Mehmet Göktürk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bence arabulucu işini iyi yapmış abi Direkman yalan söylemiş (daha doğrusu eksik söylemiş) ücretini alabilmek için. Avukatlık ücreti de ayrıca alınırdı karşıdan. artı mahkeme harçları vs. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Barış AÇIL yazdı: O zaman beyzbol kurallarını da öğrenmek lazım. Bilen bir polise denk gelinir... E o kadarı da denk gelirse yapacak bir şey yok, neyse gereği yapılır Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Ancak ülkeye güvenemiyorsun ki adalete? O davayı kazandın..peki iki gün sonra adamın aşireti gelip arabanı yakarsa? Bunların cezası yok. Bir yakınımız yıllar evvel kamyon şöförü kendisi zorla senet imzalatan mafyayı mahkemeye verdi. avukatı da babamdı (eşi akraba diyerekten). neyse senet iptal edildi. Ama adamı vurdular. çocukları yetim eşi dul kaldı 40 sene olmuştur. Ecevit affı ile çıktı. Vuran hapse girdi tabi de ölen öldü. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bence arabulucu işini iyi yapmış abi Arayı bulmuş 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Yıl 1997 arkadaşım evleniyor konvoy olacak öncesinde park halindeki şahine dokundum ön tampon kırıldı (sahibi polismiş) kağıt telefonumu yazıp ayrıldım. Sonrasında karakolda tutanak tutalım kasko ödesin dedik karakol amiri olmaz nin dereden su getirdi vs.. zorlada olsa raporu aldık iş bitti. Pazar günü çevre yolunda bir psssat arkadan makas ata ata geliyor kornayı basınca önüme tam kırmadı ama sonraki üç arabayı daha makasladı. 112 yi aradım ama aracıda takipteyim polis diz takibi bırakın biz yakalarız vs ara sokaklarda kayboldu. Gece 2 saat uğraştım video boyutunu küçültüp mail attım. Kırmızı ışıkta vs denk gelse ne olurdu Allah bilir.... Sani Gerşon yazdı: Elinizde kanıt yoksa karakol hiç bir işlem yapmıyor. Hatta "ben nereden bileceğim senin vurmadığını" bile diyen oluyor. Kasko bu günler için. Adalet sistemimizde cezalar suçludan yana son samsun örneği gibi.... Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Gençtik hocam, kan deli akıyordu. Bir de ufak ilçe (o zamanlar 80 bin kadar nüfus) ve doğma büyüme oralı olunca herkes tanıdık herkes eş dost. Şimdi sadece mecbur kalırsam diye taşıyorum beyzbol sopasını. Hatta bagajda duruyor. O kadar zorda kalmam gerek. Yaş ilerleyince uymuyor insan. Çoğu durumda elim kornaya bile gitmiyor artık Aman diyorum bana ne, devletin trafik polisi var kamerası var. Onlar uğraşsın. Altındağ dolayları galiba Murat abi Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 1. Mutlaka polis çağırılması lazım tutanak için. Aracı oynatırsanız siz de suçlu durumuna düşüyorsunuz. Olay yerini terk cezası 235 TL di sanırım geçen sene. Tabi bunlar kazanın resmileşmesi için. Özellikle kasko varsa ispat açısından önemli. Diğer türlü oynatıp giderseniz çarpanın vicdanına kalıyor tüm olay. 2. Bolca aracın ve aracın bulunduğu konumun fotoğraflarını çekin, . 3. Etrafta kamera varsa kendi imkanlarınızla araştırın. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Altındağ dolayları galiba Murat abi Çubuk Oğuzhan kardeşim Çok bilinmez ama, eskiden çok kapalı bir ilçeydik. Dışkapı'dan ötesi gurbet sayılırdı 2 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Çarpıp kaçmalar TCK'ya göre suç unsuru oluşturmuyor. Bu nedenle savcılık Kovuşturmaya Yer Yok diyip kapatıyor. Hal böyle olunca Polis bir şey yapamıyor. Elinizde görüntü varsa Sulh Hukuk Mahkemesine kasar ve değer kaybı tespiti yaptırıp bilirkişi raporuna göre Asliye Hukuka dava tazminat davası açıyorsunuz. 2 Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 (düzenlendi) Mert Yeldan yazdı: Çarpıp kaçmalar TCK'ya göre suç unsuru oluşturmuyor. Bu nedenle savcılık Kovuşturmaya Yer Yok diyip kapatıyor. Hal böyle olunca Polis bir şey yapamıyor. Elinizde görüntü varsa Sulh Hukuk Mahkemesine kasar ve değer kaybı tespiti yaptırıp bilirkişi raporuna göre Asliye Hukuka dava tazminat davası açıyorsunuz. Hocam suç unsuru oluşturmuyorsa ceza neden kesiliyor yakalanan şahısa? Olay yerini mazeretsiz terk suç unsuru. Vur – kaç diye tabir edilen, kazaya karıştıktan sonra durmaksızın olay mahallinden uzaklaşma fiili için de sürücülere ceza verilir. Ahlaki olmayan bu davranış için 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/1-a numaralı maddesine istinaden kaza mahallinde durmayan ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almayanlara verilen 314 TL idari para cezası uygulanır. Ceza bedelini, %25 indirimle 15 gün içerisinde 235,50 TL olarak ödemek mümkün. Sürücünün ehliyetine de 20 ceza puanı yazılır. kaynak: https://ehliyet.co/trafik-kazasi-sonrasi-yapilmamasi-gerekenler.html#:~:text=2021 yılında%2C 2918 Sayılı Karayolları,TL idari para cezası alırsınız. Ayrıca direk yakınımda yaşadım. Motosikletiyle çarpıp kaçan şahsı kaçmadan önce fotoğraflamıştık. Ceza yedi 2 Şubat 2021 tarihinde ALİ SEYKAN tarafından düzenlendi ekleme Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 ALİ SEYKAN yazdı: Hocam suç unsuru oluşturmuyorsa ceza neden kesiliyor yakalanan şahısa? Olay yerini mazeretsiz terk suç unsuru. Vur – kaç diye tabir edilen, kazaya karıştıktan sonra durmaksızın olay mahallinden uzaklaşma fiili için de sürücülere ceza verilir. Ahlaki olmayan bu davranış için 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/1-a numaralı maddesine istinaden kaza mahallinde durmayan ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almayanlara verilen 314 TL idari para cezası uygulanır. Ceza bedelini, %25 indirimle 15 gün içerisinde 235,50 TL olarak ödemek mümkün. Sürücünün ehliyetine de 20 ceza puanı yazılır. kaynak: https://ehliyet.co/trafik-kazasi-sonrasi-yapilmamasi-gerekenler.html#:~:text=2021 yılında%2C 2918 Sayılı Karayolları,TL idari para cezası alırsınız. Cezalar TCK'ya göre değil Karayolları Trafik Kanununa göre kesiliyor. Vur kaç eskiden Tck'ya göre mala zarar verme olarak değerlendiriliyordu. Çıkartıldı. 2 Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 22 Kasım 2020 gecesi saat 01.30 civarı, apartmanın önünde duran arabama birisi gelip vuruyor, tabi kaçıyor, 5 dakika sonra geri geliyor yavaşça sokaktan geçip gidiyor,sanirim kontrol amaçlı. Karşı komşum balkonda sigara içiyor olayı görüyor tabi, direk polisi arıyor çünkü bana ulaşamıyor. Polis gelmiyor, sabah ben işin farkına varınca komşum olayı bana anlattı, plakayı almış, gittik karakola şikayetçi olduk, komşum sağolsun tanıklık yaptı.Emniyetteki memur bundan birşey çıkmaz dedi, bende en azından uğraşsın öyle çarpıp kaçmak değil, bugün bana yarın başkasına, ben zaten kaskomdan yaptırırım dedim. 10 gün sonra eleman beni aradı konuştuk, özür diledi v.s. Gittik sanayide aracı bıraktık,tamirat yapıldı, eleman ücreti ustaya verdi, faturayı aldık helalleştik. Bu arada dosya savcılığa gitmiş, şikayetimi geri çekmek için 5 kez gittim, dosyanın sisteme işlenmesini bekledim 6.gidisimde savcı takipsizlik kararı vermiş sizin birşey yapmanıza gerek yok dediler çıktım geldim. Yani eleman ben yaptırmıyorum dese mağdur biz olacağız. İşin ilginç yanı adam malıma zarar veriyor, adli yoldan halledemiyoruz.Öte yandan Ordu da sanırım, savcı efendi aracı uygunsuz yere parkettigi için notla kibarca kendisini uyaran vatandaşı anında tutuklattiriyor. Artık şaşırmıyorum. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Yusuf Taş yazdı: Öte yandan Ordu da sanırım, savcı efendi aracı uygunsuz yere parkettigi için notla kibarca kendisini uyaran vatandaşı anında tutuklattiriyor. Artık şaşırmıyorum. Bu olay çok traji komik. Notta bir şey yok.. İmzasız mektup hükmüyle tehdit sayılmış.. Sakın kimsenin arabasına not bırakmayın. https://onedio.com/haber/savcinin-aracina-hatali-park-etmissiniz-notu-birakan-vatandas-hakkinda-sorusturma-baslatildi-958690 1 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Şubat 2021 Paylaş 3 Şubat 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu olay çok traji komik. Notta bir şey yok.. İmzasız mektup hükmüyle tehdit sayılmış.. Sakın kimsenin arabasına not bırakmayın. https://onedio.com/haber/savcinin-aracina-hatali-park-etmissiniz-notu-birakan-vatandas-hakkinda-sorusturma-baslatildi-958690 Diyorum anlatamıyorum. Adını soyadını telefonunu yaz hiç sıkıntı yok. Diğer türlü tehdit Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2021 Paylaş 3 Şubat 2021 Mert Yeldan yazdı: Diyorum anlatamıyorum. Adını soyadını telefonunu yaz hiç sıkıntı yok. Diğer türlü tehdit İyi de adam tehdit etmemiş ki.. Arabanı yolun ortasına bırakıyorsun, ben girip çıkamıyorum demiş.. Tehdit nerde burda. Selam yazıp bıraksak o da mı tehdit sayılacak.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Şubat 2021 Paylaş 3 Şubat 2021 HUKUKSUZ BİR KANUN SİSTEMİ İŞLİYOR İŞLETILIYOR. Sulhi Dönmezer uyarmıştı. Dinlemiştim bi zamanlar. Ülke bu konuya hiç önem vermiyor ilerde çok sorun olacak diye. 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 3 Şubat 2021 Paylaş 3 Şubat 2021 Mehmet Göktürk yazdı: HUKUKSUZ BİR KANUN SİSTEMİ İŞLİYOR İŞLETILIYOR. Sulhi Dönmezer uyarmıştı. Dinlemiştim bi zamanlar. Ülke bu konuya hiç önem vermiyor ilerde çok sorun olacak diye. Hatta kişiye özel hukuk sistemi işliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: İyi de adam tehdit etmemiş ki.. Arabanı yolun ortasına bırakıyorsun, ben girip çıkamıyorum demiş.. Tehdit nerde burda. Selam yazıp bıraksak o da mı tehdit sayılacak.. Tehdit yok zaten. Huzur ve sükunu bozmadan yürür en fazla. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Aslında sorun hukuk da değil. Ceza'da. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Mert Yeldan yazdı: Aslında sorun hukuk da değil. Ceza'da. Sorunu ben biliyorum ama yazamıyorum burada.. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Gençtik hocam, kan deli akıyordu. Bir de ufak ilçe (o zamanlar 80 bin kadar nüfus) ve doğma büyüme oralı olunca herkes tanıdık herkes eş dost. Şimdi sadece mecbur kalırsam diye taşıyorum beyzbol sopasını. Hatta bagajda duruyor. O kadar zorda kalmam gerek. Yaş ilerleyince uymuyor insan. Çoğu durumda elim kornaya bile gitmiyor artık Aman diyorum bana ne, devletin trafik polisi var kamerası var. Onlar uğraşsın. Havaalanına araba ile gidiyorsanız güvenlikten geçerken sorun olmuyor mu o sopa, ya da kapıdaki polislerin hepsi sizi tanıyor mu? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Yurdaer Elay yazdı: Havaalanına araba ile gidiyorsanız güvenlikten geçerken sorun olmuyor mu o sopa, ya da kapıdaki polislerin hepsi sizi tanıyor mu? Bizim kullandığımız kapı farklı hocam. Ama normal kapılarda da biz kartımızı gösterip geçiyoruz zaten, arama yapmıyorlar. Zaten otoparkta bırakıyoruz araçları. Personel ya da şirket araçları sadece havalimanlarının hava sahası kısmına geçecekse aranır. Sizin aracınıza binip gidebileceğiniz kısımlarda bizi aramazlar 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Bizim kullandığımız kapı farklı hocam. Ama normal kapılarda da biz kartımızı gösterip geçiyoruz zaten, arama yapmıyorlar. Zaten otoparkta bırakıyoruz araçları. Personel ya da şirket araçları sadece havalimanlarının hava sahası kısmına geçecekse aranır. Sizin aracınıza binip gidebileceğiniz kısımlarda bizi aramazlar Bir keresinde hem havaalanı yolunda protokol geçişi olacak diye polisin bizi 20 dakikaya yakın bekletmesi, sonrasında sıkışan trafik ve havaalanı girişinde de polisin arama yapması sonucu bagajdan çıkan sopa sebebiyle 5-10 dakika beklememiz yüzünden İstanbul uçağını kaçırmıştım.. Kabus gibi bir gündü Yorum bağlantısı
Recommended Posts