Emrah Taşpınar 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 İyi akşamlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum , benim başıma gelen bir olay değil genel olarak açtım konuyu , takip ettiğim trafik ile ilgili instagram sayfalarında sürekli vurup kaçan araçları arayan mağdur insanlarla dolu , genel olarak hepsi emniyet uğraşmıyor vb sebepler ile kendileri arıyor , böyle bir olay başımıza gelirse ne yapmak gerek. Yorum bağlantısı
Tahir Ak 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 ben önce fotosunu çeker. önce emniyete sonra kaskoma başvırurum. Başka ne yapılır bilmiyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Kamera kaydı yoksa yapacak hiç bir şey yok maalesef. Şirket aracımıza vur kaç yapmışlar, bagaj kapağı ile tampon değişiyor maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Sani Gerşon yazdı: Kamera kaydı yoksa yapacak hiç bir şey yok maalesef. Şirket aracımıza vur kaç yapmışlar, bagaj kapağı ile tampon değişiyor maalesef.ilk görüldüğünde polisi mi aramak lazım? prosedür tam nedir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Bi keresinde hanım minibüse yandan girmiş. Sabah 6’da. Sahibini tanımıyoruz. Bizde fazla bir şey yok ama minibüsün kapısı içeri göçtü. Telefon no bıraktı. Fotoları çekti. Adam 10’da aradı. Sinirli konuştu. Dedim sakin ol. Kaza bu. Olabilir insanlık hali. Kaçmadım etmedik. Akşam tutanağı tutalım fotoğraflar var. 3 günlük dünya. Huzurla yaşamak gibisi yok. 4 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Başımdan geçen olayı anlatayım Benim arabanın park yerinde silecek kolunu kökünden kırıp kaçmışlardı. Araç kamerası ve park kamera kayıtları ile karakola gidip dilekçe yazıp, usb bellekte videoları verdim. Adamı buldular karakola çağırmışlar beni aradılar. Parasını ödemek istiyor, gelin buraya diye. Bende muhatap olmak yada yüz yüze gelmek istemiyorum parayı size bıraksınlar gelir şikayetimi çekerim dedim. Adamda şikayeti çekmezse ödemem demiş. Sonraki aşamaya geçtik. karakol dosyayı savcılığa yönlendiriyorlar. Ben adliyeden arabulucu aradı zararınız ne kadar dedi ödeme yaparlarsa kabul eder misiniz diye sordular. Bende etmezsem ne olur, ne ceza alır dedim. Mahkeme sizin lehinize karar verir ama cevzayı da 5 yıl erteler. Siciline de yazılmıyormuş. Sizde kendi zararınızı kendiniz yaptırırsınız aslında siz kaybetmiş olursunuz dediler. İyi ödeme yapsınlar gelip alayım dedim. Ertesi gün parayı almışlar gidip şikayeti çektim sonra parayı verdiler. Yukarıdaki olaylar 1 ayda oldu bitti. Silecek kolu bozulan parça olmadığı için yurtdışından gelmesi 1 ay sürdü. Tahir Ak yazdı: Sani Gerşon yazdı: Kamera kaydı yoksa yapacak hiç bir şey yok maalesef. Şirket aracımıza vur kaç yapmışlar, bagaj kapağı ile tampon değişiyor maalesef. Genişlet ilk görüldüğünde polisi mi aramak lazım? prosedür tam nedir Genişlet Resimleri çekip orada ki karakoldan tutanak tutturun. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Ben bu olayları daha çok kadere bağlıyorum. O para çıkacaksa bir şekilde çıkıyor. Kendi aracımın kaskosuna bitimine 1 ay kala arka kapıdaki önceden birinin vurduğu yeri yaptırayım dedim. Neyse beyan yazdım , yaptırdım. 1 a sonra aynı yeri eşim sürttü, eskisi gibi oldu. Yaptırmadım 2 yıldır o şekilde duruyor. 6 ay önce trafikte eşimin aracına tersten gelen bir araç sağ aynaya sürtüp kapağını kırmış ve devam etmiş. Eşim de araçtan inmiş aracın peşine koşup nereye kaçıyorsun diye bağırmış. Neyse adam numarasını vermiş. Oradaki devlet kurumunda çalıştığını söylemiş. Aradım adamı, dedim parça kırılmış aynısını getir, olay kapansın, raporla uğraşmayalım. Adam benim adresime parçayı sipariş etti, Bende monte ettim, olay kapandı. Madem çarptın neden kaçıyorsun. Çarpıp kaçmak = Hırsızlık aynı şey. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Erhan Doruk yazdı: Ben bu olayları daha çok kadere bağlıyorum. O para çıkacaksa bir şekilde çıkıyor. Kendi aracımın kaskosuna bitimine 1 ay kala arka kapıdaki önceden birinin vurduğu yeri yaptırayım dedim. Neyse beyan yazdım , yaptırdım. 1 a sonra aynı yeri eşim sürttü, eskisi gibi oldu. Yaptırmadım 2 yıldır o şekilde duruyor. 6 ay önce trafikte eşimin aracına tersten gelen bir araç sağ aynaya sürtüp kapağını kırmış ve devam etmiş. Eşim de araçtan inmiş aracın peşine koşup nereye kaçıyorsun diye bağırmış. Neyse adam numarasını vermiş. Oradaki devlet kurumunda çalıştığını söylemiş. Aradım adamı, dedim parça kırılmış aynısını getir, olay kapansın, raporla uğraşmayalım. Adam benim adresime parçayı sipariş etti, Bende monte ettim, olay kapandı. Madem çarptın neden kaçıyorsun. Çarpıp kaçmak = Hırsızlık aynı şey. Genişlet kader? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tahir Ak yazdı: Sani Gerşon yazdı: Kamera kaydı yoksa yapacak hiç bir şey yok maalesef. Şirket aracımıza vur kaç yapmışlar, bagaj kapağı ile tampon değişiyor maalesef. Genişlet ilk görüldüğünde polisi mi aramak lazım? prosedür tam nedir Genişlet Erdoğan Temur yazdı: Resimleri çekip orada ki karakoldan tutanak tutturun. Genişlet Elinizde kanıt yoksa karakol hiç bir işlem yapmıyor. Hatta "ben nereden bileceğim senin vurmadığını" bile diyen oluyor. Kasko bu günler için. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Bizim gibi ülkelerde sistem eğer siyasi felan bir olay yok ya da biri yaralanmadı ise meseleye başından savmak amacıyla bakıyor. Bu adalet duygusunu törpülüyor. O nedenle kaçmak en doğru hareket aslında vuran açısından. Yakalanırsa öder. Yakalanmazsa ödemez 6 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Bir arkadaş karayolları kantarında çalışıyordu, adam kaçsa daha az ceza ödeyecek diyordu 1 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Erhan Doruk yazdı: Ben bu olayları daha çok kadere bağlıyorum. O para çıkacaksa bir şekilde çıkıyor. Kendi aracımın kaskosuna bitimine 1 ay kala arka kapıdaki önceden birinin vurduğu yeri yaptırayım dedim. Neyse beyan yazdım , yaptırdım. 1 a sonra aynı yeri eşim sürttü, eskisi gibi oldu. Yaptırmadım 2 yıldır o şekilde duruyor. 6 ay önce trafikte eşimin aracına tersten gelen bir araç sağ aynaya sürtüp kapağını kırmış ve devam etmiş. Eşim de araçtan inmiş aracın peşine koşup nereye kaçıyorsun diye bağırmış. Neyse adam numarasını vermiş. Oradaki devlet kurumunda çalıştığını söylemiş. Aradım adamı, dedim parça kırılmış aynısını getir, olay kapansın, raporla uğraşmayalım. Adam benim adresime parçayı sipariş etti, Bende monte ettim, olay kapandı. Madem çarptın neden kaçıyorsun. Çarpıp kaçmak = Hırsızlık aynı şey.kaderin üzerine yıkmayalım. imtihan diyelim. Çıkacak para konusu başlı başına bir konu bana göre Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: Başımdan geçen olayı anlatayım Benim arabanın park yerinde silecek kolunu kökünden kırıp kaçmışlardı. Araç kamerası ve park kamera kayıtları ile karakola gidip dilekçe yazıp, usb bellekte videoları verdim. Adamı buldular karakola çağırmışlar beni aradılar. Parasını ödemek istiyor, gelin buraya diye. Bende muhatap olmak yada yüz yüze gelmek istemiyorum parayı size bıraksınlar gelir şikayetimi çekerim dedim. Adamda şikayeti çekmezse ödemem demiş. Sonraki aşamaya geçtik. karakol dosyayı savcılığa yönlendiriyorlar. Ben adliyeden arabulucu aradı zararınız ne kadar dedi ödeme yaparlarsa kabul eder misiniz diye sordular. Bende etmezsem ne olur, ne ceza alır dedim. Mahkeme sizin lehinize karar verir ama cevzayı da 5 yıl erteler. Siciline de yazılmıyormuş. Sizde kendi zararınızı kendiniz yaptırırsınız aslında siz kaybetmiş olursunuz dediler. İyi ödeme yapsınlar gelip alayım dedim. Ertesi gün parayı almışlar gidip şikayeti çektim sonra parayı verdiler. Yukarıdaki olaylar 1 ayda oldu bitti. Silecek kolu bozulan parça olmadığı için yurtdışından gelmesi 1 ay sürdü. Resimleri çekip orada ki karakoldan tutanak tutturun. Genişlet Mahkeme sizin lehinize neyi karar vermiş oluyor o zaman 1 Şubat 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar 1 Şubat 2021 Yazar Paylaş 1 Şubat 2021 Rastladigim konularda genel şikayet polisin kaçan araç ile ilgili tutanak tutmadığı yönünde oluyor , birçok şikayet varken neden önlem alınmıyor bu kaçma işine birazda onu merak ederim , kaçana sağlam bi ceza verilemezmi , kaçana kâr kalıyor mahkeme takipsizlik veriyor , mağdur birçok kez mağdur oluyor , nasıl drift makas atan ertesi gün ters kelepçe cezayı yiyor , kaçanada sağlam ceza kesmek gerekmezmi 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mahkeme sizin lehinize neyi karar vermiş oluyor o zaman Genişlet Karşı tarafa suçlusun bana haklısın diyor. Sonra bir bardak soğuk su ve izmir marşı eşliğinde beni uğurluyorlar 1 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mahkeme sizin lehinize neyi karar vermiş oluyor o zaman Genişlet 2000 model bir symbol araç almıştı peder. Sene 2006 falan. Bir gün arkadaşının dükkanında sırtı cama dönük vaziyette oturmuş çay içiyor. Araba tam karşı kaldırımda. Müptezelin biri çekmiş malı, uçmuş. Önce ilçe merkezinde bir emekli öğretmene bıçak çekiyor, sonra karakola 200 metre mesafede bir aracın tavanına çıkıp (sürücü kadın) zıplıyor falan, oradan gelip bizim park halindeki arabanın aynasına vurup kırıyor. Sonra da karakolun önünde nöbet tutan polislere sataşıp gidiyor. Bu esnada babamın arkadaşı görüyor, babamla çok eski dostlar, başı belaya girer, gider kavga eder diye söylemiyor. Babam fark edince karakola gidiyor, dilekçe falan, şikayet. Polis yarım saatte bulup getiriyor. Önce muayene, sonra nezaret, sonra nöbetçi savcı, akabinde salıverilme. Babama emniyette demişler ki kanun bu, hakkını kendin arayacaksın, yakalanmayacaksın. Çok sonra mahkemeden yazı geldi, haklı bulunmuşuz Tabi ben bunu bir gün sonra sol aynaya dikkatli bakıp onun yeni olduğunu görüp değiştiğini fark edince pedere sordum. Söylemedi, tabi yaş genç, kan deli akıyor. Neyse, sordum soruşturdum derken öğrendim olup biteni. Bir de karakolda pederi tehdit etmiş. Arabasını biliyorum ama müptezelin. Genelde kullandığı güzergahı da biliyorum. Emektar haydarı koydum arabaya. Dedim elbet denk geliriz. Denk geldik. Bir ara sokakta ancak bir arabanın geçebileceği dar bir alanda karşı karşıya geldik. O selektör yaparken ben arabadan indim haydarı da alıp. Bu da indi. Sonrası malum. Mahalleli aldı elimden ama mahalleli yetişene kadar kırdığı aynadan beter oldu. Sonra takıldığım kahveye (yıllardır aynı kahve, masaların %70'ine kafama göre oturup çay kahve içebilirim, herkes hoşgeldin der) gidip beni sormuş atarlı atarlı. Çay tepsisiyle dövüp dışarı atmış garson arkadaş. Sonra kafası ayıkken denk gelmiş olacak ki sormuş soruşturmuş, demişler başına bela olur, takıldığı her yer yıllardır takıldığı eş dost mekanı, git özür dile Bir gün araya tanıdık birileri girdi, rica ettiler, özür falan diledi de yakasını kurtardı Ülkede adalet bizzat sağlayabildiğiniz kadar. Ben bagajda beyzbol sopası taşıyorum. Bir memur arkadaşım yasak dedi, beybol topu da taşıyorum. Amaç tamamen sportif faaliyet 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: kader? Genişlet Ne yaparsan yap o para çıkacaksa çıkıyor. Ne kadar sakınsan da o göze çöp batıyor. Arabayı kapalıya park ediyorsun üstüne sıva düşüyor. Umursamayan adamın arabasına sokakta hiçbirşey olmuyor. 10 yıl kasko yaptırıyorsun kaza olmuyor, kasko yaptırmadığın ilk sene kesin bir kaza oluyor. 10 yıl önce galerici tipli bir adam beni katakulliye getirip sattığım hatasız corsayla benimle iyi bir fiyata anlaşmıştı. yoğunluğuma geldi. Neyse istemeye istemeye notere gittik, söz vermiştim sonuçta, alış veriş tamamlandı, dedim beni şuraya kadar bırakır mısın , tabi dedi ağzı kulaklarında. Kırmızıda durduk birden küüüüüt, ışıkta beklerken BMW arkadan çarptı . Alıcı bembeyaz oldu, fazla hasar yoktu ama ilahi adalet işte. Boyasız hatasız corsa , tek parça boyalı olacak şekilde adamın aldığı fiyata denk gelmişti. 😀 1 Şubat 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: 2000 model bir symbol araç almıştı peder. Sene 2006 falan. Bir gün arkadaşının dükkanında sırtı cama dönük vaziyette oturmuş çay içiyor. Araba tam karşı kaldırımda. Müptezelin biri çekmiş malı, uçmuş. Önce ilçe merkezinde bir emekli öğretmene bıçak çekiyor, sonra karakola 200 metre mesafede bir aracın tavanına çıkıp (sürücü kadın) zıplıyor falan, oradan gelip bizim park halindeki arabanın aynasına vurup kırıyor. Sonra da karakolun önünde nöbet tutan polislere sataşıp gidiyor. Bu esnada babamın arkadaşı görüyor, babamla çok eski dostlar, başı belaya girer, gider kavga eder diye söylemiyor. Babam fark edince karakola gidiyor, dilekçe falan, şikayet. Polis yarım saatte bulup getiriyor. Önce muayene, sonra nezaret, sonra nöbetçi savcı, akabinde salıverilme. Babama emniyette demişler ki kanun bu, hakkını kendin arayacaksın, yakalanmayacaksın. Çok sonra mahkemeden yazı geldi, haklı bulunmuşuz Tabi ben bunu bir gün sonra sol aynaya dikkatli bakıp onun yeni olduğunu görüp değiştiğini fark edince pedere sordum. Söylemedi, tabi yaş genç, kan deli akıyor. Neyse, sordum soruşturdum derken öğrendim olup biteni. Bir de karakolda pederi tehdit etmiş. Arabasını biliyorum ama müptezelin. Genelde kullandığı güzergahı da biliyorum. Emektar haydarı koydum arabaya. Dedim elbet denk geliriz. Denk geldik. Bir ara sokakta ancak bir arabanın geçebileceği dar bir alanda karşı karşıya geldik. O selektör yaparken ben arabadan indim haydarı da alıp. Bu da indi. Sonrası malum. Mahalleli aldı elimden ama mahalleli yetişene kadar kırdığı aynadan beter oldu. Sonra takıldığım kahveye (yıllardır aynı kahve, masaların %70'ine kafama göre oturup çay kahve içebilirim, herkes hoşgeldin der) gidip beni sormuş atarlı atarlı. Çay tepsisiyle dövüp dışarı atmış garson arkadaş. Sonra kafası ayıkken denk gelmiş olacak ki sormuş soruşturmuş, demişler başına bela olur, takıldığı her yer yıllardır takıldığı eş dost mekanı, git özür dile Bir gün araya tanıdık birileri girdi, rica ettiler, özür falan diledi de yakasını kurtardı Ülkede adalet bizzat sağlayabildiğiniz kadar. Ben bagajda beyzbol sopası taşıyorum. Bir memur arkadaşım yasak dedi, beybol topu da taşıyorum. Amaç tamamen sportif faaliyet Genişlet Hocam okudum yazıyı. Bilgiliz olsun yani. Epey uzun ama dürüm sofrasında güzel olurmuş Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Algı o. Öyle "çıkacaksa" diyemezsin. Herşey yazılıysa biz ne halt ediyoruz der ve otururuz o zaman. Mühendis adam net düşünür. Ya vardır kader ya yoktur. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hocam okudum yazıyı. Bilgiliz olsun yani. Epey uzun ama dürüm sofrasında güzel olurmuş Genişlet Gençtik hocam, kan deli akıyordu. Bir de ufak ilçe (o zamanlar 80 bin kadar nüfus) ve doğma büyüme oralı olunca herkes tanıdık herkes eş dost. Şimdi sadece mecbur kalırsam diye taşıyorum beyzbol sopasını. Hatta bagajda duruyor. O kadar zorda kalmam gerek. Yaş ilerleyince uymuyor insan. Çoğu durumda elim kornaya bile gitmiyor artık Aman diyorum bana ne, devletin trafik polisi var kamerası var. Onlar uğraşsın. Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Kader elbette vardır ancak toplumumuzda yanlış kader anlayışı hakim durumdadır malesef. Kur'an-ı Kerim'in çizdiği kader kavramı, kâinatın sistematiğini yani sünnetullah kavramını ön plana alır. Böylece tesadüften değil bilinçten yana bir tavır takınır. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mahkeme sizin lehinize neyi karar vermiş oluyor o zaman Genişlet Arabulucu olayı kapatmak için eksik yönlendirmiş.. Mahkeme lehte karar verse idi. fatura ve kararla alacak takibi başlatıp icra ile alabilirdi.. 2 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Ben bagajda beyzbol sopası taşıyorum. Bir memur arkadaşım yasak dedi, beybol topu da taşıyorum. Amaç tamamen sportif faaliyet [emoji3] O zaman beyzbol kurallarını da öğrenmek lazım. Bilen bir polise denk gelinir...[emoji1785] 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Ayrıca cezası 5 yıl ertelense bile. 5 yıl içinde yeniden benzer suç işlerse iki suçun da cezasını çekerdi.. Emrah Taşpınar yazdı: İyi akşamlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum , benim başıma gelen bir olay değil genel olarak açtım konuyu , takip ettiğim trafik ile ilgili instagram sayfalarında sürekli vurup kaçan araçları arayan mağdur insanlarla dolu , genel olarak hepsi emniyet uğraşmıyor vb sebepler ile kendileri arıyor , böyle bir olay başımıza gelirse ne yapmak gerek. Genişlet Kaskonuz varsa ve benim işim gücüm var. uğraşamam karakolla raporla tespitle diyorsanız.. Fotoğraflarını çeker, servise gider beyanla dosya açtırırsınız.. Hasarsızlık indiriminiz bozularak hasarınız giderilir. Polisin çarpıp kaçan tarafı bulma ihtimali varsa... (sağda solda kameralar veya araç kamerası vs) Bulabilirse, tespit tutanağı işe yarar. Karşı taraf tutanak tutmaya da ikna olabilir.. Polisi aramakta fayda var.. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Arabulucu olayı kapatmak için eksik yönlendirmiş.. Mahkeme lehte karar verse idi. fatura ve kararla alacak takibi başlatıp icra ile alabilirdi.. Genişlet Bence arabulucu işini iyi yapmış abi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts