İçeriğe Yönlendir

Focus I V Kayış Gergi Bilyası Sorunu

Tolgahan Doğru

Recommended Posts

Tolgahan Doğru

Araç focus 1 1.6 2004 model 

Geçen yaz v kayış bilyası yalpaladigi için yanlış hatırlamıyorsam ina marka bilya ile değişti. Çok zaman geçmeden Ekim ayı gibi yine yalpalamaya başladı ve adında meymenet olmayan BSG marka ile yine değişti ancak bir gün sonra bilya yüksek ses çıkartarak arızalandı. İlçe de bulunduğum için parça bulamadık ve sadece yeni uyumlu bir bilyayı bozulan BSG nın göbeğine çaktım. Aradan zaman geçti bugünler yine kontrol ettim ve yalpalama yine başlamış. 

Şimdi sizce sorun nedir ne yapmaliyim 

Yalpalayan başka parça yok. Orijinal parça alsam yalpa yapmayacağının garantisi var mı 

Acaba sorun bilyanin takıldığı yerde mi 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Alternatörde veya klima motorunda yamukluk olabilir mi? Az bir kaçıklık varsa zamanla göbeği yamultuyordur belki. İna markası birçok araçta kullanılıyor, tekrar tekrar oluyorsa bu sıkıntı başka parçada kusur vardır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

bahsettiginiz yer sabit gergi kismi mi otomatik gergi kismi mi? sabit gergi ise rulmanin oturdugu döküm bir ara parca olmasi lazim. o asinmissa yeni takilan rulmani da bozacaktir

4acdc8f803ca08c1a62c6abe414a71be.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Ü.Emre Kartal yazdı:

Alternatörde veya klima motorunda yamukluk olabilir mi? Az bir kaçıklık varsa zamanla göbeği yamultuyordur belki. İna markası birçok araçta kullanılıyor, tekrar tekrar oluyorsa bu sıkıntı başka parçada kusur vardır. 

Onlarda yamukluk olsa o parçalarda da bir yalmalama görürüm diye düşünüyorum.

Bu gergi bilyasınin civatasi üstünde eskiden kalan cıvata. Acaba o yamulmus olabilir mi yıllar içinde

Coşku Mert yazdı:

bahsettiginiz yer sabit gergi kismi mi otomatik gergi kismi mi? sabit gergi ise rulmanin oturdugu döküm bir ara parca olmasi lazim. o asinmissa yeni takilan rulmani da bozacaktir

Hatırladığım kadarı ile altta olan hareketli. Benim bozulan ise üstte gözüken ve sabit olmalı tam emin değilim.

Peki öyle ise o parçanın değişimi veya tamiri mümkün mü

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

yukaridaki mesajima resim ekeledim. ayrica satılan bi parca değil. orjinal veya orjinale yakin markalarda kutu içinden cikiyor. tamir olacak bi tarafi yok. yenisiyle degisecek şayet sorun orada ise

Hatırladığım kadarı ile altta olan hareketli. Benim bozulan ise üstte gözüken ve sabit olmalı tam emin değilim.
Peki öyle ise o parçanın değişimi veya tamiri mümkün mü

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
(düzenlendi)
Coşku Mert yazdı:

yukaridaki mesajima resim ekeledim. ayrica satılan bi parca değil. orjinal veya orjinale yakin markalarda kutu içinden cikiyor. tamir olacak bi tarafi yok. yenisiyle degisecek şayet sorun orada ise

Anladım açıklamanız mantıklı geldi. Ben orijinal parça siparişi vereyim. 

Son durumu değişim sonrası paylaşırım. Teşekkürler

tarihinde Tolgahan Doğru tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Civata diş kaptıysa usta tarafından ve orada yeni bir yuva yaptıysa her değiştirdiğinde aynı olay gerçekleşebilir. Pafta salınıp kılavuz diş çekilip tekrar denenebilir bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Arif Aykın yazdı:

Civata diş kaptıysa usta tarafından ve orada yeni bir yuva yaptıysa her değiştirdiğinde aynı olay gerçekleşebilir. Pafta salınıp kılavuz diş çekilip tekrar denenebilir bence. 

Ustaya bunu da belirtirim sağolun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Tolgahan Doğru yazdı:

Ustaya bunu da belirtirim sağolun

V kayışı ölçüleri doğrumu ona da baktırın.  Yanlış ölçüde kayış takılmış olabilir. Özellikle olması gerekenden küçük takıldı ise esneme yapamaz ve bilyayı bozar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...