Oğuzhan Aslan 22 Ocak 2021 Paylaş 22 Ocak 2021 2006 Focus dizel aracımda uzun yolda arka koltuklarda 110 ile 125 km/h arası yani 2.1 - 2.5 Devir aralığında kulaklarda ciddi basınç oluşturan bir uğultu var. Bu sorun aynı devir aralığında, örneğin 2. vitesten 3. vitese yavaş yavaş hızlanarak geçişte de var. Ön tarafta sadece motor sesi var ama arka koltuklara oturduğunuz zaman rahatasız edici bir uğultu var. Bu sorun çok uzun zamandır var, bir kaç ustaya sordum normal dediler ama verdiği rahatsızlık hiç normal değil. Uğultu yürüyen aksamlardan kaynaklanmıyor çünkü vitesi boşa aldığınız zaman sıfır uğultu, dünya varmış diyorsunuz resmen. Bence uğultunun nedeni ya arka susturucu yada motorda bir şeyler normal değil. Egzoz spiralini yeni değiştirdim ve egzozcu partikülün daha önce iptal edildiğini söyledi. Fikirleriniz nedir ? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Ocak 2021 Paylaş 22 Ocak 2021 Partikül derken? DPF yok sizin araçta. Kat dedikleri yer mi iptal acaba? Belli bir hızda değil de devirde ses varsa bu dediğiniz gibi yürüyen aksam değil de motor yada şanzımanı işaret ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 23 Ocak 2021 Paylaş 23 Ocak 2021 Tüm takozları kontrol edin şaseye ses ve titreşim verebilir. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Aslan 23 Ocak 2021 Yazar Paylaş 23 Ocak 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Partikül derken? DPF yok sizin araçta. Kat dedikleri yer mi iptal acaba? Belli bir hızda değil de devirde ses varsa bu dediğiniz gibi yürüyen aksam değil de motor yada şanzımanı işaret ediyor. Evet katalizör iptal, yanlış yazmışım. Ömer Sarıgül yazdı: Tüm takozları kontrol edin şaseye ses ve titreşim verebilir. Takozları kontrol ettirmiştim, takozla alakalı değil gibi. Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 24 Ocak 2021 Paylaş 24 Ocak 2021 araçta tek susturucu olduğuna göre çürümüş ses yapıyor ihtimali gibi geldi, katalizör iptalinden dolayı böyle rahatsız etmez Yorum bağlantısı
Oğuzhan Aslan 26 Ocak 2021 Yazar Paylaş 26 Ocak 2021 Bahadır Taşpolat yazdı: araçta tek susturucu olduğuna göre çürümüş ses yapıyor ihtimali gibi geldi, katalizör iptalinden dolayı böyle rahatsız etmez Sanırım dediğiniz gibi. En kısa zamanda kontrol ettireceğim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts