gretel bile dahil.  Ne yapacağımızı şaşırdık.

Çocukları üzmeyen bir hikaye kitabı göremedim. Geçen sene çizgili pijamalı çocuk diye bir kitap okuttular okulda zorla. Meğer baktık çocuklara uygun değil diye birçok yerde yazılmış. Çocuklar da korktular üzüldüler sevmediler. Neymiş, almanların ölüm kampı. İyi de çocuklar 9 yaşında.

Hep kuzular bi kötülük yapacak içlerinden birini kurt kapacak sonra kurdun karnı yarılıp o kötü niyetli canavar öldürülecek. yeter len..

Biraz anlatın motor nasıl çalışır makara nedir çıkrık nedir su nasıl akar... o da okuma bu da okuma..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:

Tubitak bilim Teknik çocukta ne ideoloji olacak hocam ?

Onlar iyi gibi yine kötünün iyisi ama eski bilim teknikle alakası yok. TRT-FM gibi şıkıdım havası.

Başka özel dergilere öykünüyor. TRT nin de özel kanallara öykünmesi gibi.

Tübitak Kitabevi'nde güzel kitaplar vardı. Hala var. Gerçi birçoğunun yeni baskısını artık yapmıyorlar konjonktürler sebebiyle ama yine de fırsat bulan yolu Ankara'ya düşen Kuğulu Park'ın altındaki ana Tübitak binasına uğrasın kitabevine. (yahut online). Büyüklere ve yetişkinlere yönelik bir bilim teknik dergisi çıkarmaları çok iyi olurdu. Fon gerekir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Diğerini de çıkarıyorlarmış ama baktım sanki pek büyüklere göre değildi. Unutmuşum resmen.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Onlar iyi gibi yine kötünün iyisi ama eski bilim teknikle alakası yok.

Tübitak dergilerine üye olunca eski sayılarına arşiv üzerinden ulaşılabiliyordu bir kısmını bilgisayara indirmiştim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Serkan Özmen yazdı:

Bahsettiğiniz oyunun tam adını veya linkini verebilir misiniz acaba? Teşekkürler.

Hocam ana akım oyunlarının ismini vereyim ama çok fazla var zaten.

Reversi ( ilkokul ve okul öncesi çok rahat oynayabilir ancak her yaşta çocuk da oynar çünkü ince nüanslar var. Oyunda son ana kadar kimin kazandığı kesinlikle belli olmuyor)
Abbolone (Kuralları biraz çoktur ancak zevkli bir oyun. Orijinal alınmalı. Piyasada diğerleri biraz sıkıntı)
Mangala (Hakiki Türk oyunudur ve Osmanlı dev. yeniçeri ağaları seçilirken oynatılırmış ancak oynayan çocuğun tek-çift sayıları bilmesi gerekiyor)
Koridor ( Teknik anlaşıldıktan sonra oyun basit gibi gözüküyor ancak her kademe öğrenci için uygun)
9 taş ( kısa süren ancak kesinlikle zeka gerektiren bir oyun. Oyun kuralları ilkokul 1-2 seviyesine göre zor gelebiliyor.)
Hedef 5( Basit ve çocukların zevk aldığı oyun. BİM  de falan da satıldı bir ara)
Dedektif-look look : Kesinlikle dikkat geliştiren ve çocukların hızlı olmasını sağlayan iki oyun. İkisi de hemen hemen aynı ama dedektif bir tık daha iyi.
Pentago: Benim en beğendiğim oyun diyebilirim çünkü bir sonraki hamleyi tahmin etmeye dayalı. Çok güzel ve her kademede oynanır ancak bana göre ilkokul 4 den sonra daha uygun.
SKİPPİTY: Çok güzel ve her kademede oynanacak basit bir oyun. Ben oğlumla çok oynadım. Okul öncesi gurubundayken bile rahat rahat oynuyordu.
QUARTO: En zor oyunu sona sakladım. Kuralların çok az olduğu ancak ciddi dikkat isteyen bir oyun. İngilizlerin geliştirdiği bir oyun diyeyim siz gerisiniz anlayın :)

Jenga: el kol koordinasyonu için öneriyoruz.

Hocam renkli bardaklar, kelime oyunları, 3 taş, go , tangram gibi daha bir çok oyun var ancak ana akım olarak oynanan oyunları yazdım. Tavsiye ederim ancak kaliteli olanlarını alın. İstanbul da ikamet ediyorsanız İSTOÇ ta hepsi var. internetten de alabilirsiniz. Genel olarak REDKA firması hepsini üretiyor. Biz toplu alım yapmıştık okula. Eğer kurallarda sıkıntı yaşarsanız yada sormak istediğiniz bir durum olursa her zaman sorabilirsiniz. Gerekirse telefonumu da veririm. Okulda Zeka oyunlarını organize eden kişi olduğumdan aşinayım oyunlara.. İyi eğlenceler :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu

Sihirli çubuklardan alanınız oldumu tavsiye edermisiniz

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Celal Maraşlıoğlu yazdı:

Sihirli çubuklardan alanınız oldumu tavsiye edermisiniz

Celal hocam daha yeni aldım. Güzel tavsiye ederim ancak bence iki kutu almak lazım. Büyük birşey yapmak isterseniz yetmeyebiliyor. Ayrıca bize gelen kutuda kırmızılar çok geniş çıktı çok kullanamadık.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu
Tayfun Aydın yazdı:

Celal hocam daha yeni aldım. Güzel tavsiye ederim ancak bence iki kutu almak lazım. Büyük birşey yapmak isterseniz yetmeyebiliyor. Ayrıca bize gelen kutuda kırmızılar çok geniş çıktı çok kullanamadık.

Teşekkür ederim siparişi verdim bakalım hepsi burada da iş bankası yayınlarında indirim var tavsiye ederim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özmen
Tayfun Aydın yazdı:

Hocam ana akım oyunlarının ismini vereyim ama çok fazla var zaten.

Reversi ( ilkokul ve okul öncesi çok rahat oynayabilir ancak her yaşta çocuk da oynar çünkü ince nüanslar var. Oyunda son ana kadar kimin kazandığı kesinlikle belli olmuyor)
Abbolone (Kuralları biraz çoktur ancak zevkli bir oyun. Orijinal alınmalı. Piyasada diğerleri biraz sıkıntı)
Mangala (Hakiki Türk oyunudur ve Osmanlı dev. yeniçeri ağaları seçilirken oynatılırmış ancak oynayan çocuğun tek-çift sayıları bilmesi gerekiyor)
Koridor ( Teknik anlaşıldıktan sonra oyun basit gibi gözüküyor ancak her kademe öğrenci için uygun)
9 taş ( kısa süren ancak kesinlikle zeka gerektiren bir oyun. Oyun kuralları ilkokul 1-2 seviyesine göre zor gelebiliyor.)
Hedef 5( Basit ve çocukların zevk aldığı oyun. BİM  de falan da satıldı bir ara)
Dedektif-look look : Kesinlikle dikkat geliştiren ve çocukların hızlı olmasını sağlayan iki oyun. İkisi de hemen hemen aynı ama dedektif bir tık daha iyi.
Pentago: Benim en beğendiğim oyun diyebilirim çünkü bir sonraki hamleyi tahmin etmeye dayalı. Çok güzel ve her kademede oynanır ancak bana göre ilkokul 4 den sonra daha uygun.
SKİPPİTY: Çok güzel ve her kademede oynanacak basit bir oyun. Ben oğlumla çok oynadım. Okul öncesi gurubundayken bile rahat rahat oynuyordu.
QUARTO: En zor oyunu sona sakladım. Kuralların çok az olduğu ancak ciddi dikkat isteyen bir oyun. İngilizlerin geliştirdiği bir oyun diyeyim siz gerisiniz anlayın :)

Jenga: el kol koordinasyonu için öneriyoruz.

Hocam renkli bardaklar, kelime oyunları, 3 taş, go , tangram gibi daha bir çok oyun var ancak ana akım olarak oynanan oyunları yazdım. Tavsiye ederim ancak kaliteli olanlarını alın. İstanbul da ikamet ediyorsanız İSTOÇ ta hepsi var. internetten de alabilirsiniz. Genel olarak REDKA firması hepsini üretiyor. Biz toplu alım yapmıştık okula. Eğer kurallarda sıkıntı yaşarsanız yada sormak istediğiniz bir durum olursa her zaman sorabilirsiniz. Gerekirse telefonumu da veririm. Okulda Zeka oyunlarını organize eden kişi olduğumdan aşinayım oyunlara.. İyi eğlenceler :)

Tayfun Bey, çok teşekkür ederim. Çok güzel bir paylaşım yapmışsınız. Emeğinize sağlık :) 

Kızlarımla oyunları inceleyip uygun olan 1-2 tane ile başlamak istiyorum. Malum, salgından dolayı çocuklar sürekli evde ve boşluktan dolayı cep telefonları ile çok vakit geçiriyorlar. Bunu çözmem lazım.

Tekrardan teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...