ALİ SEYKAN 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Merhaba, İnternette dolu tebligat mağduriyeti var. Benim trafik cezam var 4 ay olacak tesadüf eseri e-devletten öğrendim. Cezalı bi şekilde ödemek zorunda kaldım. Ne tebligat geldi ne de haber. Postacılar çeşitli sebeplerle tebligatı muhtarlara bırakıyorlarmış. Muhtarın vatandaşa bildirim yapması gerekmiyor mu? Eve gelsin bıraksın demiyoruz tabi ki. Postacı da haber vermiyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 E devletten nasıl öğrendiniz tebligatı? E tebligat adresi olmuyor herkesin Yorum bağlantısı
İnan Çınar 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 E devlette araçlarım kısmında ceza mtv muayene vb. tüm bilgiler mevcut. @Tansu Kalafatoğlu Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Tebligat Kanunu açık ve net. Harici tebliğlere itiraz ve dava yolunu kullanabilirsiniz. Adreste bulunmamanız, tebliğ imkansızlığı veya imzadan imtina etmeniz halinde mernis adresiniz tebligat çıkarılan adres ise muhtara tebliğ edilir. Kapınıza haber kağıdı bırakılır, varsa komşularınıza haber verilir. Bunlar harici tebligatı muhtara bırakma olayı olmaz diye biliyorum. Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: E devletten nasıl öğrendiniz tebligatı? E tebligat adresi olmuyor herkesin E-tebligat gelmedi, kendim kontrol ediyorum arada. Kontrol sonucu öğrendim. E-tebligat konusunu araştırayım. Osman Nuri Köknar yazdı: Tebligat Kanunu açık ve net. Harici tebliğlere itiraz ve dava yolunu kullanabilirsiniz. Adreste bulunmamanız, tebliğ imkansızlığı veya imzadan imtina etmeniz halinde mernis adresiniz tebligat çıkarılan adres ise muhtara tebliğ edilir. Kapınıza haber kağıdı bırakılır, varsa komşularınıza haber verilir. Bunlar harici tebligatı muhtara bırakma olayı olmaz diye biliyorum. Ne binada yazı var ne de çevreden haber geldi. İtiraz durumlarında bile önce borcu ödeyip sonra itiraz ediliyor. Yani yüksek miktarlı bir borç ise gariban vatandaş yine mağdur. Muhtarlık 10-12 ve 14-16 saatleri arasında çalışıyormuş. Bugün bakacağım. Ancak problem, muhtara tebligat geldiyse haber vermemesi. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Geçen hafta arabayı çekmişlerdi bu hafta tebligat geldi. postacının gelişini gidişini gördüm adam zile bile basmadı. muhtarda diye etiketi yapıştırdı gitti. ben öncesinde cezayı ödemiştim zaten. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Osman Nuri Köknar yazdı: Tebligat Kanunu açık ve net. Harici tebliğlere itiraz ve dava yolunu kullanabilirsiniz. Adreste bulunmamanız, tebliğ imkansızlığı veya imzadan imtina etmeniz halinde mernis adresiniz tebligat çıkarılan adres ise muhtara tebliğ edilir. Kapınıza haber kağıdı bırakılır, varsa komşularınıza haber verilir. Bunlar harici tebligatı muhtara bırakma olayı olmaz diye biliyorum. Taliken tebliğ oluyor muhtara bırakma. Yasaldır. İnan Çınar yazdı: E devlette araçlarım kısmında ceza mtv muayene vb. tüm bilgiler mevcut. @Tansu Kalafatoğlu Ayrı ayrı değil de hakkımda herhangi bir tebliğ olup olmadığını kontrol etmek istersem nereye bakmam gerekiyor? Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 ALİ SEYKAN yazdı: Ancak problem, muhtara tebligat geldiyse haber vermemesi. Nasıl yani muhtar gelip size haber mi verecek bende tebligatınız var diye veya nasıl haber vermesi lazım tam anlayamadım? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 ALİ SEYKAN yazdı: Merhaba, İnternette dolu tebligat mağduriyeti var. Benim trafik cezam var 4 ay olacak tesadüf eseri e-devletten öğrendim. Cezalı bi şekilde ödemek zorunda kaldım. Ne tebligat geldi ne de haber. Postacılar çeşitli sebeplerle tebligatı muhtarlara bırakıyorlarmış. Muhtarın vatandaşa bildirim yapması gerekmiyor mu? Eve gelsin bıraksın demiyoruz tabi ki. Postacı da haber vermiyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Muhtemelen postacı apartman- ev kapısına tebligatınız muhtarda diye kağıt yapıştırmıştır. Birisi de bu neymiş diye sökmüş atmıştır. 2 Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Taliken tebliğ oluyor muhtara bırakma. Yasaldır. Taliken derken anlamadım? Görev yaptığım mahkemede; tebligat üzerinde "Mernis adresidir. T.K.21/2 maddesi uyarınca tebliğ yapınız" ibaresi bulunmamasına rağmen muhtara yapılan tebligat üst mahkemeden iade geldi. Muhtara her yapılan tebligat yasal olmuyor. Şartları taşıması lazım. 1 Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Osman Nuri Köknar yazdı: Nasıl yani muhtar gelip size haber mi verecek bende tebligatınız var diye veya nasıl haber vermesi lazım tam anlayamadım? Evet. Gelsin elden versin demiyorum. Telefonla arayabilir veya sms atabilir. Muhtar zaten devletin resmi eli değil midir? Gönderilen evrakta devletin resmi evrağı. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Muhtarlıklar kapatılsın. Postacılar emekli edilsin. Zaten işini düzgün yapmıyorlar. Kim yapacak bu işi diyeceksiniz. Bu tip bilgiler artık telefon mail vs gelmeli. Gelişmeli bu sistem. E devlete ne güzel araçlarım kısmına bilgi koymuşlar. Ben aracımın muayene tarihini bilmiyordum. Ruhsata bakana kadar E devlete girip baktım. Sigortasına kaskosuna varana kadar herşey yazıyor. Haftada bir e devleti kontrol ederim ceza vs gibi durumları. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Bu aralar postalar yoğun, malum ayçiçek yağı satıyorlar. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 e-devlet ve vergi dairesindeki iletişim bilgileriniz güncel ise ceza ve borç bilgileri sms ile geliyor. Postaya verilmesi , muhtara bırakılması bence yanlış uygulamalar. Boşuna zaman kaybı. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Benim son 2 trafik cezam için e-devlet sistemi üzerinden e-posta ile de bilgilendirme yapıldı. Son ceza 21.08.2020de kesilmişti ancak bu ceza e-devlet sistemine 2-3 gün sonra düşmesine rağmen sistem üzerinden e-posta ile tebliği 15.11.2020 tarihinde yapıldı. Postane bildirimi daha sonra geldi sanırım. Ben ağustos bitmeden cezayı ödemiştim. Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Muhtarlığa gittim şimdi. Size gelen bir şey yok dedi önce. Ben de ceza ödedim dedim. Ekimde gelmiş sadece o var dedi Evet o verin kağıdı deyince attık dedi. 1 ay alınmayınca atıyorlarmış. Haber verseydiniz deyince de biz onu yapamayız günde 100 tane geliyor dedi. Ama arayıp sorabilirmişiz. Günde 20 kere arasak ne olur acaba Erhan Doruk yazdı: e-devlet ve vergi dairesindeki iletişim bilgileriniz güncel ise ceza ve borç bilgileri sms ile geliyor. Postaya verilmesi , muhtara bırakılması bence yanlış uygulamalar. Boşuna zaman kaybı. Benim e-posta adresim dahi kayıtlı e-devlette. Ne sms ne e-posta geldi. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Osman Nuri Köknar yazdı: Nasıl yani muhtar gelip size haber mi verecek bende tebligatınız var diye veya nasıl haber vermesi lazım tam anlayamadım? Telefon açıp haber verebilir mesela. Seçim zamanı evin kapısını aşındırmak için zaman bulunuyorsa bunlar içinde zaman ayırabilir. Yeterki yapmak istesin. Muhtar seçilirken tek kişi içinde seçilmiyor bildiğim kadarıyla. Yanında azalar vs bir ekip var. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts