İçeriğe Yönlendir

Kreş (0-2 yaş) Ankara

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın

Dostlar selamlar,

Benim bebekler 6 aylık oldu. Hanım çalışıyor, ben pandemi sebebiyle ücretsiz izne ayrıldım ama bu gün yarın çağırırlar. Bebeklere bakacak bir aile büyüğü eş dost akraba da yok. Bakıcı konusuna iste olumlu bakmıyorum (bizzat bakıcıda büyümüş bir birey olarak) haliyle ortada bir sorun var. Beni de işe çağırdıklarında çocuklar ortada kalacak.

Baya araştırmış olmama rağmen koca gri şehirde bu hizmeti verecek kurum bulamadım. Eski eğitim kurumu müdürü olarak bildiğim; 2 yaş altına hizmet veren kurumlar aile bakanlığı shçek'e bağlı olarak çalışıyor. 2 yaş üzerine hizmet verenler ise meb'e bağlı. İnternette saatlerce araştırmama rağmen ne shçek'in sayfasında ne de başka bir resmi platformda (özel kurum bakıyorum, yanlış anlaşılmasın) böyle bir bilgi edinemedim. Bazı sosyal platformlarda daha önce bahsi geçmiş kurumların hepsini aradım, okul.com.tr danışmanı ile de görüştüm, ama yok. Yönlendirdikleri kurumları arıyorum, yok hepsi meb'e bağlı, hepsi 2 yaş üzeri diyor.

Ne aradığımı anlamışsınızdır, bildiği böyle bir kurum olan var mı acaba? İlçe de fark etmez, mecburen taşınacağız gerekirse...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Avrupa birliği kreşe giden çoçuklara 100 euro bağış yapıyor. Biz hak kazandık ama kızı kreşe vermek istemedik. Sİz bir değerlendirin. Çoçuk başına 100 euro iyi paradır. 1500 tl en düşük kreş. Yarısını karşılar. 

http://www.sgkkurumsalcocukbakimi.org/

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Avrupa birliği kreşe giden çoçuklara 100 euro bağış yapıyor. Biz hak kazandık ama kızı kreşe vermek istemedik. Sİz bir değerlendirin. Çoçuk başına 100 euro iyi paradır. 1500 tl en düşük kreş. Yarısını karşılar. 

http://www.sgkkurumsalcocukbakimi.org/

Sadece Malatya ve Elazığ için başvuru yapılabiliyor. 

Bence o kadar küçük çocuğu kreşe vermeyin. Sahibindene bakıcı ilanı verin ,gelenlerle görüşün. Çocuk 2 yaşına kadar ne alırsa ileride onu yansıtıyor. Kreşlerden öyle sevgi ilgi beklemeyin. Biz bakıcı ile 2,5 yaşa kadar devam ettik sonra minik devler kreşe verdik. Her yıl öğretmen değişiyor. 3. Senemiz , zaman zaman ufak tefek sorunlar çıktı ama genel olarak iyiler. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bizim cocuklarin okulunda da 100€ destek alan veliler var. Biz basvuruda bulunmadik ama okuldan bilgisini verdiler. 

Istanbul Kucukcekmece

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erhan Doruk yazdı:

Sadece Malatya ve Elazığ için başvuru yapılabiliyor. 

Bence o kadar küçük çocuğu kreşe vermeyin. Sahibindene bakıcı ilanı verin ,gelenlerle görüşün. Çocuk 2 yaşına kadar ne alırsa ileride onu yansıtıyor. Kreşlerden öyle sevgi ilgi beklemeyin. Biz bakıcı ile 2,5 yaşa kadar devam ettik sonra minik devler kreşe verdik. Her yıl öğretmen değişiyor. 3. Senemiz , zaman zaman ufak tefek sorunlar çıktı ama genel olarak iyiler. 

Hocam bizzat bakıcı tarafından büyütüldüğüm için çok sıcak bakmıyorum bakıcı konusuna.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
Murat Sahın yazdı:

Dostlar selamlar,

Benim bebekler 6 aylık oldu. Hanım çalışıyor, ben pandemi sebebiyle ücretsiz izne ayrıldım ama bu gün yarın çağırırlar. Bebeklere bakacak bir aile büyüğü eş dost akraba da yok. Bakıcı konusuna iste olumlu bakmıyorum (bizzat bakıcıda büyümüş bir birey olarak) haliyle ortada bir sorun var. Beni de işe çağırdıklarında çocuklar ortada kalacak.

Baya araştırmış olmama rağmen koca gri şehirde bu hizmeti verecek kurum bulamadım. Eski eğitim kurumu müdürü olarak bildiğim; 2 yaş altına hizmet veren kurumlar aile bakanlığı shçek'e bağlı olarak çalışıyor. 2 yaş üzerine hizmet verenler ise meb'e bağlı. İnternette saatlerce araştırmama rağmen ne shçek'in sayfasında ne de başka bir resmi platformda (özel kurum bakıyorum, yanlış anlaşılmasın) böyle bir bilgi edinemedim. Bazı sosyal platformlarda daha önce bahsi geçmiş kurumların hepsini aradım, okul.com.tr danışmanı ile de görüştüm, ama yok. Yönlendirdikleri kurumları arıyorum, yok hepsi meb'e bağlı, hepsi 2 yaş üzeri diyor.

Ne aradığımı anlamışsınızdır, bildiği böyle bir kurum olan var mı acaba? İlçe de fark etmez, mecburen taşınacağız gerekirse...

Hangi ilçede ikamet ediyorsunuz. Çocugumu gönderdigim kreş ve gündüz bakım evi sizin koşullardaki bebeklere bakıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıgına baglı bir kurum. Yıldız Adımlar Kreş ve Gündüz bakım evi diye geçiyor. Keçiörende Meteoroloji yakınında bulunuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Yusuf Davaz yazdı:

Hangi ilçede ikamet ediyorsunuz. Çocugumu gönderdigim kreş ve gündüz bakım evi sizin koşullardaki bebeklere bakıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıgına baglı bir kurum. Yıldız Adımlar Kreş ve Gündüz bakım evi diye geçiyor. Keçiörende Meteoroloji yakınında bulunuyor.

Hay Allah sizden razı olsun :) Pursaklarda ikamet ediyorum ama dert değil, götürür getiririm. Yarın arayıp teyit edeyim 6 aylık bebeklere baktıklarını :) 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Fırat Önal

Bu pandemi döneminde o yaştaki bebekleri kreşe vermek bence bakıcıdan daha kötü. Benim çocuğuma da 2 sene ailem 2 sene bakıcı baktı. Güvende olduklarından emindik. Biz tek sıkıntı olarak sosyallik eksikliği yaşadık. Bu sorunu da 4 yaşından sonra kreşe giderek atlatmak üzereyiz. 

Eve gelen apartmandan falan bakıcı bulabilirseniz daha iyi değil mi? 6 aylık bebeği sabah erken saatte uykusundan uyandırıp soğukta ve sıcakta o kadar yol götürmek bence zor olur. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erhan Doruk yazdı:

Vakit ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Yusuf hocamın söylediği kurum evime 12 dk mesafede, haliyle öncelik sahibi. Eğer orası olmazsa buraları da inceleyeceğim :) 

Ne zor şeymiş kreş bulmak. 

Fırat Önal yazdı:

Bu pandemi döneminde o yaştaki bebekleri kreşe vermek bence bakıcıdan daha kötü. Benim çocuğuma da 2 sene ailem 2 sene bakıcı baktı. Güvende olduklarından emindik. Biz tek sıkıntı olarak sosyallik eksikliği yaşadık. Bu sorunu da 4 yaşından sonra kreşe giderek atlatmak üzereyiz. 

Eve gelen apartmandan falan bakıcı bulabilirseniz daha iyi değil mi? 6 aylık bebeği sabah erken saatte uykusundan uyandırıp soğukta ve sıcakta o kadar yol götürmek bence zor olur. 

Apartmanda yok, eve gelecek birini bulmak kolay lakin muhitte tanıdık yok, dolayısı ile güvenemiyorum maalesef. Kurumlarda yine bir denetim mekanizması var. Bakıcılar ile ilgili öyle şeyler biliyorum ki dudaklarınız uçuklar. O yüzden tercih etmiyorum. Çocukları bir yere götürmek daha güvenli geliyor bana. Bir de, bulduğunuz alelade bakıcının pandemi koşullarında özel hayatında nasıl tedbir aldığını bilmedikten sonra o da riskli maalesef. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bebekler ikiz mi?

merak ettiğim yenge hanım çalışıyor şu anda siz mi bakıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bizzat yaşadığım için çok iyi biliyorum gerçekten çok zor bir süreç.

Benim kız şuan 2 yaşını doldurdu.  Pandemi olmasa kreşe vermeyi düşünüyorduk fakat bu durumda cesaret etmek zor.

Allah kolaylık versin. İnşallah içinize sinen bir yer bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Fatih Evcin yazdı:

Bebekler ikiz mi?

merak ettiğim yenge hanım çalışıyor şu anda siz mi bakıyorsunuz?

Evet ikiz. Aynen, mecburen ben bakıyorum. 

Alptuğ Özcan yazdı:

Bizzat yaşadığım için çok iyi biliyorum gerçekten çok zor bir süreç.

Benim kız şuan 2 yaşını doldurdu.  Pandemi olmasa kreşe vermeyi düşünüyorduk fakat bu durumda cesaret etmek zor.

Allah kolaylık versin. İnşallah içinize sinen bir yer bulursunuz.

Teşekkürler. İkiz olunca zorluk 4'e katlanıyor. Bir de birbirlerini kıskanıyorlar :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

Sizi çok iyi anlıyorum.Benim kızım 2.5 yaşinda ve 1 senedir ben bakıyorum.anne çalışıyor ben işi bıraktım öyle söyleyeyim. Bakıcılar 4-5 bin tl para istiyor. Kreşe de pandemi nedeniyle başlayamadık. Zor günler ama geçecek.Allah kolaylık versin.ikiz daha zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bende 2,5 ay gibi bir süre bakmıştım. Sonra işe başladım. 

Ali Gürbüz yazdı:

Bakıcılar 4-5 bin tl para istiyor.

Şaka gibi

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Alptuğ Özcan yazdı:

Bende 2,5 ay gibi bir süre bakmıştım. Sonra işe başladım. 

Şaka gibi

Sağlam referanslı bakıcılar istiyor o paraları, öyle olmayınca da çocuğunu güvenip emanet edemiyorsun. Ben hiç bir şekilde güvenip emanet edemiyorum o ayrı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Allah kolaylık versin gerçekten zor iş.

Benim de düşüncem 2 çocuğa bakıcılar da aynı ücrete bakmaz yani üzerime vazife değil ama yenge hanımın yada sizin bakmanız daha iyi gibi. Tabi bunu ekonomik kriterleriniz belirler .

Benim oğlum 4 yaşına girdi, eşim hala çalışmıyor seneye bakacak iş büyük ihtimalle.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Gürbüz yazdı:

Sizi çok iyi anlıyorum.Benim kızım 2.5 yaşinda ve 1 senedir ben bakıyorum.anne çalışıyor ben işi bıraktım öyle söyleyeyim. Bakıcılar 4-5 bin tl para istiyor. Kreşe de pandemi nedeniyle başlayamadık. Zor günler ama geçecek.Allah kolaylık versin.ikiz daha zor.

Oğlumda sıkıntı yok. Mesela gündüz çok uyur uykusunu alırsa gece uyumuyor. Ama karnını doyurup oyun halısına koyunca ve yeme saatlerine alarm kurup yedirince sabaha kadar kendi kendine oynuyor, uyuyor, uyanıp gene oynuyor. Sesi soluğu çıkmıyor. Sadece çok obur. Uyanıksa 3 saatte, uyuyorsa en geç 4 saatte yiyecek, yoksa apartmanı kafamıza yıkıyor.

Kızım çok fena. Asla herhangi bir odada tek kalmayacak, asla o uyanıksa biz uyumayacaz. Canı isterse yiyecek, canı istemezse tükürecek. Oyun halısı, oyuncak falan en fazla 10 dk içinde sıkılıyor. 10 dk'da bir oyuncak değiştirilecek. Emzik asla kabul etmiyor. Maması normal oda sıcaklığında su ile yapılacak ve suyu mama oranına göre %15-%20 fazla olacak. Sıcak olursa yemez, suyu az olursa yemez :D Altını kirletirse bezi hemen değişecek, altında ıslak/kirli bez 5 dk'dan fazla durmayacak. Özetle uyumadığı her an ilgi alaka üzerinde olacak. Uykusu gelince ben kucağımda uyutacam, uyandırmadan yerine koyacam, yoksa uyumuyor. Ses çıkmayacak uyurken, ezan okunmayacak, sela verilmeyecek, seyyar satıcı geçmeyecek. Yoksa anında uyanıyor. Gecenin 2'sinde çöp kamyonu gelip binanın diğer tarafında yer alan çöpü alıyor, onu bile duyup uyanıyor :D Ömrümü yedi ömrümü :D :D :D  

Fatih Evcin yazdı:

Allah kolaylık versin gerçekten zor iş.

Benim de düşüncem 2 çocuğa bakıcılar da aynı ücrete bakmaz yani üzerime vazife değil ama yenge hanımın yada sizin bakmanız daha iyi gibi. Tabi bunu ekonomik kriterleriniz belirler .

Benim oğlum 4 yaşına girdi, eşim hala çalışmıyor seneye bakacak iş büyük ihtimalle.

Benim valide ameliyathane hemşiresiydi, eski nesil, biraz da fazla iş kolikti. Ben bakıcıda büyüdüm. O yüzden bedavaya da bakacak olsa, milyon tane de referansı olsa bakıcı konusuna sıcak bakmıyorum. Kreşler en azından denetleniyor. İşleyen bir mekanizma. Günümüzde internet üzerinden ismini bildiğimiz bir çok kurum hakkında bilgi edinebiliyoruz. Kamera sistemleri ile online izleyebiliyoruz falan derken, bana daha güvenilir geliyor. Günümüzde çocuk büyütmek de zor iş. Aile eşrafı uzaktaysa bu zorluk çok artıyor. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Murat Bey,

4 yasinda oglan & kiz ikizler babasi olarak, kolay gelsin diyorum, hic kolay degil; ancak buyuyecekler, birbirlerinin oyun arkadasi olacaklar, bugunleri hatirlayip guleceksiniz.

Evde panomuz vardi, hangisine kacta mama verdik, ilac verdik, alti kacta degisti vs diye yaziyorduk.

Bu arada; emzige alismasin bu iyi bir sey ama parmak emebilir; ona dikkat edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İkiz sayısındaki artışın sebebi olarak insanları geç yaşta evlenmesi gösteriliyor. İnsanlar geç yaşta evlendiği için bilhassa kadınların 32 yaşından sonra gebe kalmaları nedeniyle budurum yaşanıyor. Hücreler birleşik kalamıyorlar ve ayrılıyorlarmış. %40 ikiz doğum ihtimali artıyormuş. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Alptuğ Özcan yazdı:

Okurken yoruldum :D

Salı gece saat 1'de ağlayarak uyandı. Sonra uyudukça 45 dk'da bir bağırıp uyandı. saat 3'ü biraz geçiyordu, aldım yanıma. Salona oturduk. Gece 3'de başladık oturmaya, lütfedip uyumaya karar verdiğinde saat öğlen 12 olmuştu. O uyudu, tabi oğlan uyanık bu sefer, ben akşam hanım işten gelene kadar hiç dinlenemedim :D

Hatta hanıma söylendim "anam, sen, kızım, nedir benim bu kadınlardan çektiğim!" diye :D

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

Hatta hanıma söylendim "anam, sen, kızım, nedir benim bu kadınlardan çektiğim!" diye :D

:) Allah kolaylık versin

Murat Sahın yazdı:

Gece 3'de başladık oturmaya, lütfedip uyumaya karar verdiğinde saat öğlen 12 olmuştu.

Çok uzun direnmiş.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Gökhan Tuna yazdı:

Murat Bey,

4 yasinda oglan & kiz ikizler babasi olarak, kolay gelsin diyorum, hic kolay degil; ancak buyuyecekler, birbirlerinin oyun arkadasi olacaklar, bugunleri hatirlayip guleceksiniz.

Evde panomuz vardi, hangisine kacta mama verdik, ilac verdik, alti kacta degisti vs diye yaziyorduk.

Bu arada; emzige alismasin bu iyi bir sey ama parmak emebilir; ona dikkat edin.

Gökhan bey,

Sağlıkla büyütün :) Yapacak bir şey yok, sevgi hepsinin üstesinden geliyor. Beynimde onların saatlerini kaydetmekten kısa süreli hafızamda başka bir şey tutamaz oldum :D Evin bir odasına bir amaçla gidiyorum, oturup düşünüyorum ben buraya neden geldim ki diye :D

Evet, kızım emzik kabul etmiyor, ama nadiren de olsa parmağını emiyor.

Oğlum hem emziğin yakasını hiç bırakmıyor, hem de o parmak sürekli ağzında :D Engel olunca kavga ediyor benimle, ben de karışmıyorum. Branşım gereği eğitimini aldım. Parmağı ağıza sokmak ince motor gelişiminin bir parçası. Şimdilik dünyayı ağızlarına götürerek tanıyorlar :D 

Ali Darbaz yazdı:

İkiz sayısındaki artışın sebebi olarak insanları geç yaşta evlenmesi gösteriliyor. İnsanlar geç yaşta evlendiği için bilhassa kadınların 32 yaşından sonra gebe kalmaları nedeniyle budurum yaşanıyor. Hücreler birleşik kalamıyorlar ve ayrılıyorlarmış. %40 ikiz doğum ihtimali artıyormuş. 

Benim valide ikiz, erkek ikizi var. Peder bey ikiz, erkek kardeşi var. Onlarda es geçti, ikiz çocukları yok. İş arkadaşım diyordu, dediği gibi, benim ikizlerim var. 

İyi yanı, ikisi bir arada büyüyor. İhtiyaçları aynı. Beklentileri aynı. Saatlerini aynı tutmaya çalışıyorum. İkisini beraber yedirmek, beraber uyutmak gibi. 

Kötü yanı, ikisinin aynı anda aynı şeyi istemesi çok yorucu. Mesela uykusu gelip ağlamaya başlayınca biri, diğeri de başlıyor. Kucak bir tane bebek iki tane olunca birine öncelik vermek gerekiyor. Tiz sesi sebebiyle önce kızı uyutuyorum :D Ama o uyuyana kadar oğlum bağırıyor onu aldın ben kaldım diye :D

Genetik faktörler var, dediğiniz gibi yaş faktörü var. Günümüzde gebelik tedavileri çok arttı eskiye göre, onun etkisi var. 

Alptuğ Özcan yazdı:

:) Allah kolaylık versin

Çok uzun direnmiş.

Yememekte direndiği için doktora götürdüm, idrar tahlilinde enfeksiyon çıktı. Bizim prof çocuk küçük, testi tekrarlayalım dedi, tekrar test yazdı laboratuvara, yine aynı oranda aynı bakteriden çıkınca antibiyotik yazdı. İyi yanı yeme düzeni normale döndü, kilo kaybı başlamıştı, şimdi hızla eski haline döndü. Kötü yanı, antibiyotik bütün bağırsak florasını da öldürdüğü için sindirim sıkıntısı ve gaz sıkıntısı çok yoğun. Gaz sancısından uyuyamadı. Gaz çıkarttırdıkça yeniden gazlandı. En son 11 gibi yoğurt yedirdim 3 kaşık (onun küçük kaşığı ile, çay kaşığından hallice) öyle biraz rahatladı, uyudu. Yoksa muhtemelen hala ensemde boza pişiriyor olurdu. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...