Alptuğ Özcan 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Yememekte direndiği için doktora götürdüm, Yemek problemi bizde de var şuan. 2 yaşını doldurdu. 1 lokmayı yarım saat ağzında tutuyo. Direniyor. Çözüm arayışına gireceğiz. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Şubat 2021 Yazar Paylaş 4 Şubat 2021 Alptuğ Özcan yazdı: Yemek problemi bizde de var şuan. 2 yaşını doldurdu. 1 lokmayı yarım saat ağzında tutuyo. Direniyor. Çözüm arayışına gireceğiz. Genelde altında yatan başka bir sebep oluyor. Keçiören Özel'de Bahattin bey var Profesör Dr. Ben ona gittim, anlatınca durumu direk idrar tahlili dedi. Nokta atışı buldu. Belki elden falan bir yerden bulaşmıştır testi tekrarlayalım dedi, yine aynı sonuçlar çıkınca antibiyotik yazdı. Antibiyotiğe başladığımızın ertesi günü yemeye başladı tekrardan. Yusuf Davaz yazdı: Hangi ilçede ikamet ediyorsunuz. Çocugumu gönderdigim kreş ve gündüz bakım evi sizin koşullardaki bebeklere bakıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıgına baglı bir kurum. Yıldız Adımlar Kreş ve Gündüz bakım evi diye geçiyor. Keçiörende Meteoroloji yakınında bulunuyor. Görüştük, 10 aylık olsunlar sonra alalım, şu an çok küçükler, hasta falan olurlar, biraz daha büyüsünler dediler. Bize de mantıklı geldi. Mayıs'a kadar idare edeceğiz bir şekilde artık. Tekrar teşekkürler Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Genelde altında yatan başka bir sebep oluyor. Keçiören Özel'de Bahattin bey var Profesör Dr. Ben ona gittim, anlatınca durumu direk idrar tahlili dedi. Nokta atışı buldu. Belki elden falan bir yerden bulaşmıştır testi tekrarlayalım dedi, yine aynı sonuçlar çıkınca antibiyotik yazdı. Antibiyotiğe başladığımızın ertesi günü yemeye başladı tekrardan. Bizim çocuk doğduğundan beri çok iştahli değildi zaten. Hep nazlanırdı yerken. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Şubat 2021 Yazar Paylaş 4 Şubat 2021 Alptuğ Özcan yazdı: Bizim çocuk doğduğundan beri çok iştahli değildi zaten. Hep nazlanırdı yerken. Uğraştırıcı bir durum, kolaylıklar dilerim. Gerçi çocuk ne kadar yiyeceğini biliyor. Herkesin bünyesi farklı. Benim kız da en iyi zamanda bile oğlanın ancak yarısı kadar yiyor. Tabi anne baba çok yesin istiyor. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Oğlumda sıkıntı yok. Mesela gündüz çok uyur uykusunu alırsa gece uyumuyor. Ama karnını doyurup oyun halısına koyunca ve yeme saatlerine alarm kurup yedirince sabaha kadar kendi kendine oynuyor, uyuyor, uyanıp gene oynuyor. Sesi soluğu çıkmıyor. Sadece çok obur. Uyanıksa 3 saatte, uyuyorsa en geç 4 saatte yiyecek, yoksa apartmanı kafamıza yıkıyor. Kızım çok fena. Asla herhangi bir odada tek kalmayacak, asla o uyanıksa biz uyumayacaz. Canı isterse yiyecek, canı istemezse tükürecek. Oyun halısı, oyuncak falan en fazla 10 dk içinde sıkılıyor. 10 dk'da bir oyuncak değiştirilecek. Emzik asla kabul etmiyor. Maması normal oda sıcaklığında su ile yapılacak ve suyu mama oranına göre %15-%20 fazla olacak. Sıcak olursa yemez, suyu az olursa yemez Altını kirletirse bezi hemen değişecek, altında ıslak/kirli bez 5 dk'dan fazla durmayacak. Özetle uyumadığı her an ilgi alaka üzerinde olacak. Uykusu gelince ben kucağımda uyutacam, uyandırmadan yerine koyacam, yoksa uyumuyor. Ses çıkmayacak uyurken, ezan okunmayacak, sela verilmeyecek, seyyar satıcı geçmeyecek. Yoksa anında uyanıyor. Gecenin 2'sinde çöp kamyonu gelip binanın diğer tarafında yer alan çöpü alıyor, onu bile duyup uyanıyor Murat bey, çocuklar konusunda tez yazma durumuna gelmişsiniz. Eş dosttan bir kaç çocuk daha bulun, siz bakıcılık yapın 😁. Çocuk başı 2 bin desek, iyi bir maaş olur (hayattan ne götürür orası ayrı)😄. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Uğraştırıcı bir durum, kolaylıklar dilerim. Gerçi çocuk ne kadar yiyeceğini biliyor. Herkesin bünyesi farklı. Benim kız da en iyi zamanda bile oğlanın ancak yarısı kadar yiyor. Tabi anne baba çok yesin istiyor. Tabi ebeveynler doyuramıyor çocuğu. Bende aynı düşünüyorum ne kadar yiyeceğini bilir diye. Ama diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurmak lazım. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Şubat 2021 Yazar Paylaş 4 Şubat 2021 Ersev Kaya yazdı: Murat bey, çocuklar konusunda tez yazma durumuna gelmişsiniz. Eş dosttan bir kaç çocuk daha bulun, siz bakıcılık yapın 😁. Çocuk başı 2 bin desek, iyi bir maaş olur (hayattan ne götürür orası ayrı)😄. Abi eğitim fakültesi mezunuyum, yani bu işin eğitimini aldım Çocuk başı 2 bin de verseler 20 bin de verseler zor iş. Zamanında bir anaokulu müdiresi rica etmişti, sadece 20 dk'lık bir zaman geçirdim bir grup ile, 8 çocuk bulunan gruba 20 dk dayanabilip sonrasında odada bulunan "yardım" butonunu kullanmıştım Parayla çekilecek dert değil. Yapabilenleri anlamıyorum, nasıl sabrediyorlar çok ilginç. Ben kendi çocuklarıma bakıyor olmama rağmen, dakika sayıyorum hanım işten gelsin de alsın başımdan diye 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Alptuğ Özcan yazdı: Yemek problemi bizde de var şuan. 2 yaşını doldurdu. 1 lokmayı yarım saat ağzında tutuyo. Direniyor. Çözüm arayışına gireceğiz. Çözüm kolay ama uygulanabilir olması ciddi gayret gerektiriyor. Çoğu anne baba dayanamıyor ( biz dahil) Çocuk yemek saatleri dışında yiyecek bulacağını bilince yemek saatinde yemiyor, red ediyor yada uzun sürede yiyor. Yemek saati dışında yiyecek vermeyince ,yiyeceğe ulaşınca yemeğini kısa sürede yiyor. ama çok yıpratıcı bir süreç . biz dayanamadık. Bizimki Masaya geçince en az 1 saat oturuyoruz . sonra sabrımız tükeniyor biz yediriyoruz. 5 Yaş . Ama sevdiği şeyleri hızlı tüketiyor, köfte patates, pilav. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Erhan Doruk yazdı: Çözüm kolay ama uygulanabilir olması ciddi gayret gerektiriyor. Çoğu anne baba dayanamıyor ( biz dahil) Çocuk yemek saatleri dışında yiyecek bulacağını bilince yemek saatinde yemiyor, red ediyor yada uzun sürede yiyor. Yemek saati dışında yiyecek vermeyince ,yiyeceğe ulaşınca yemeğini kısa sürede yiyor. ama çok yıpratıcı bir süreç . biz dayanamadık. Bizimki Masaya geçince en az 1 saat oturuyoruz . sonra sabrımız tükeniyor biz yediriyoruz. 5 Yaş . Ama sevdiği şeyleri hızlı tüketiyor, köfte patates, pilav. Biz yemek saatlerinde yediremiyoruz ki yemek saati dışı bi kenarda dursun. Yemek saati dışında kendi de bir talepte bulunmuyor. Dün akşam 7'de eve girdim ben gelmeden yarım saat önce oturmuş masaya 2 adet makarna atmış ağzına. Biz yemeği bitirdik kalktık hala yemeği bitmemişti. Tekrar masaya oturup konuşa konuşa sohbet ede ede 1 kase çorba içirdim Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Murat Sahın yazdı: Abi eğitim fakültesi mezunuyum, yani bu işin eğitimini aldım Çocuk başı 2 bin de verseler 20 bin de verseler zor iş. Zamanında bir anaokulu müdiresi rica etmişti, sadece 20 dk'lık bir zaman geçirdim bir grup ile, 8 çocuk bulunan gruba 20 dk dayanabilip sonrasında odada bulunan "yardım" butonunu kullanmıştım Parayla çekilecek dert değil. Yapabilenleri anlamıyorum, nasıl sabrediyorlar çok ilginç. Ben kendi çocuklarıma bakıyor olmama rağmen, dakika sayıyorum hanım işten gelsin de alsın başımdan diye Grup halindeki çocuklar, tekli çocuklara bakmaktan daha kolay. Sürü psikolojisi ile öğretmen kendini rol model gösteriyor ve bu şekilde davrananları ödüllendiriyor. Çocuklar da kurallara uyup tebrik alıyor ve mutlu oluyor. ama eve gelip evde böyle bir disiplin ve sürü psikolojini bulamayınca sınırları zoruyorlar:) Her işin bir zorluğu var, öğretmenlik en zor ve önemli meslek gruplarından biri. Evde ıspanak yemeyen çocuk, kreşte sürü psikolojisi ile bir tabak ıspanak yiyebiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts